Veilig en effectief door de Home Pulsed Light technologie

08:53 - 05:20
luistertijd 08:53 - leestijd 05:20

Een zachte huid voor Corine met Silk’n SatinGlow laser ontharingsapparaat

Hoe heerlijk is het om op ieder willekeurig moment in de zomer of op reis een leuk jurkje of rokje aan te kunnen trekken, zonder eerst na te moeten denken over het ontharen van je benen? Of bij wijze van spontane actie naar het strand kunnen gaan in bikini, zonder eerst je bikinilijn te moeten scheren of waxen? En dan heb ik het nog niet eens over de tijdswinst die het oplevert als haartjes permanent tot het verleden behoren. Ik heb er onlangs iets op gevonden: Silk’n SatinGlow.

Shop het ontharingsapparaat bij ons online!

HPL™ technologie: veilig en effectief voor thuisgebruik

In salons wordt gebruik gemaakt van IPL of laser om ongewenste haargroei te verwijderen. In een ver verleden heb ik eens mijn oksels met IPL laten behandelen. Via Groupon… een beginnersfoutje. Na een paar behandelingen in een ietwat dubieuze zaak in Utrecht heb ik vervolgens besloten de rest van mijn lijf vooral niet onderhanden te nemen met laser. Totdat ik vlak voor de zomer Silk’n tegenkwam.

Silk’n ontwikkelde namelijk HPL™ (Home Pulsed Light) technologie. Je kunt dit zien als de thuisversie van IPL. De technologie is getest, waarbij dermatologen de technologie zien als een veilige, gemakkelijke en effectieve manier die in een gemiddelde thuisomgeving gebruikt kan worden om mee te ontharen. HPL™ is goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration) in de Verenigde Staten.

Shop het ontharingsapparaat bij ons online!

Selectieve fotothermolyse… he wat?!

De technologie is gebaseerd op de theorie van selectieve fotothermolyse. In dit proces wordt gebruik gemaakt van lichtenergie om haargroei te verhinderen. Om dit effect te bereiken, moet de haarschacht selectief de lichtenergie absorberen en deze vervolgens omvormen tot warmte.

Deze selectiviteit wordt bereikt doordat de hoge lichtenergie van het apparaat hoofdzakelijk door het pigment (melanine) in de haarschacht wordt geabsorbeerd, terwijl de epidermis en het omringende weefsel actief wordt gekoeld door een koelmechanisme. Of in andere woorden: de energie gaat naar de haartjes, niet naar je huid.

 

  1. Vóór de behandeling: gezonde haarfollikels met een normale haargroei.
  2. Lichtenergie wordt afgegeven aan de haarschacht.
  3. De energie wordt geabsorbeerd door de haarfollikels, terwijl het omringende weefsel zijn normale temperatuur behoudt.
  4. Na iedere behandeling vermindert de haargroei. Volgens Silk’n zelfs tot 92% haarreductie na het afronden van het volledige behandelplan.

Bekijk ook het volgende filmpje:

 

400.000 lichtflitsen voor het hele lichaam

Silk’n SatinGlow werkt met een cartridge, waarmee je maar liefst over 400.000 lichtflitsen beschikt. SatinGlow is geschikt voor het hele lichaam; benen, bikinilijn, armen, oksels en bij mannen ook voor de rug en borst. Maak manlief dus ook meteen maar bikiniproof, eh… zwembroekproof.

SatinGlow is niet geschikt voor het gezicht. Mocht je je gezicht willen ontharen, dan kies dan uit andere Silk’n ontharingsapparaten, zoals de Silk’n Jewel, Silk’n Glide, Silk’n Motion of Silk’n Infinity.

Shop het ontharingsapparaat bij ons online!

Huidskleursensor helpt bij het bepalen van de juiste lichtintensiteit

Silk’n SatinGlow beschikt over vijf verschillende energiestanden, waarbij stand 1 de laagste is. Hoe hoger de energiestand, hoe effectiever de behandeling. Op energiestand 1 wordt er per seconde een lichtflits afgegeven, waardoor deze stand het snelste is. Op energiestand 5 wordt er per 3,5 seconde een lichtflits afgegeven. Deze stand is het meest effectief en leidt tot het beste resultaat, maar duurt dus wel langer.

