Minder geurstoffen, voor je gevoeliger huid

08:13 - 04:55
luistertijd 08:13 - leestijd 04:55

Corine test de nieuwe Lancaster Sun Sensitive zonneproducten

Onderzoek toont aan dat driekwart van de vrouwen zon associeert met een geïrriteerde huid, roodheid en verbranding. Daarmee lijkt het verkrijgen van een mooie bruine kleur een onmogelijke uitdaging geworden. Zeker voor de gevoelige huid. Immers… de gevoelige huid is kwetsbaar, van nature minder in staat om zichzelf te beschermen tegen de zon en heeft daarom speciale aandacht nodig.

Zwakkere huidbarrière

Dr. Olivier Doucet van Lancaster legt dit als volgt uit: “De gevoelige huid is vaak licht, fototype 1 of 2, en omdat het een verzwakte bescherming tegen zonnestralen heeft, is de melanocytische omgeving anders dan die van andere fototypes. Bovendien is de gevoelige huid minder sterk uitgerust als het gaat om natuurlijke weerstand. De barrière tegen verbranding door de zon is lager dan die van andere huidtypen.”

SHOP HIER ONLINE

 

Getest in Canada

Speciaal voor de gevoelige huid heeft Lancaster Sun Sensitive gecreëerd. En uit deze lijn heb ik onlangs twee producten getest, tijdens een reis door zonovergoten Canada.

Less is more

Om ervoor te zorgen dat de Sun Sensitive producten een hoge tolerantie hebben, bevat de formule minder ingrediënten dan de andere Lancaster zonlijnen, zodat het risico op huidirritatie en allergische reacties wordt geminimaliseerd. De formules bevatten alleen de essentiële ingrediënten die nodig zijn om de natuurlijke weerstand van de huid te versterken en zo de zongevoelige huid te verbeteren.

SHOP HIER ONLINE

 

Sensiboost Complex: speciaal voor de zongevoelige huid

Voor de Sun Sensitive lijn liet Lancaster zich inspireren door de natuur. En wel door een katoensoort die bestand is tegen het extreme zonlicht in Afrika en het Midden-Oosten. Het katoenextract van deze katoensoort heeft verzachtende en kalmerende eigenschappen.

In de laboratoria van Lancaster is dit katoenextract vervolgens gecombineerd met jasmijn en een cocktail van diverse antioxidanten. Panthenol en bisabolol, met hun verzachtende en huid-omhullende effecten, maken de formule van het Sensiboost Complex compleet.

Lancaster zou Lancaster niet zijn zonder Full Light Technology

Net als bij het gehele assortiment van Lancaster Sun Care, steunt Sun Sensitive op de Full Light Technology die gericht is op het gehele zonspectrum om ultrahoge bescherming te bieden. De Full Light Technology beschermt de huid niet alleen tegen UVA en UVB stralen, maar ook tegen infrarood en zichtbaar licht.

SHOP HIER ONLINE

 

Door een combinatie van chemische zonnefilters (methoxydibenzoylmethane en ethylhexyl methoxycinnamate), lichtreflectoren (titaniumdioxide) en antioxidanten (die in staat zijn om de effecten van schadelijke, externe factoren te verminderen) pakt Lancaster het hele zonspectrum aan. Bekijk ook het volgende filmpje:

Zijsprongetje… Zonnefilters zijn tegenwoordig het gesprek van de dag en tevens aanleiding voor verhitte discussies. Want… welke zijn ‘goed’ en welke zijn ‘minder goed’? Mijn mening is dat dit (deels) een kwestie is van persoonlijke voorkeur, smaak en zelfs budget. Voor mij is het van belang dat zonbescherming mijn huid beschermt en pigmentvlekken voorkomt. Welk filter hier aan te pas komt, vind ik van ondergeschikt belang. Net zoals dat ik graag gezond eet en ook regelmatig sport, maar wel met een (ongezond) wijntje op zijn tijd.

Zonovergoten Canada met een kraakheldere blauwe lucht.

En niet te vergeten: Tanning Activator

Ook in de Sun Sensitive lijn tref je de inmiddels befaamde Tanning Activator van Lancaster aan. Deze formule bevat buriti-olie, een ingrediënt dat rijk is aan carotenoïden die je huid een mooie glow geven door de aanmaak van melanine te bevorderen. Daarnaast werkt buriti-olie sterk verzachtend en verzorgend. En een goed verzorgde huid houdt zijn bruine kleur nu eenmaal beter en langer vast.

SHOP HIER ONLINE

 

Maar wat bevat de Sun Sensitive lijn niet?

Je treft in de producten geen siliconen aan en de zonnefilters zijn in water oplosbaar. Ook bevatten de producten minder geurstoffen, wat ze geschikt maakt voor de gevoelige huid.

Zelf heb ik overigens geen bezwaar tegen parfum in zonbescherming (het is onderdeel van de beleving als je het mij vraagt en vooral de producten van Lancaster doen me vaak denken aan vervlogen zomers uit het verleden…), maar reacties op mijn eerdere reviews van Lancaster producten tonen aan dat veel lezers daar anders over denken.

Delicate Fresh BB Cream SPF 50

Claims:

Deze BB Cream heeft een universele tint, die zich aanpast aan alle huidskleuren. Zelfs de lichtste, aldus Lancaster. Helaas pakt de kleur voor mij toch net iets te donker uit, waardoor ik hem een tijdje heb laten liggen, in afwachting van een iets gebruindere teint.

SHOP HIER ONLINE

 

In Canada was het na enkele dagen in buitenlucht en zon dan toch zo ver en heb ik veel plezier gehad van deze BB Cream, die meteen een zongebruinde glow aan de huid geeft. Zo’n lekkere en gezonde buitenlucht kleur, als na een dagje op het strand. De formule is niet-vet en smeert heerlijk uit, bijna als een dagcrème. Ook verzorging doet overigens niet onder voor een dagcrème. Mijn huid voelt gehydrateerd, heerlijk zacht en is goed beschermd tegen de zon. Ik ben niet verbrand, ondanks hoge zonkracht in Canada.

SHOP HIER ONLINE

 

Tip: meng de Delicate Fresh BB Cream SPF 50 met zonbescherming die een wit waasje achterlaat. In mijn voorraadkast liggen enkele minerale zonbeschermers die een wit waasje achterlaten op mijn huid en die ik daardoor minder vaak gebruik. Inmiddels meng ik ze met de Delicate Fresh BB Cream SPF 50 van Lancaster en het witje waasje verandert in een zomerse glow.

SHOP HIER ONLINE

 

Sun Delicate Body Milk

Nog zo’n fijn product. Deze body milk met SPF 30 smeert en voelt aan als een fluweelzachte bodylotion. Niet vet, niet glimmend, maar juist met een fluweelzachte huidfinish. Je vergeet bijna dat je een zonbeschermingsproduct draagt, terwijl je toch goed beschermd bent tegen de zon.

Het enige minpuntje is dat de Sun Delicate Body Milk wel een wit waasje achterlaat, wanneer je je na enige tijd opnieuw insmeert. Dit minpuntje los je op door (zeker bij het zwembad) even een douche of duik te nemen, af te drogen en daarna opnieuw in te smeren. Verder een uitstekend product, waarmee Lancaster zijn naam als expert op het gebied van SPF opnieuw waarmaakt.

SHOP HIER ONLINE

 

Lees ook