BABOR Brands we love Droge huid Gezicht Rimpels en slapte

Getest! Babor Perfect Glow werkstofconcentraat

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Je mooiste vloeibare highlighter! & ideale reisampullen

Babor is beroemd om haar ampullen, boordevol concentraat met werkzame stoffen. We hebben er al regelmatig over geschreven, lees maar hier.

Enkele maanden geleden bracht Babor twee nieuwe ampullen uit: een voor de glow, en een om te matteren. Omdat ik niet zo van een gematteerde huid houd op mijn leeftijd, koos ik voor de glow ampullen. De pay-off dat het vloeibare highlighters zijn, vind ik superslim gevonden. Je wilt namelijk niets liever dan dat je teint versterkt wordt tot een betoverende voile die over je huid ligt. Toch?

De claims:

  • Geeft uitstekende hydratatie
  • Laat een krachteloze huid weer stralen
  • Herstelt onregelmatigheden
SHOP HIER ONLINE

 

Als je de inhoud van de ampullen bekijkt, zie je meteen waar de kracht van de glow in zit. Het concentraat zit boordevol lichtreflecterende pigmenten. Je hoopt natuurlijk dat je er na het opdoen niet als een parelmoer schelpje uit komt te zien, ha!

Na het breken van de dop, daar moet je even handigheid in krijgen, omdat het feit dat het glas is je angstig kan maken voor sneetjes, maar echt…de dop breekt keurig op de breekrand af hoor, laat je de vloeistof in je handpalm lopen en verdeel je het met je vingertoppen over je gehele, gereinigde huid. Het trekt snel in. Prettig!

Wat vind ik ervan?

Ik was erg benieuwd hoe hydraterend het werkt. In de periode dat ik het testte had ik een peeling achter de rug en was het buiten koud en guur. Maar wat een weldaad is dit! Onvoorwaardelijke hydratatie, met een gevoel dat de hele dag aanhoud! En dat op mijn toch redelijk gortdroge huid op dat moment. Het voelt als een SOS-product in barre tijden.

Maar daar is het natuurlijk niet alleen om te doen. De Glow….daar draait het om. Nou die is er hoor. Niet als een parelmoer schelp gelukkig, maar wel als een prachtige basis om je dagcreme overheen te leggen en bare faced naar buiten te gaan, dan wel het substraat in de opbouw van je make-up te gebruiken.

SHOP HIER ONLINE

 

De vloeibare highlighter

Je kunt de ampul onder je dagcrème doen, en dan dunnetjes je dagcrème eroverheen en dan foundation of poeder. Je kunt het ook over je dagcrème heen aanbrengen, als die vloeibare highlighter, waarover Babor het zelf heeft, en dan je make-up opbouwen. Je krijgt hoe dan ook een gezichtje met een frisse glans. Subtiel en chic.

Babor ampullen ideaal op reis

Omdat Babor haar ampullen in handige losse doses verpakt, vind ik het ideaal om ze mee te nemen op reis. Ik maak dan graag een zelf samengestelde set. Mijn favorieten zijn deze Perfect Glow, de Multi Active Vitamins en de Night ampullen. Lees er hier meer over.

Note: op de site van Babor lees ik dat er ook werkzame stoffen in zitten die blauw licht filteren. Dit is interessant, want het wordt steeds duidelijker dat blauw licht uit LED-devices oxidatieve stress veroorzaken en pigmentproblemen. Echter is die claim op de verpakking niet terug te vinden.

Zo Leuk! Speciaal voor het festival seizoen brengt Babor een hennep ampul uit! Er zijn ampullen met namen als Energy Load, Hydra Glow, Lifting Stae, Oxy Detox;-) In kekke verpakkingen.

SHOP HIER ALLE BABOR AMPULLEN, INCLUSIEF FESTIVAL

 

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.