Sommige plekken op je lichaam kunnen van nature donkerder zijn of zongebruind. Dit betekent dat deze plekken meer melanine bevatten en het is juist dit melanine dat de lichtflitsen absorbeert. Het apparaat kan namelijk geen onderscheid maken tussen melanine in een haartje of melanine in de huid. Om toch veilig te kunnen ontharen, scant de huidskleursensor van Silk’n SatinGlow de huid tijdens de behandeling. Wanneer de huid té donker is, wordt er geen lichtflits afgegeven op de hogere energiestanden. In dat geval kun je gebruikmaken van een lagere stand en toch je onthaarsessie voortzetten. En dat is een pluspunt, want veel apparaten mag je niet gebruiken na het zonnen of bij een van nature donkere huid. Silk’n SatinGlow wel, mits je de laagste energiestand gebruikt.

Naast de sensor, geeft ook de huidskleurkaart een indicatie van de voor jou meest geschikte energiestand.

Veiligheid voorop

SatinGlow naast de huidskleursensor nog over een veiligheidsmechanisme en wel ter bescherming van je ogen. Het apparaat geeft alleen een lichtflits af wanneer het volledig in contact is met je huid. De flitsen gaan dan uitsluitend naar je huid en niet richting je ogen. Je kunt dus bijvoorbeeld niets flitsen met het apparaat in de lucht.

Pulse and Glide

Silk’n SatinGlow kent twee verschillende onthaarmethodes: Pulsing en Gliding. Bij Pulsing behandel je flits voor flits ieder plekje op je lichaam afzonderlijk (4 cm² per flits, de oppervlakte van het laservlak, zoals hierboven op de foto) , waarbij je dus heel precies te werk kunt gaan. Ik gebruik Pulsing vooral voor mijn bikinilijn.

Gliding gaat daarentegen wat sneller. Op deze stand kan de SatinGlow zelf in rap tempe flitsen achterelkaar afgeven en hoef je alleen maar met het apparaat over je huid te ‘glijden’. Deze methode pas ik vooral toe bij de grotere lichaamsgebieden, zoals benen en armen. Het kost me daarbij een minuut of 20 voor een volledige behandeling. Inmiddels heb ik de smaak te pakken en flits ik er op los, terwijl ik op de bank tv kijk.

Is het pijnlijk?

Nee, zeker niet. Voor mijn armen en benen gebruik ik moeiteloos en zonder centje pijn de hoogste energiestand. Je voelt dan tijdens de flits een soort speldenprikje en daarna de sensatie van warmte op je huid. Dit gevoel kan na de behandeling nog een paar minuutjes aanhouden en trekt daarna snel weg. Met een verkoelende after sun na de behandeling is de warmte vrijwel meteen verdwenen.

Mijn huid is geen moment rood of geïrriteerd geweest. Bij het behandelen van de kwetsbare huid van mijn bikinilijn schakel ik uit voorzorg meestal een of twee standjes terug. Dat kan ook tussen de oren zitten, want ook behandeling van bikinilijn is niet pijnlijk.

Nooit een onthaarsessie vergeten dankzij de slimme Silk’n app

In de gebruiksaanwijzing die je in de verpakking aantreft, staat aangegeven hoeveel behandelingen je gemiddeld nodig hebt en hoe vaak je de behandelingen moet uitvoeren voor een zichtbaar (en voelbaar) resultaat.

Maar om je onthaarkuur nóg makkelijker (en leuker en meer 2.0) te maken, download je de slimme Silk’n app. Selecteer welk Silk’n apparaat je hebt, welk lichaamsdeel je wilt behandelen, wat je haar- en huidskleur is en vervolgens berekent de app automatisch het aantal behandelingen dat je nodig hebt. Je kunt er zelfs voor kiezen om de behandelingen in je agenda te laten zetten. De app geeft een automatische alert wanneer het tijd is voor de volgende behandeling.

Download app

 

Drie maanden verder: een zijdezachte huid

Ik ben nu drie maanden aan het ‘flitsen’ met Silk’n en merk dat lichaamshaartjes fijner en langzamer terug groeien. Het laat zich helaas lastig fotograferen, ook om privacy redenen. Bij mijn bikinilijn zie ik het meeste resultaat en dat is ook logisch. Daar is de huid het lichtst en de haartjes het donkerst en dus het beste in staat het laserlicht te absorberen… de perfecte conditie voor de Silk’n SatinGlow. Eén flitssessie per twee weken houdt alles ‘down under’ nu keurig in model. Wat een winst vergeleken met elke dag scheren. Plus… geen stoppeltjes meer. Inmiddels ben ik bijna twee weken op vakantie en heb nog geen dag aan ontharen hoeven denken. Dat was vroeger wel anders.

Mede dankzij het gebruiksgemak van het apparaat en de slimme (en leuke!) app, is het behandeltraject makkelijk vol te houden. Ik blijf voortaan flitsen en mijn scheermesjes verdwijnen in de prullenbak.

Shop het ontharingsapparaat bij ons online!

Lees ook