Een echte krachtpatser voor de huid

13:27 - 08:04
luistertijd 13:27 - leestijd 08:04

Alpha-H Vitamin B Serum met koperpeptiden + shopkorting!

De mens kan het enkele weken stellen zonder vast voedsel, maar slechts een paar dagen zonder water. Hetzelfde geldt voor de huid. Voldoende vocht is voor een normale huidcelfunctie net zo essentieel. Een huid die vocht tekort komt kan niet meer goed functioneren en zal dus op den duur wat gaan mankeren. En sneller verouderen. Hoe groter het vochttekort, hoe slechter de huidcellen functioneren. Gevolg: de vet-/vochtbalans raakt verstoord, de barrièrefunctie gaat achteruit en invloeden van buitenaf hebben vrij spel.

Een goed gehydrateerde huid neemt werkzame stoffen beter op

Een goed gehydrateerde huid is bovendien beter te behandelen, want reageert beter op huidverzorgingsproducten dan een vochtarme huid. Denk aan droge aarde: als je er water op giet, zal dit er in eerste instantie bovenop blijven liggen. Datzelfde geldt voor een droge huid: die kan de werkstoffen uit een serum of crème ook niet goed opnemen. Een huid die vocht tekort komt, kan dan ook helemaal niet optimaal profiteren van een (wellicht) dure crème. En dat is zonde!

Waarom is vitamine B in combinatie met koperpeptiden zo goed?

In dit artikel leggen we je uit waarom het Vitamin B Serum van Alpha-H een must-have is voor de verzorging van de droge huid.

De basis van herstel zit ‘m in een gezonde huidbarrière

Als de huid eenmaal geïrriteerd of beschadigd is, kan optimaal en volledig herstel alleen plaatsvinden als het vochtgehalte op peil is. Dus wat de irritatie ook is of welk huidprobleem er ook speelt: het vochtgehalte op peil brengen is essentieel. Pas als er weer voldoende vocht in de huidcellen is, kan de huid zich bezig houden met de processen die zich richten op herstel en genezing.

Het is voor de huid een constant gevecht om het vochtniveau op peil te houden

Wat we binnenkrijgen aan water, vitamines en mineralen gaat namelijk als eerst naar de organen en het bloed. Wat er overblijft, gaat naar de huid. En dat is helaas vaak te weinig voor een goed functioneren. We drinken immers niet elke dag voldoende water. Tegelijkertijd drogen factoren als zon, zweten, airco, zeep, hard water en chemicaliën de huid nog eens extra uit.

Wanneer je nu het Vitamin B Serum aanschaft, ontvang je 10% korting. De korting is reeds verwerkt in de in de webshop vermelde prijs en geldig tot en met 2 februari aanstaande.

Shop Vitamin B Serum

 

Drie manieren om hydratatie te herstellen en op peil te houden

  1. Occlusie: voorkomen dat vocht verdampt door een natuurlijke lipidenlaag aan te brengen op het huidoppervlak.
  2. Gebruik van humectanten: absorberen vocht uit de atmosfeer en houden dit vast als een spons.
  3. Herstel van de huidbarrière: hiervoor zijn B-vitamines verantwoordelijk. Het herstellen van de natuurlijke vochtbalans zorgt ervoor dat epidermale oppervlaktevetten de huid bevochtigen en de zachtheid en textuur van de huid verbeteren. De huid wordt enerzijds beschermd tegen allergenen, bacteriën en virussen, terwijl anderzijds de verbinding tussen de huidcellen verbetert. Wat de huid waterdicht en soepel maakt.

Onze huid kan zelf de hydratatie ‘regelen’

De bovengenoemde drie factoren vormen de ‘natuurlijke vochtinbrengende factoren’ (NMF’s) die bestaan uit een mix van ceramiden, aminozuren, ureum, melkzuur en zouten. Deze NMF’s maken de lijmstof aan die cellen verbindt en het huidoppervlak bevochtigt; dit is de hydrolipide laag, ook wel barrièrefunctie of zuurmantel van de huid genoemd.

Rijpingsproces van de huid

Naarmate huidcellen zich verplaatsen door de lagen van de opperhuid en veranderingen ondergaan, komen er factoren vrij die deze NMF’s aanmaken; op die manier herstelt de huid de barrièrefunctie en wordt de huid op natuurlijke wijze gehydrateerd.

