Ga mee op reis naar een droombestemming

05:26 - 03:15
luistertijd 05:26 - leestijd 03:15

Corine test Davidoff Cool Water Caribbean Summer voor hem en haar

Davidoff Cool Water, de wereldbefaamde geuressentie geïnspireerd op het heldere en verfrissende water van de oceaan, continueert deze zomer zijn verkenning van ‘s werelds meest verbluffende oceanen en kusten. Denk aan blauwer-dan-blauw water en witter-dan-witte stranden met wuivende palmbomen. Was het vorig jaar de Pacific, dit jaar dienen de Caribbean als inspiratie.

Neem een duik in de glinsterende wateren van de Caraïben

Davidoff Cool Water nodigt je deze zomer uit een duik te nemen in de glinsterende wateren van de Caraïben. Om op je huid de frisheid van de golven, de zachtheid van de wind en de hitte van de zon te voelen. En laat de Caraïben nu ook precies om deze reden mijn favoriete vakantiebestemming zijn. Ruisende golven, de zeebries door mijn haar. De warmte van de zon die mijn huid streelt. Perfect in al zijn eenvoud.

Een wereld waarin kleuren oogverblindend zijn

In het persbericht bij de twee flesjes Davidoff Cool Water Caribbean Summer Edition, die onlangs op de BeautyJournaal redactie arriveerden, lees ik: “Davidoff Cool Water Caribbean Summer Edition roept eindeloze uitgestrekte witte zandstranden op, gestreeld door zachtjes kabbelende golven. Een wereld waarin kleuren meer oogverblindend zijn, sensaties levendiger en emoties intenser. Een aards paradijs, een droombestemming.”

Dit is inderdaad de essentie van het Caraïbisch gebied. Ik heb het met eigen ogen mogen ervaren tijdens talloze vakanties. Of mijn neus hier ook zo over denkt bij het ruiken van Davidoff Cool Water Caribbean Summer Edition is natuurlijk een interessante vraag. Want hoe vang je de essentie van zoiets moois in een flesje?

Davidoff Cool Water Woman Caribbean Summer Edition

Fris en toch onmiskenbaar vrouwelijk, opent de Davidoff Cool Water Woman Caribbean Summer Edition met een aquatische noot van meloen, aangevuld met sappige ananas en koele muntblaadjes. Als een fruitige cocktail die je drinkt bij een lokaal rietgedekt barretje op het strand. Of in een hangmat onder een palmboom

Na de fruitige opening volgt een bloemenhart dat is doordrenkt met zoete lelietjes-van-dalen en een subtiel sensuele iriswortel. Je kijkt opzij en inmiddels is je lief naast je komen liggen in de hangmat. De warmte van de ondergaande zon op je huid. De warmte van zijn huid…

Ondanks dit sensuele is Davidoff Cool Water Woman Caribbean Summer Edition geen zware geur. Eerder een zeebriesje dat je huid kust. Regelmatig bijsprayen is dan ook wel een must, wil je de geur de hele dag (en zwoele zomeravond…) blijven ruiken.

Shop hier online

 

Davidoff Cool Water Man Caribbean Summer Edition

Een sprankelende variatie op de originele herengeur van Davidoff Cool Water. Het is een frisse geur met citrusnoten van mandarijn, citroen en grapefruit, die voor de gevorderde parfumdraagsters ook zonder enig probleem als unisex parfum kan doorgaan.

Na de fruitige opening ruik je al snel een ietwat kruidige basilicum, salie en jeneverbes, gevolgd door de hartnoot van munt. Sandelhout voegt tot slot een warmte en zwoelheid toe, zoals die hoort bij het Caraïbisch gebied.

Shop hier online

 

Fragrance combining

Je kunt de herengeur overigens ook heel goed combineren met de damesvariant, voor een intenser effect. De geurnoten laten zich perfect combineren. Ofwel ‘fragrance combining’, een trend die geleidelijk aan in Nederland ook meer voet aan de grond krijgt.

Een verwijzing naar een droombestemming

Zowel de damesgeur als de herengeur zijn verpakt in de inmiddels iconische Davidoff Cool Water flacons. De krachtige en sculpturale flacon van de herengeur en de sierlijke waterdruppel van de vrouwengeur. Op het turquoise glas, onmiskenbaar een verwijzing naar het blauwe Caraïbische water, wijst een spoor van wit zand de weg naar een tropisch paradijs.

Een droombestemming gevangen in een flesje

 Een eerbetoon aan het Caraïbisch gebied. Zo kan je de damesgeur en herengeur zonder twijfel noemen. Davidoff is er zeker in geslaagd deze droombestemming te vangen in een flesje. En juist om die reden had deze limited edition geur wel iets intenser mogen zijn. Want het zeebriesje wordt soms een orkaan, de zonnestraaltjes een allesverslindende zon die brandt op je huid. Het zij aan zij zitten in de hangmat eindigt in een zwoele en onvergetelijke nacht.

Ach, wellicht dat Davidoff iets doet met mijn feedback voor de limited edition van volgend jaar zomer… een droombestemming moet iets te dromen overlaten.

Shop hier online

 

Lees ook