Houd je hoofd... eh voeten en benen koel!

07:21 - 04:24
luistertijd 07:21 - leestijd 04:24

Corine test zomerse must-haves van Weleda voor benen en voeten

De zomer dient zich aan, de temperaturen stijgen. Tijdens de warmste maanden van het jaar heeft de huid andere behoeften en dat vraag om andere skin care. Ook voor je voeten en benen. Weleda speelt daar op in met enkele zomerse bodyproducten. Corine test ze voor je uit.

Bijna vergeten

Laat ik heel eerlijk zijn… ik was dit natuurlijke huidverzorgingsmerk al bijna vergeten. Misschien omdat ik niet zo vaak ik een natuurwinkel kom, misschien omdat ik het associeer met de tubetjes crème die mijn grootmoeder altijd in haar handtas had. Hoe het ook zij… dit in 1921 opgerichte Zwitserse merk heeft inmiddels vestigingen in 55 landen. Alle producten van Weleda zijn 100% natuurlijk en NATRUE gecertificeerd. Met meer dan 1.800 medewerkers wereldwijd is het merk dan ook zeker geen kleine vis in de vijver van huidverzorging.

Shop hier online met korting

 

Hoogste tijd om Weleda weer top-of-mind te krijgen. Om te beginnen bij mezelf. Ik test daarom een douchepeeling, bodylotion en een voetbalsem. Drie producten speciaal bedoeld voor zomerbenen en zomervoeten. Doordat ik regelmatig in mijn vrije tijd hardloop (in de zomer nog meer dan in de winter) en zakelijk juist graag hoge hakken draag, hebben mijn benen en voeten het nodige te verduren. Deze test komt dan ook als geroepen.

Shop hier online met korting

 

Weleda Berken Douchepeeling

Claim: maakt de huid glad en zacht.

Deze peeling bevat berkenblad-extract en citrus en heeft daardoor een heerlijk zomerse geur. In de peeling vind je fijne wasparels van carnauba- en bijenwas die de microcirculatie van de huid stimuleren, zonder je huidcellen te beschadigen. Het is een zeer milde scrub, die ik daarom ook regelmatig (stiekem, niet verder verklappen…) voor mijn gezicht gebruik. Doordat de Berken Douchepeeling dode huidcellen verwijdert en ingegroeide haartjes in je benen, is het een goede voorbereiding op een dagje zonnen, of juist het gebruik van een zelfbruiner. In beide gevallen wordt je tintje net wat egaler.

Sesamolie en aprikozenpitolie voeden de huid tijdens het scrubben, zodat de huid na gebruik heerlijk soepel aanvoelt. Naast dat berkenblad heerlijk ruikt en daardoor bijdraagt aan de zomerse geur van dit product, heeft het nog een functie: het stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Perfect dus voor na het hardlopen.

Shop hier online met korting

 

Weleda Citrus Hydraterende Bodylotion

Claim: hydrateert en verfrist.

Nog zo’n heerlijk zomers ruikend product en daarmee een mooie aanvulling op het gebruik van de douchepeeling. Ook deze hydraterende bodylotion ruikt heerlijk naar citrus. Je hoeft overigens niet bang te zijn voor een citronella anti-mug geur. Het zijn culinaire zongerijpte citroentjes die je neus binnendringen bij het gebruik.

De bodylotion zit in een handige flacon, die lekker in de hand ligt en ook goed doseert door het pompsysteem. De lichte formule met aloe vera , kokosolie en sesamolie hydrateert en voedt de huid, zonder een vettig laagje achter te laten. De bodylotion trekt razendsnel in mijn huid en geeft een mooie glow aan mijn benen en de rest van mijn lichaam.

Tip: Door de flinke dosis aloe vera in dit product is het ook een uitstekend after sun. Dus stop de flacon gerust in je strandtas.

Shop hier online met korting

 

Weleda Voetbalsem

Claim: bij branderige en vermoeide voeten.

Wist je dat je voeten je tijdens je leven zo’n vier keer rond de wereld dragen? Je voeten kunnen dus wel wat extra zorg gebruiken, maar worden nog regelmatig vergeten. Ook door mij. Daarom heb ik me sinds kort aangewend om na het hardlopen mijn voeten in te smeren met deze voetbalsem van Weleda.

De voetbalsem bevat verzachtende extracten van mirre en calendula in een basis van wolwas en olijfolie. Deze ingrediënten maken de huid heerlijk zacht en soepel. Leemaarde helpt de huid om vocht vast te houden. Met als resultaat: droge en frisse voeten in plaats van (zomerse) zweetvoeten. Zie het als een deo, maar dan voor je voeten. Doordat de voetbalsem vetarm is, smeert hij wel vrij stug. Ietwat pasteus.

Shop hier online met korting

 

Ook dit product ruikt weer heerlijk zomers door de toevoeging van natuurlijke etherische oliën van verbena, rozemarijn en lavendel. Fijne bijkomstigheid: zweetgeurtjes worden hierdoor meteen tegengegaan.

Shop hier online met korting

 

Lees ook: 9 dingen die je moet weten over zweet.

Zijn mijn benen en voeten zomerproof dankzij Weleda?

Jazeker! De douchepeeling en bodylotion doen wat ze beloven en ruiken bovendien heerlijk zomers. De citrusgeuren uit beide producten vullen elkaar perfect aan. Daarmee is dit een heerlijk zomerduo voor in de badkamer.

De echte topper van deze Weleda test is wat mij betreft de voetbalsem. Wat een uitvinding! Heerlijk na een rondje hardlopen of na een lange dag op hoge hakken. Een verwenmomentje voor je voeten. Door de leemaarde en het ‘deo-effect’ is dit ook een fijn product om juist ’s ochtends aan te brengen, vooral op de dagen dat je met blote voeten in zomerschoenen stapt. Het houdt je voeten droog en voorkomt glijden in je schoenen en daarmee ook blaren. Ik zeg: Weleda staat bij mij weer op de kaart.

Shop hier online met korting

 

Lees ook