Dit rijpingsproces van epidermale stamcellen tot dode corneocyten aan de huidoppervlakte wordt vaak over het hoofd gezien, maar functioneel gezien is het erg belangrijk. Naarmate we ouder worden, wordt dit proces trager en wordt de laag dode huidcellen aan de huidoppervlakte dikker. Voor ons reden om te exfoliëren en glycolzuur te gebruiken om deze opgebouwde laag te verwijderen en groei van nieuwe cellen te bevorderen. Voor het behoud van een gezonde huidfunctie is het van groot belang een goede balans te bewaren tussen de twee fasen van celdeling-/groei en celrijping.

Wanneer je nu het Vitamin B Serum aanschaft, ontvang je 10% korting. De korting is reeds verwerkt in de in de webshop vermelde prijs en geldig tot en met 2 februari aanstaande.

Shop Vitamin B Serum

 

Vergelijk het met een boom…

De beste en simpelste manier om dit te begrijpen is te denken aan een boom die het hele jaar groeit en te maken heeft met seizoenen. Er is nieuwe groei in de lente, er is bloei of vruchtvorming (rijping) in de zomer, in de herfst vertraagt de groei en vallen de bladeren, in de winter is de rust- en herstelfase. Een boom zal ook in de winter niet op natuurlijke wijze uitlopen, tenzij hij genetisch gemodificeerd of gekweekt is. Deze fasen zijn heel belangrijk voor de boom, en hetzelfde geldt voor onze huidcellen. Teveel gestimuleerde groei kan ontstekingen veroorzaken.

Er moet dus een periode van celrijping zijn om te zorgen dat deze herstelsignalen en NMF’s kunnen worden aangemaakt. Gelukkig voltrekt dit proces zich in onze huid heel snel en hoeven we niet net als een boom een jaar te wachten. Onze huid kan binnen een periode van 24 uur wisselen tussen groei en herstel. Dag en nacht.

Vitamine B heeft het vermogen de barrièrefunctie te verbeteren

Door het versnellen van de celrijping en aanmaak van NMF’s. Vitamine B zorgt voor optimale cel verbindingen en herstel van de huidbarrière doordat het de huid afsluit tegen verdamping van vocht en haar beschermt tegen irriterende stoffen.

Niacinamide, een bijzondere B-vitamine

Van Niacinamide (B3) is bewezen dat het de aanmaak van triglyceriden in talgklieren vermindert, en daarmee de totale talgafscheiding. Niacinamide vermindert de oxidatie van lipiden, wat ontsteking van de talgklieren en acne voorkomt.

Niacinamide is bovendien betrokken bij het versterken van twee zeer belangrijke nicotinamide-co-enzymen (NADH en NADPH), die verantwoordelijk zijn voor het natuurlijk vermogen van de huid om reactieve oxigenen (ROS) te neutraliseren. Als de huid UV-schade heeft opgelopen en als er sprake is van chronische ontstekingen, wordt de huid overladen met ROS, wat in feite vrije radicalen zijn. En we weten inmiddels hoe schadelijk vrije radicalen zijn voor ons DNA en veroudering.

Wanneer je nu het Vitamin B Serum aanschaft, ontvang je 10% korting. De korting is reeds verwerkt in de in de webshop vermelde prijs en geldig tot en met 2 februari aanstaande.

Shop Vitamin B Serum

 

Maar wat doen die nicotinamide-co-enzymen dan voor de huid?

Onze huidcellen monitoren op natuurlijke wijze de niveaus van vrije radicalen en neutraliserende antioxidanten. Dit noemen we REDOX-niveaus. Als er (te)veel vrije radicalen aanwezig zijn, reageert de huid daarop door de verdedigende activiteit van antioxidanten uit te lokken en de vrije radicalen te lijf te gaan. Deze natuurlijke verdediging van het REDOX-potentieel wordt ‘bestuurd’ door nicotinamide-co-enzymen NADH en NADPH.

Door de niveaus van NADH en NADPH in de huid te ondersteunen, bieden we de huid enorme voordelen bij de verdediging tegen alle vrije radicalen en ontstekende ROS; hierdoor verbeteren alle huidfuncties, herstelt DNA en wordt glycatie en huidschade voorkomen.

Niacinamide verfrist de huid en licht pigmentatie op

Eén van de tekenen van schade door glycatie is een gelige, vale huidskleur. In veel klinische tests is bewezen dat Niacinamide glycatie effectief vermindert en dus ook de gelige en vale kleur. Het geeft de huid haar jeugdige uitstraling uitstraling terug.

