BABOR Brands we love Droge huid Geteste producten Gevoelige huid Gezicht Rimpels en slapte

Testteam supertest! Doctor BABOR Face Mask + maatwerk serums

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Huidexperts Judith, Karmelita en Patricia mixen en matchen een maatwerk facial

Ons testteam test: Doctor BABOR Face Mask met maatwerk serums

Het Duitse skin care merk BABOR lanceerde onlangs een opvallend product. Het Doctor BABOR Lifting Cellular Customized Silver Foil Face Mask, dat je van dag tot dag kunt aanpassen aan de behoeften van je huid, door verschillende serums te combineren met een masker.

We vroegen onze huidexperts Karmelita, Judith en Patricia om dit nieuwe masker voor BeautyJournaal uit te testen. In dit artikel lees je hun bevindingen.

Omdat een huid nu eenmaal meer dan één behoefte heeft

Karmelita: “Zelf heb ik nog niet eerder producten van Doctor BABOR gebruikt en daarom ben ik heel benieuwd naar dit nieuwe masker. Mijn eerste indruk is in ieder geval goed.

Het is een luxe verpakking met daarin maar liefst vijf maskers en drie serums. Elk serum heeft een andere werking. Alleen dat al spreekt mij aan, omdat een huid nu eenmaal meer dan één behoefte heeft.”

De serums zitten in een handig pipetflesje met een inhoud van 3 ml per flesje.

Karmelita: “Uit ieder flesje haal je ongeveer zes volle pipetjes en één pipetje is voldoende voor je hele gezicht. Je hebt dus zeker voldoende serum voor de vijf maskers.”

Patricia vult aan: “Het is een mooie grote verpakking die zo spiegelt en glimt, dat je er haast niet omheen kan. Dit ademt luxe uit. In de verpakking vind je ook een handige gebruiksaanwijzing. Fijn!”

BABOR salon finder

 

Ultimate Calming Serum

Perfect voor de huid die leidt onder stress, bijvoorbeeld door gebrek aan slaap, airco, zon, rook of milieubelastingen. Het kalmeert een geïrriteerde huid, helpt roodheid en een branderig gevoel te verminderen.

BTX Lift Serum

Dit serum werkt op de mimische rimpels, zoals kraaienpootjes, voorhoofdsrimpel, fronsrimpel, neuslippenplooi (van de neus naar de mondhoeken) en marionettenrimpels (van de mondhoeken naar de kaaklijn), geeft het gezicht een meer ontspannen uiterlijk en heeft een direct gladmakend effect.

Collagen Boost Infusion

Het steringrediënt Tripeptide 1 in dit serum stimuleert de aanmaak van collageen. Voor een zichtbaar gladgemaakte, verstevigde en jeugdige teint.

Judith: “Met deze drie serums speelt Doctor BABOR in op diverse huidbehoeften. Daarmee is het Doctor BABOR Lifting Cellular Customized Silver Foil Face Mask voor een oneindig grote doelgroep geschikt.”

Een individualiseerbaar masker: precies waar jouw huid behoefte aan heeft

Judith vervolgt: “Het mooie van de verschillende serums is dat je ze ook kunt combineren binnen één behandeling. Zo ontstaat een individualiseerbaar masker.”

Karmelita vult aan: “Gebruik een van de drie serums, daar waar je het nodig hebt. Bijvoorbeeld het Ultimate Calming Serum voor roodheid op je wangen en Collagen Boost Infusion voor verstrakking van de oogzone en mond-kaakzone.”

Na het aanbrengen van de serums, breng je het masker aan.

Karmelita: “Ieder masker heeft een eigen verpakking, die je heel gemakkelijk openscheurt. Je ontvouwt het masker kinderlijk eenvoudig. Het wordt gesepareerd door een plastic gaasje, dat duidelijk te onderscheiden is en zich heel makkelijk laat verwijderen.

Wow, wat een gebruiksgemak! Veel andere sheetmaskers zijn moeilijk te ontvouwen; de delen plakken vaak aan elkaar en het is lastig te onderscheiden wat nu het masker is en wat er van af getrokken moet worden.”

Aan de slag

Judith: “Ik heb de masker mee op vakantie genomen. Na een stevige wandeltocht door de Siciliaanse bergen vond ik dat het moment was aangebroken om het masker te testen in combinatie met het Ultimate Calming Serum, om mijn huid wat rust te geven na een hele dag in de buitenlucht.”

Patricia: “Laatst zag ik een foto van mezelf en deze was erg confronterend. Jeetje, de zwaartekracht en verslapping beginnen zijn intrede te doen. Mijn beginnende rosacea was de laatste tijd onder controle, maar nu met de zomerzon en dat lekkere wijntje op z’n tijd gaat ook dat niet altijd even goed. Ik kan de drie verschillende serums dus goed gebruiken.”

Patricia legt uit hoe ze de serums gebruikt: “Na mijn huid te hebben gereinigd, gaat eerst het Calming Serum op mijn wangen. Dit serum is melkwit van kleur en vrijwel geurloos. Als tweede gaat het BTX-Lift Serum op mijn voorhoofd tegen mijn fijne lijntjes, op mijn fronsrimpel en op de slapen waar de beginnende kraaienpootjes zichtbaar worden.

En op de neuslippenplooi die, naarmate ik ouder word, steeds dieper wordt. Dit serum is kleurloos en ook geurloos. Collage Boost Infusion gaat als laatste op mijn kaaklijn en op de onderkant van mijn wangen. Ook dit serum heeft geen geur. Wel is het een beetje geel/oranje van kleur.”

