Maatwerk druppels die passen bij je ‘skin mood’

06:13 - 03:43
luistertijd 06:13 - leestijd 03:43

Su test Clarins Boosters, extra voeding bij je crème

Een huid is een levend orgaan dat constant in beweging is. Het reageert zowel op interne als externe factoren. Denk aan stress, airco, verwarming, vrije radicalen etc. Als je je huid dagelijks goed verzorgt, kan het prima tegen een stootje. Maar wat nou als je huid er doffer, valer en vermoeider uit gaat zien? Ga je dan heel je dagelijkse verzorging veranderen of voeg je er wat aan toe?

De Clarins Boosters richten zich op het laatste. Met een paar druppels verrijk je je gebruikelijke skin care en geef je je huid net wat extras. Tester en schoonheiddspecialiste Su Chen van Beautyinstituut Su Chens test ze voor je huid.

SHOP HIER ONLINE

 

 

Drop, mix & go

De Clarins Boosters zijn kleine (zoals de naam al aangeeft…) boosters. Je hebt drie verschillende soorten boosters; Detox, Energy en Repair. Elke booster heeft zijn eigen kracht en claims:

Detox:

In de Detox Booster zitten ingrediënten van groene koffie, een tropische Afrikaanse plant die rijk is aan cafeïne.

SHOP HIER ONLINE

Energy:

In de Energy Booster zit extract van ginseng. Deze geneeskrachtige Chinese plant staat bekend om zijn stimulerende eigenschappen.

SHOP HIER ONLINE

Repair:

De Repair Booster is verrijkt met extract van Mimosa Tenuiflora. Dit is een Mayaplant die bekend staat om zijn herstellende eigenschappen.

Passend bij je Skin Mood

Het grappige en mooie aan de Boosters is dat je niet vastzit aan een periode voor het gebruik van een specifieke booster. Het gaat juist om ‘skin mood’, het humeur en de behoefte van je huid. Aan de hand van de conditie van jouw huid gebruik je een booster één keer, één week of als een kuur van één maand.

Met andere woorden: je personaliseert de dagverzorging op basis van de stemming van je huid. Bij de beschrijvingen van de Clarins Boosters staan ook de momenten waarvoor de betreffende Booster het best inzetbaar is.

Aan de slag

Zoals je in de inleiding van mijn review al gelezen hebt, hoef je maar 3 tot 5 druppels aan je gebruikelijke hoeveelheid crème toe te voegen. Je mengt het en dan breng je het mengsel aan op je gezicht. Aan het Boosterflesje zit een soort tuit waarmee de druppels gedoseerd kunnen worden.

Even een kanttekening… De druppels komen niet soepel uit de flesjes. Ik moet toch een klein tikje geven tegen het flesje of wat draaien om een druppel te krijgen.

Alle drie de Clarins Boosters mengen makkelijk met mijn crème. Ik heb overigens wel de boosters alleen in de ochtend gebruikt i.c.m. mijn crème. Je merkt zeker verschil per Booster.

Wat vind ik van de Clarins Boosters?

Op het moment dat ik de Repair Booster voor de eerste keer testte, was het net lekker zomers weer. Door de olietextuur was deze Booster op dat moment net te vettig voor mijn huid. Ik merkte dat mijn huid meer glom aan het eind van de dag. Later heb ik de Repair Booster vaker geprobeerd in het najaar en de winter (verwarming aan, lagere buitentemperaturen) en dan zorgt hij er juist voor dat mijn crème en mijn huid erg aangenaam (lees: soepel) aanvoelen. Mijn huid is minder droog en trekkerig. Fijn!

SHOP HIER ONLINE

De Detox en Energy Boosters zijn beide ook erg fijn. Vooral op de warmere dagen mengden deze Boosters fijn in de crème en nam mijn huid ze goed op. Ook had ik geen problemen met het aanbrengen van een zonnebrandcrème nadien. De Energy Booster heb ik gebruikt in een hectische week. Mijn huid zag er rustig en fris uit, met een mooie glow, terwijl ik normaal gesproken snel last heb van roodheid tijdens een drukke periode.

De Clarins Boosters zijn ideaal om de stemming van je huid per dag aan te vullen. Het geeft net dat kleine beetje extra om je huid te herstellen. Het is prettig dat je niet gebonden bent aan een hele productenlijn. Ze zijn klein verpakt (dus handig meenemen) en liggen fijn in de hand. Ook worden de claims waargemaakt. Een absolute aanrader en een terechte winnaar van de Astir Awards, als je het mij vraagt.

SHOP HIER ONLINE

 

Pluspunten Minpunten
  • Makkelijk te mengen met je gebruikelijke skin care
  • Handzame flesjes, makkelijk meenemen
  • Maatwerk verzorging mogelijk, passend bij de behoefte van je huid
  • Druppels komen niet altijd even makkelijk uit het flesje
  • Detox ruikt heel erg kruidig, voor sommigen misschien te kruidig

Lees ook