Monique reikt samen met Kim Kötter de prijzen uit

04:31 - 02:42
luistertijd 04:31 - leestijd 02:42

Gisteravond mocht ik als voorzitter van de vakjury de prijzen uitreiken voor de leukste, mooiste, meest innovatieve beautyproducten die op de vakbeurs voor professionals, de Beauty Trade Special, in Utrecht te zien waren dit voorjaar. Let wel: alleen deelnemers aan deze vakbeurs konden inzenden. 50% van de stemmen werd door de vakjury bepaald en 50% van de stemmen door de beursbezoeker.

In de vakjury zaten naast mijzelf ook:

Dit zijn de winnaars:

Medik8 Crystal Retinal

Als het 1 merk lukt om telkens weer voor de trends uit te lopen, dan is het dit cosmeceutical merk wel. Altijd gebaseerd op werkzame stoffen waaraan gedegen klinisch onderzoek ten grondslag ligt. Zoekend naar optimale werkzaamheid in combinatie met veiligheid. Dit merk heeft weer een knap staaltje chemie laten zien. De creatieve geest van formuleerders brengt ons veel verder dan ooit voor mogelijk gehouden is.

Cellics Cell Elixer

De markt voor huid-voeding van binnen uit krijgt momenteel weer een boost. Niet zo verwonderlijk, want naast ons gezicht komt er ook steeds meer aandacht voor het mooi houden van onze lichaamshuid. Als wij tachtig zijn willen we niet meer als een verdorde appel in het bejaardentehuis zitten. We stay young!

De belangrijkste stoffen hiervoor zijn collageen en antioxidanten. Anno 2018 smeer je niet alleen, maar slik je ook. Dat is de gedachte achter dit product. Een goed doorvoede huid zal nog beter reageren op huidverbeterende behandelingen. Een absolute pre is ook dat de huid op dichtheid gemeten kan worden. Meten is weten! Lees meer.

Zao Nailpolish remover

Net zoals in voeding wordt ook in beauty steeds belangrijker wat er in het product zit, hoe het geproduceerd is, en of het veilig is voor mens en milieu. De groene trend is gearriveerd. Anno 2018 kun je groen, eco, vegan en happy je nagels lakken EN je lak verwijderen. Dankzij de uiterst milde maar ook zo effectieve remover van Zao. Lees meer.

v.l.n.r. Maurice Croes en Meriam Spierings van Herborist Cosmetics bvba, Positive Ageing – Meso T8, Nicole Bolder en Hans Bolder van Medik8 | Irene Harmelink en Duco van Keimpema van Care Cosmetics – Pupa Milan,  Alette de Vries en Jan de Vries van Maquis Import, Zao Nailpolish | Isabel van der Sman, Suzan Oerlemans, Caroline de Haas van Cellics Cell Elixer.
Foto: Rokki fotografie

Pupa Roll Liner

Een goede oogmake-up is tegenwoordig in meerdere dimensies opgebouwd, dat hebben we wel geleerd van Instagrammers en vloggers. Verheerlijkt kijken we naar hun kunsten, en denken we: konden we dat ook maar. Maar wat je doe je als je niet dat drie dimensionaal kijkende oog hebt, geen vaste hand, en je altijd de verkeerde producten koopt, die te pas en te onpas uitlopen? Er is nu een uitvinding waar wij als vakjury geamuseerd hebben gekeken. Moest dit werken?

Nou, proberen dan maar. Verdomd zeg….dit werkt! Nee echt, en bibberen mag. Want de tool vaart een eigen koers. Vakjury en beurpubliek waren het er unaniem over eens. Lees meer.

Positive Ageing – Meso T8+

Op het anti-aging congres in Monaco werd het me weer duidelijk. Moderne huidbehandelingen met apparatuur worden holistisch aangepakt. Dat betekent dat meerdere disciplines ingezet worden om het beste anti aging resultaat te behalen. De tijd van single dosed is voorbij. Bovendien wil de moderne schoonheidsspecialiste haar eigen koers varen, haar eigen protocol opzetten, want met haar kennis en ervaring weet ze dat een behandeling op meerdere niveaus in de huid het beste werkt.

Treur niet om de laser en peelingperikelen! Laat maar gaan. Zo 2017. Dit is All in one. Dit is 2018. Dit apparaat geeft jou als schoonheidsspecialiste het beste om je  doel te bereiken. Meso – cryo en fototherapie. Lees meer.

 

Wil jij voor je bedrijf meer weten over cosmeticatrends? Heb je hulp nodig je communicatiestrategie te bepalen? BeautyJournaal’s uitgever Monique Lindeboom is al 24 jaar journalist en kan als consultant het verschil maken voor je propositie. Mail haar op info@beautyjournaal.nl

Lees ook