Een prachtige make-up collectie ter nagedachtenis van R&B zangeres Aaliyah Haughton

06:36 - 03:57
luistertijd 06:36 - leestijd 03:57

Dian test de MAC Cosmetics x Aaliyah Haughton collectie

Deze maand bracht MAC Cosmetics een collectie uit ter nagedachtenis van R&B zangeres Aaliyah Haughton. Aaliyah, bekend van hits als Try Again, Roch the Boat en Are you that somebody, stierf op 25 augustus 2001 na een tragisch ongeluk met een vliegtuig. Samen met de zus van Aaliyah heeft MAC Cosmetics een prachtige make-up collectie ontworpen. Ik test een gedeelte van de collectie in dit artikel uit!

Wauw! De rood metallic verpakking is echt prachtig. Op ieder product is de handtekening van Aaliyah Haughton verwerkt. Deze collectie bestaat uit een oogschaduwpalette, een bronzing powder, vier lipsticks, vier kleuren lipgloss en twee lippotloden. Ik test vandaag het oogschaduwpalette, een van de vier lipsticks en een lipgloss.

SHOP HIER ONLINE

Age Ain’t Nothing Eyeshadow Palette

Het Age Ain’t Nothing oogschaduwpalette bevat negen donkere (maar neutrale) oogschaduwkleuren. De samenstelling van het palette vind ik mooi bedacht. Met ieder rijtje zou je wel een verschillende look kunnen maken.

De swatches zijn alvast super gepigmenteerd! Alle kleuren hebben een zachte boterachtige textuur die met slechts één swipe al zo’n intens resultaat geven. Het palette bevat over het algemeen veel bruine, gouden en roze tinten.

Je zou hier dus een mooie neutrale look mee kunnen maken. Dit ga ik proberen door gebruik te maken van de kleuren uit het middelste rijtje.

SHOP HIER ONLINE

Ik heb de oogschaduws van MAC Cosmetics nog nooit eerder geprobeerd en moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben. De kleuren blenden heel mooi samen en zijn daarnaast enorm gepigmenteerd.

De middelste kleur in het palette heb ik aangebracht in mijn arcadeboog en deze heb ik vervolgens naar boven uitgeblend. De meest rechtse kleur uit het middelste rijtje heb ik daarna aangebracht op de buitenste hoek van mijn arcadeboog.

Deze kleur heb ik uiteindelijk naar binnen geblend. Op mijn bewegend ooglid bracht ik wat concealer aan om daar vervolgens met de gouden kleur overheen te gaan.

SHOP HIER ONLINE

Ik heb de look redelijk rustig en simpel gehouden, maar natuurlijk kan je iedere kant op met dit palette.

Ik ben erg tevreden over de kwaliteit van de oogschaduws en de zachte textuur die ervoor zorgt dat alles mooi samen smelt. Met een beetje eyeliner en mascara is deze dagelijkse look helemaal afgemaakt!

SHOP HIER ONLINE

Brooklyn Born Lipglass

De Brooklyn Born Lipglass is een transparante lipgloss met een extreem glanzende finish. Je kunt de gloss op zichzelf dragen of over je favoriete lippotlood of lipstick heen. Het product bevat jojoba-olie die de lippen zacht maakt.

De swatch is haast niet te zien op mijn hand, dit komt doordat het een zachte nude/transparante gloss is. Wel zie je dat de lipgloss een subtiele glitter bevat.

Volgens MAC Cosmetics is deze lipgloss op te bouwen in intensiteit. Ben jij gek op extreem glanzende lippen? Dan breng je gewoon een extra laagje aan, zonder dat je lippen aan elkaar plakken. Voor een subtiele glans is een dun laagje al voldoende.

SHOP HIER ONLINE

Oeh, wat houd ik hiervan! Ik heb twee dunne laagjes van de gloss aangebracht om tot dit resultaat te komen. De Brooklyn Born Lipglass bevat kleine glitterdeeltjes die je, als je goed kijkt, ook ziet zitten op mijn lippen.

De glans is super intens, dat is iets waar je van moet houden. Het belangrijkste vind ik dat de lipgloss niet plakt. Niets is vervelender dan een plakkerige gloss waar je haren steeds in vast komen te zitten, toch?

De substantie is daarentegen wel redelijk dik. Je voelt het product dan ook goed zitten op je lippen. Het voelt iets zwaarder aan dan bijvoorbeeld een liquid lipstick. Maar voor dit prachtige resultaat vind ik dat geen probleem!

SHOP HIER ONLINE

 

More Than A Woman Lipstick

Tot slot test ik de More Than A Woman Lipstick uit de MAC x Aaliyah Haughton collectie. Dit is een donkerrode lipstick met een glanzende finish. Tot nu toe ben ik alleen bekend met de matte lipsticks van MAC, welke ik erg fijn vind. Ik ben benieuwd hoe deze finish mij gaat bevallen!

In de huls leek de lipstick donkerrood te zijn maar tijdens het swatchen kreeg ik toch echt deze framboos roze kleur te zien. Ook mooi, maar niet wat ik helemaal had verwacht. Op mijn hand lijkt de finish nog redelijk matte te zijn maar volgens het merk hoort deze lipstick toch echt een glanzende finish te hebben. Dit zal op mijn lippen vast wel goed komen!

Wat een heerlijke kleur! De lipstick toont wat donkerder op de lippen dan op de swatch. Toch blijft hij die frambooskleurige ondertoon houden. Ik vind het echt een mooie zomerkleur. De lipstick geeft een mooie glans aan de lippen en voelt heel comfortabel aan. In tegenstelling tot de lipgloss voel ik dit product helemaal niet zitten op mijn lippen. Helaas heeft deze lipstick geen langdurige houdbaarheid. Na het eten en drinken zul je deze altijd moeten bijwerken. Ik raad je dan ook niet aan om deze lipstick op te doen als je uit eten gaat of een avondje op stap gaat.

Shop hier

 

Dian’s eindoordeel

Ik ben verliefd op de verpakkingen van deze collectie. Ook het oogschaduwpalette vind ik erg fijn. De creamy textuur zorgt voor een makkelijke applicatie van de oogschaduws en ook de kleurcombinaties vind ik prachtig. Beide lipproducten hebben een hele mooie kleur en finish. Ze brengen allebei fijn aan en het resultaat mag er dan ook zeker weten. Jammer genoeg blijven zowel de lipgloss als de lipstick niet super lang zitten. Je moet er in ieder geval erg voorzichtig mee om gaan wil je dat deze niet afgeven. Ik houd van MAC Cosmetics en vind deze Aaliyah Haughton collectie dan ook erg geslaagd.

De MAC Cosmetics x Aaliyah Haughton limited edition collectie is verkrijgbaar bij de officiële MAC site en exclusief bij Douglas.

Lees ook