Lippen Make-up Ogen Teint

Door deze make-up fouten lijk je ouder

redactie, Corine
Geschreven door redactie, Corine

En natuurlijke tips om dat te voorkomen!

Veelgemaakte make-up fouten die je ouder laten lijken

We willen er allemaal fris en fruitig uitzien. En jonger niet te vergeten. Make-up – mits goed aangebracht – kan je helpen om dat mogelijk te maken. Houd wel in gedachten dat je make-up routine dient mee te veranderen met de veranderende behoeften van je huid naarmate je ouder wordt. Beproefde make-up trucs die tijdens je middelbare school tijd nog fantastisch werkten, kunnen 10, 20 of zelfs 30 jaar later plotseling minder goed uitpakken en je ouder laten lijken.

Het Amerikaanse lifestyle platform The List heeft daarom een overzicht gemaakt van de meest voorkomende make-up fouten die juist jaren toevoegen aan je uitstraling. In plaats van dat ze je jonger laten lijken en de jaren doen verdoezelen:

  1. Het gebruik van een verkeerde foundation die juist lintjes en rimpels benadrukt.
  2. Teveel blush, verkeerd aangebracht en dan ook nog eens in de verkeerde kleur.
  3. De onderste wimperrand (git-) zwart maken, bijvoorbeeld met gel liner.
  4. Eén en dezelfde kleur concealer gebruiken om plekjes en vlekjes te verbergen.
  5. Metallic kleurige oogschaduw, of oogschaduw met glitters gebruiken (sorry… disco diva’s!)
  6. Felle make-up kleuren gebruiken die juist benadrukken wat je wilt verbergen.
  7. Te donkere lipstick gebruiken, waardoor je lippen dunner lijken.
  8. Verkeerd aangebrachte highlighter of highlighter met de verkeerde textuur.
  9. Teveel mascara aanbrengen op de onderste wimpers, waardoor een schaduwwerking ontstaat die op donkere kringen lijkt.

Bekijk ook het volgende filmpje om te ontdekken of jij je soms schuldig maakt aan deze veelgemaakte make-up fouten en wat je kunt doen om er juist jonger uit te zien. Want het is nog niet te laat om je make-up routine aan te passen.

Lees ook ons artikel: Make-up tips voor als je ouder wordt + shoptips.

Over deze schrijver

redactie, Corine

redactie, Corine

Corine (1981) maakt deel uit van de BeautyJournaal redactie en is daarnaast ook freelance communicatieconsultant en tekstschrijver met een voorliefde voor beauty- en verzorgingsproducten. Ze is erg kritisch als het om verzorgingsproducten gaat, besteedt veel tijd aan 'vergelijkend warenonderzoek' en het uitpluizen van ingrediënten. Want hoe mooi de verpakking van een crème, lotion of lippenstift ook kan zijn... het gaat uiteindelijk om de inhoud.

Reageren

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.