BABOR Brands we love Droge huid Gezicht Rimpels en slapte Schone huid

Overnight facial: slaap je mooi met Doctor BABOR

redactie, Corine
Geschreven door redactie, Corine

Wakker worden met een stralende huid!

Overnight facial: slaap je mooi met Doctor BABOR

In de nieuwe artikelenreeks ‘Slaap je mooi met…’ gaat Corine samen met de Brands We Love van BeautyJournaal op zoek naar de ultieme skin care die je voor het slapen gaan aanbrengt om wakker te worden met een stralende huid. Alsof je gedurende de nacht een bezoek hebt gebracht aan de salon voor een professionele gezichtsbehandeling. Vandaar ook de term ‘overnight facial’, mooi terwijl je slaapt.

In dit artikel zetten we de producten van Doctor BABOR in de schijnwerpers, waarmee je thuis je huid een krachtige overnight facial kunt geven.

Stap 1: Reinigen en peelen

Begin je overnight facial met een goede reiniging van je huid om make-up en verontreinigingen die tijdens de dag hebt opgedaan te verwijderen. Monique is fan van de cleansing brush van BABOR en ook de reinigingsolie vindt ze onverbeterlijk top.

Refine Cellular AHA 10+10 Peeling Gel

AHA 10+10 Peeling Gel is een fruitzuurpeelinggel voor het gezicht. Onmiddellijk na het eerste gebruik ziet je huid er frisser en stralender uit. Bij regelmatig gebruik ziet je huid er gelijkmatiger uit, zijn de poriën verfijnd en rimpeltjes gladgemaakt.

 

Deze AHA-peeling combineert 10% nauwkeurig afgestemde fruitzuren met 10% antioxidanten, zoals vitamine C en thiotaine. Deze synergie van intensieve afschilfering door de fruitzuren en bescherming door de antioxidanten gaat vroegtijdige huidveroudering tegen. Tevens zorgt de peeling ervoor dat de producten die je na de peeling aanbrengt beter door de huid worden opgenomen.

Wellicht ten overvloede, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen… een peeling maakt je huid gevoeliger voor de zon, dus gebruik de dag na je overnight facial een goede zonbeschermer!

Hoe gebruik je Refine Cellular AHA 10+10 Peeling Gel?

Met de vingers of een kwast breng je de gel aan op de gereinigde huid van je gezicht, hals en decolleté, waarbij je contact met de ogen vermijdt. Het is aan te raden om na het aanbrengen je handen wassen. Laat de peeling gel 10 minuten inwerken en spoel daarna af met water. Bekijk ook het volgende filmpje.

Stap 2: Ampul en serum

Voor een effectieve schoonheidsslaap en ter ondersteuning van de nachtelijke huidregeneratie gebruik je na de peeling gel een Active Night Ampul en een klein beetje Collagen Boost Infusion Serum.

Active Night Ampul

Het salix nigra bark extract alsmede extracten van alg activeren je huidcellen terwijl je slaapt. Voor gebruik schud je de ampul goed en maakt hem open met de bijgevoegde ampullenopener. Doe de inhoud van de ampul in je handpalm en verdeel het daarna op gezicht, hals en decolleté. Zachtjes in de huid kloppen, totdat het concentraat volledig door de huid is opgenomen.

Collagen Boost Infusion Serum

Collagen Booster Infusion is een verstrakkend werkstofconcentraat met peptiden en carnosine. Je kunt het als onderdeel van je overnight facial inzetten, maar ook als een intensieve nachtkuur van vier weken voor de correctie van rimpels en verminderende weefselstevigheid. Het serum geeft een echte boost aan je huid, zoals de naam al aangeeft.

Dit luchtige werkstofconcentraat ondersteunt de verbetering van de huidstevigheid door de optimalisatie van het collageen- en elastinevlechtwerk op drie verschillende niveaus:

  • Het stimuleert nieuwe vorming van collageen- en elastinevezels
  • Het herstructureert het collageennetwerk en draagt bij aan het behoud van de collageen- en elastineflexibiliteit.
  • Het remt de collagenase, het proces waarbij de peptide verbindingen in collageen worden afgebroken en het collageen zijn stevigheid verliest.

Wanneer de Active Night Ampul volledig door de huid is opgenomen, gebruik je twee pipetlengtes van het Collagen Boost Infusion serum op gezicht, hals en decolleté. Goed inmasseren.

Stap 3: Sluit af met nachtverzorging

Voor een krachtige overnight facial is Lifting Cellular Collagen Booster Cream onze favoriet. Deze verzorgende gezichtscrème is uitermate geschikt voor de correctie van rimpels en verminderende weefselstevigheid.

Een hyaluronzuurcomplex en maritiem collageen hydrateren de huid op intensieve wijze en ondersteunen de flexibiliteit van je huid. 2% Tripeptide oplossing activeert de huideigen collageenproductie en verbetert zo voelbaar de dichtheid en stevigheid van de huid.

Als laatste stap van je overnight facial op hals en decolleté aanbrengen en licht inmasseren.

Heb jij een rijpe, droge huid? Kies dan voor de Collagen Booster Cream Rich. Deze bevat omega vetzuren die de huidbeschermingsbarrière ondersteunen.

Lift and Firm Set

Om kennis te maken met Collagen Boost Infusion en Collagen Booster Cream heeft Doctor BABOR een mooie geschenkset ontwikkeld; de Lift and Firm Set, bestaande uit één flesje Collagen Boost Infusion (met inhoud voor één week gebruik), een full size Collagen Booster Cream en een travel size Collagen Booster Cream Rich. Verkrijgbaar bij een BABOR Instituut bij jou in de buurt.

De AHA 10+10 Peeling Gel en de Active Night ampullen koop je er vervolgens in de BABOR webshop bij en je kunt aan de slag met je overnight facial. Slaap lekker!

Meer weten over BABOR?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

redactie, Corine

redactie, Corine

Corine (1981) maakt deel uit van de BeautyJournaal redactie en is daarnaast ook freelance communicatieconsultant en tekstschrijver met een voorliefde voor beauty- en verzorgingsproducten. Ze is erg kritisch als het om verzorgingsproducten gaat, besteedt veel tijd aan 'vergelijkend warenonderzoek' en het uitpluizen van ingrediënten. Want hoe mooi de verpakking van een crème, lotion of lippenstift ook kan zijn... het gaat uiteindelijk om de inhoud.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.