Perfecte pasvorm van het masker

Karmelita: “Ik mix en match met de serums, net kokkerellen. Daarna breng ik het masker aan.

Karmelita

Wat een goede pasvorm!

Het gebruik van het masker is al even vriendelijk als het uitpakken en ontvouwen van het masker. Het masker bestaat uit twee delen die heel makkelijk op het gezicht aan te brengen zijn.

Ik ben zeer te spreken over de pasvorm, ik hoef helemaal niets aan te passen. Eenmaal op de huid blijft het masker ook zeer goed zitten en het voelt erg aangenaam aan. Als een tweede huid, warm en glad.”

BABOR salon finder

 

Fris en fruitig

Judith: “Bij het openen van de verpakking komt de frisse en fruitige geur van het masker je direct tegemoet. Het is een sterke geur die ik persoonlijk erg lekker vind en die verkwikkend voor me werkt. Het masker is doordrenkt in glycerine en hyaluronzuur, uitstekende huidbevochtigers.”

Na het aanbrengen van het masker, laat je het een minuut of 20 zijn werk doen.

Patricia: “Na een paar minuten merk ik dat mijn huid wat warmer wordt onder het masker. Dit is het occlusieve effect, waardoor de huid open gaat staan en de werkstoffen goed in de huid kunnen doordringen.”

Patricia

20 minuutjes later…

Karmelita: “Na 20 minuten verwijder ik het masker. Enigszins met tegenzin, want het voelt zo heerlijk aan op mijn huid. Wanneer ik in de spiegel kijk, zie ik een ander huidbeeld. Dit resultaat verrast mij enorm, want meestal geven sheet masks bij mij niet zoveel resultaat.

Ik zie er heel ontspannen uit, mijn huid is goed doorbloed, heeft een frisse, stralende teint en oogt steviger.”

Karmelita (links voor en rechts na gebruik van het masker): I am in love with the glow en mijn voorhoofd lijkt een stuk gladder!

Vochtige, frisse huid

Judith: “Wat overblijft na het verwijderen van het masker is een vochtige, frisse huid. Er ligt nog een laagje gel van het masker op mijn huid. Dit masseer ik in. Na een paar minuten is dit aardig ingetrokken, maar nog net niet helemaal. Een ietwat plakkerig laagje blijft over, wat ik herken van glycerine, het hoofdbestanddeel van dit masker.”

Judith (links voor en rechts na gebruik van het masker): Fris en fruitig. Vooral mijn wangen zien er gezonder uit en mijn voorhoofdrimpels iets minder diep.

Voller, zachter, gekalmeerd

Patricia: “Ik ben er onder de indruk van het resultaat! Mijn huid ziet er voller uit, rimpels zijn minder diep en ook op mijn jukbenen is de roodheid gekalmeerd. Al met al een plaatje. Het lijkt echt alsof ik een behandeling in een salon heb gehad.

Net als bij Judith blijft er ook bij een plakkerig laagje achter. Wanneer ik vervolgens mijn dagcrème er overheen aanbreng, is dit plakkerige gevoel weg.”

Patricia (links voor en rechts na gebruik van het masker): de roodheid is een stuk minder, mooi!

Het eindoordeel van ons testteam

Een dikke 10+!

Karmelita: “Ik ben van nature heel kritisch en geef nooit een cijfer, maar voor dit product maak ik graag een uitzondering. Het krijgt van mij een dikke 10+. Mijn huid heeft direct een stralende teint, ziet er ontspannen en jeugdig uit en is goed gehydrateerd.

Iets wat normaliter bij een masker niet zo snel gebeurt. De inhoud van de verpakking met vijf maskers en drie serums is rijkelijk, plus het gebruiksgemak is erg goed. Mijn tip: denk ook aan hals en decolleté, want de delen van het masker kan je natuurlijk ook daar aanbrengen.”

Judith

Iets plakkerig, maar wel luxe!

Judith: “Het unieke aan dit masker zijn de verschillende serums die je kunt aanbrengen daar waar nodig. Door het occlusieve effect, de geur van het masker, de hydraterende glycerine en hyaluronzuur, en het frisse gevoel op de huid voelt dit masker heel luxe aan.

Een cadeautje voor jezelf na een dag werken. Of zoals ik, na een actieve vakantiedag. De glycerine in het masker laat een hydraterend, maar plakkerig laagje achter op de huid. Daardoor gebruik ik het masker bij voorkeur voor het slapen gaan.”

Judith heeft nog een laatste puntje van verbetering: “Een serum voor pigmentvlekjes zou nog een mooie aanvulling op de drie huidige serums zijn.”

Babor verrast me wederom: een hoogwaardige behandeling voor thuis

Patricia: “Wederom heeft BABOR me verrast met een masker. Ik testte eerder al een sheet masker van BABOR en was toen ook enthousiast; je leest mijn review hier. Het is prettig om de serums naar behoefte in te kunnen zetten en het resultaat is zonder twijfel zeer goed. Een hele mooie en hoogwaardige behandeling in je eigen badkamer. Top!”

 

Wil jij ook een topbehandeling in eigen badkamer?

Het Doctor BABOR Lifting Cellular Customized Silver Foil Face Mask is verkrijgbaar bij een BABOR Instituut of SPA bij jou in de buurt.

BABOR salon finder

 

 

 

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

Reageren

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.