Gym-proof make-up? Dat kan!

08:33 - 05:08
luistertijd 08:33 - leestijd 05:08

Dian test Catrice Active Warrior limited edition make-up

Catrice heeft deze maand weer een prachtige limited edition collectie uitgebracht. De Active Warrior collectie staat geheel in het teken van de sporttrend. Alle make-up uit deze collectie zou dan ook volledig transpiratie-proof moeten zijn. Dat gaan we natuurlijk testen!

Hoe leuk is de verpakking van deze limited edition?! Ik weet niet zo zeker of de waterdruppels op de verpakking nu zweetdruppels moeten voorstellen of niet, aangezien het bij deze collectie juist de bedoeling is dat de make-up transpiratie-proof is. Maar de combinatie met het ijsblauwe kleurtje vind ik wel heel mooi! De collectie bestaat uit een aantal gezichts-, lip- én zelfs lichaamsproducten. Let’s begin!

Make-up Freezing Powder

De Make-up Freezing Powder is een matterend gezichtspoeder met soft-focus effect. De poeder zou make-up gedurende de dag op zijn plaats moeten houden, zelfs tijdens langdurige inspanning. Daarnaast is de poeder niet alleen transpiratie-proof, maar ook nog eens waterproof!

De gezichtspoeder heeft naar mijn idee een beetje een blauwige gloed over zich, zoals je op bovenstaande foto kunt zien. Hopelijk geeft hij geen blauwe kleur af aan mijn gezicht! Ik breng de poeder met een grote fluffy kwast aan over mijn foundation.

Wow! Deze poeder geeft een mooi verhelderend en egaal effect aan mijn basis make-up. Gelukkig is de poeder geheel kleurloos en is hij daarnaast behoorlijk matte, iets wat ik zoek in een goede gezichtspoeder. Mijn foundation is gedurende de dag goed op zijn plek blijven zitten. Er is niets verschoven en de foundation is zelfs niet van mijn neus gegleden, ondanks dat dit een nogal vettige zone op mijn gezicht is. Van deze Freezing Powder ga ik zeker vaker gebruik maken!

Epic Active-proof Luminizer 

Na het setten van mijn basis make-up breng ik highlighter aan. Dit doe ik met de Epic Active-proof Luminizer in de kleuren Gym Beam en Work It Out! Leuke en toepasselijke namen.

De Epic Active-proof Luminizers zijn crèmige, waterproof highlighters met een subtiel glinstereffect. Ik start met de kleur Gym Beam (hierboven links op de foto).

Gym Beam voorziet de juiste plekken op het gezicht van een mooie roze glow. Ik breng het product met de zachte applicator aan op mijn neus en cupidoboog en blend dit vervolgens uit met mijn vingertoppen.

De applicatie verliep helaas heel stroef. De highlighter droogt echt enorm snel op, waardoor je vrij weinig tijd hebt om hem goed uit te kunnen blenden. Je ziet daarom op de brug van mijn neus meer een highlighter ‘vlek’ in plaats van een goed verdeelde glow. De kleur en intensiteit van de glans is wel heel mooi, op mijn cupidoboog vind ik de highlighter prachtig.

Ik breng daarna de gouden kleur Work It Out! aan op mijn jukbeenderen. Dit keer ga ik hem uitblenden met een sponsje, hopelijk wordt de highlighter op deze manier mooier verdeeld.

Deze kleur is wat lichter dan Gym Beam en is daarmee ideaal voor op de jukbeenderen. Gelukkig verliep de applicatie met het sponsje een stuk gemakkelijker, de glow is nu wel mooi verdeeld. Beide highlighters trekken als het ware de huid in, ze drogen heel snel op. Daardoor blijft het product wel goed en lang zitten en is hij inderdaad transpiratie-proof. Toch zie ik dit eerder als een minpuntje aangezien je dus enorm snel moet werken. Ik ben weliswaar niet onder de indruk van dit product, maar slecht is het absoluut niet!

Life-proof Liner

Het volgende product is de Life-proof Liner. Dit is een waterproof, long-lasting kohl eyeliner die het gebruiksgemak van een oogpotlood combineert met de precisie van een vloeibare eyeliner.

De Life-proof Liner heeft een relatief simpele uitstraling, niet heel bijzonder dus. Wel zit er in de dop nog een puntenslijper, zodat het potlood voor elk gebruik kan worden geslepen. Handig! Ik breng het oogpotlood aan op mijn waterlijn.