Wanneer je nu het Vitamin B Serum aanschaft, ontvang je 10% korting. De korting is reeds verwerkt in de in de webshop vermelde prijs en geldig tot en met 2 februari aanstaande.

Shop Vitamin B Serum

 

Van niacinamide is ook klinisch bewezen dat het pigmentatie oplicht. Dit doet het door de transfer van melanine naar de huidcellen te stoppen en daardoor de zichtbaarheid van pigment- en ouderdomsvlekken te verminderen.

Het moge duidelijk zijn: niacinamide bewijst haar plek als één van de meest werkzame actieve ingrediënten in de wereld van de dermatologie. Niacinamide is daarbij bestand tegen oxidatie en fotodegradatie en blijft doorgaans volledig stabiel in preparaten.

Niacinamide in het Vitamin B Serum… en meer

Het Vitamin B Serum bevat maar liefst 5% Niacinamide en is daarmee een echte krachtpatser voor de huid. Het serum kan zich echter bogen op nóg een beproefd ingrediënt: koperpeptiden. Deze peptiden bevatten een uitzonderlijk vermogen om collageen op te bouwen, dus de huid te versterken. Koper is een essentieel element voor celenergie. Het wordt in de cellen gebracht door een drager, peptide.

Wanneer je nu het Vitamin B Serum aanschaft, ontvang je 10% korting. De korting is reeds verwerkt in de in de webshop vermelde prijs en geldig tot en met 2 februari aanstaande.

Shop Vitamin B Serum

 

Koperpeptide vermindert lijntjes en rimpels, vlekkerigheid en een ongelijkmatige huidteint. Het ondersteunt bovendien de ontstekingsremmende voordelen van Vitamine B. Vitamine B en koperpeptiden vormen samen dus een ideale combinatie die helpt om aanmaak van nieuwe cellen en het celrijpingsproces in balans te houden. Om deze reden heeft ALPHA-H koperpeptiden aan haar Vitamin B Serum toegevoegd.

Hydratatie op alle fronten

Om hydratatie op alle fronten aan te pakken, bevat het Vitamin B Serum nog drie sterk vochtinbrengende en vochtvasthoudende ingrediënten: chia zaad extract dat opzwelt en als het ware een laagje vocht als een kussentje op de huid legt, Fision Hydrate met een complex van aminozuren die de NMF’s in de huid nabootsen en tot slot 3D hyaluronzuur. Deze unieke vorm van hyaluronzuur bevat moleculen met verschillend gewicht, precies zoals dit ook van nature in ons lichaam aanwezig is. De verschillen in gewicht van de moleculen zorgen ervoor dat het tot verschillende diepten in de huid kan doordringen en daarbij verschillende huidlagen hydrateert.

Hoe gebruik je het serum?

Breng in de ochtend en in de avond 3 tot 4 druppels Vitamin B Serum aan op een gereinigde huid. Eventjes laten intrekken, alvorens je de rest van je skin care aanbrengt. In de winter zijn de producten uit de Essentials lijn van Alpha-H een absolute aanrader voor de huid die (extra) hydratatie kan gebruiken.

Wanneer je nu het Vitamin B Serum aanschaft, ontvang je 10% korting. De korting is reeds verwerkt in de in de webshop vermelde prijs en geldig tot en met 2 februari aanstaande.

Shop Vitamin B Serum

 

Om kennis te maken met de Essentials lijn heeft Alpha-H nu een limited edition Essentials Collection Kit. Deze kit bevat de Essential Cleansing Balm, het Essential Hydration Concentrate (dit serum kwam je al eerder tegen op BeautyJournaal) en de Essential Hydration Cream. Ook fijn… het kitje is extra gunstig geprijsd: EUR 56,95. Dit terwijl de drie producten samen omgerekend een waarde hebben van EUR 85,00.

Shop Essentials Collection Online

 

*** Nog een fijne aanbieding van Alpha-H ***

Alpha-H gaat nog even door met het weggeven van fijne aanbiedingen… Wanneer je nu het Vitamin B Serum aanschaft, ontvang je 10% korting. De korting is reeds verwerkt in de in de webshop vermelde prijs en geldig tot en met 2 februari aanstaande.

Shop Vitamin B Serum

 

 

Meer over de award-winning producten van Alpha-H lees je in het merkdossier van Alpha-H, dat je zonder tussenkomst van de redactie wordt aangeboden.

Lees ook