Helaas is dit product niet heel gepigmenteerd, na een aantal laagjes kreeg ik pas bovenstaand resultaat. Het oogpotlood blijft wel lang zitten, zelfs na een intense sportsessie in de sportschool! Dat is een groot pluspunt aangezien oogpotlood in mijn ervaring snel vervaagt. Dit product is voor mij niet zo zeer een musthave, ook omdat ik al veel zwarte oogpotloden heb. Laten we kijken wat deze limited edition nog meer voor ons in petto heeft!

Epic Sex-proof Lip Ink

De Active Warrior collectie bestaat uit 2 liptinten die volgens het merk een hoge dekking en een langhoudend ‘staining’ effect hebben. En als we de naam mogen geloven, zijn deze lipproducten zelfs sex-proof, interessant!

Links op de foto zie je de kleur AdREDnaline, een oranje/roodachtige kleur. Rechts is Heatwave, deze lip stain geeft een roze tint aan de lippen. Laten we beginnen met AdREDnaline!

Oh no! Wat een teleurstellend resultaat is dit. De Epic Sex-proof Lip Ink heeft een superdunne substantie, waardoor je dus een aantal laagjes van het product nodig hebt. Zelfs het resultaat na 3 (!!) laagjes is nog allesbehalve optimaal. Je ziet mijn eigen lipkleur gewoon door het rood/oranje kleurtje heen. Daarnaast lijkt het wel alsof het product aan de randjes van mijn lippen aan elkaar klontert, hierdoor ontstaan er vlekjes en wordt het geen mooi geheel. Laten we hopen dat de volgende kleur wat beter uitpakt!

Yes, dit maakt me gelijk weer een stuk vrolijker! Deze donkerroze kleur dekt veel beter dan AdREDnaline. Maar ook bij Heatwave lijkt het wel alsof het product aan elkaar kleeft op de randjes van mijn lippen. Net alsof het product alleen goed pakt aan de randen in plaats van ook op de rest van mijn lippen. Je merkt wel dat beide kleuren goed in de lippen trekken, als een echte lip stain dus. De lipsticks plakken totaal niet en geven ook niet af, dat is fijn!

 

Make-up Freezing Spray

Nadat ik alle make-up producten uit deze collectie van Catrice heb aangebracht, is het tijd om het geheel te setten met een settingspray. De Active Warrior collectie van Catrice bevat een Make-up Freezing Spray. Deze nevelspray fixeert je make-up langdurig en kan ook als primer of onderweg als verfrissing worden gebruikt.

Ik ben echt fan van deze setting spray! Het product verspreidt zich heel fijn over mijn gezicht en ruikt daarnaast nog eens super lekker. Ik heb ook zeker het idee dat hij transpiratie-proof is, zelfs na het sporten zit mijn make-up er nog vlekkeloos op!

Sweat Soldier Refreshing Wipes 

Tijdens het ontwikkelen van deze collectie heeft Catrice niet alleen aan transpiratie-proof make-up gedacht. De collectie bevat namelijk de Sweat Soldier Refreshing Wipes, dit zijn verfrissingsdoekjes die op milde en effectieve wijze onaangename luchtjes verwijderen.

Enorm handig zo’n pakje met ‘deodorant-doekjes’. De doekjes zijn ideaal voor onderweg. Wanneer je even wat verfrissing nodig hebt, wrijf je het doekje gewoon onder je oksels en je bent weer good to go. Super leuk bedacht van Catrice!

Dian’s eindoordeel 

Ik moet eerlijk zeggen dat Catrice goed haar best heeft gedaan bij het ontwikkelen van de Active Warrior collectie. Alle producten zijn daadwerkelijk transpiratie- én waterproof, daarnaast is de verpakking echt fantastisch. Hoewel een aantal producten zeker indruk op mij heeft gemaakt, zitten er toch ook matige producten tussen. Onder andere de Epic Sex-proof Lip Inks en de Life-Proof Liner, ik denk dat hier zeker betere alternatieven voor te vinden zijn die ook niet al te duur zijn.

Wel ben ik enorm fan van de Make-up Freezing Powder en Spray, ook de Epic Active-proof Luminizers zijn zeker niet verkeerd. De Sweat Soldier Refreshing Wipes zijn een leuke en orginele toevoeging aan het assortiment. Al met al is deze collectie wat mij betreft geslaagd!

De Active Warrior collectie van Catrice is vanaf april onder andere verkrijgbaar bij Kruidvat.

Shop Catrice Online

 

Lees ook