Is dit dé filler zonder naalden?

07:25 - 04:27
luistertijd 07:25 - leestijd 04:27

Patricia test Quanis Dermafiller tegen kraaienpootjes, met de speciale salonverpakking

Voor BeautyJournaal heeft tester schoonheidsspecialiste Patricia Verheijen van Schoonheidssalon Mooi & Meer de Quanis Dermafiller Professional EX300 salonbehandeling uitgeprobeerd. Volgens het merk zelf is dit dé filler zonder naalden. Dat is natuurlijk een gewaagde en stevige uitspraak. Het is speciaal gemaakt voor het ooggebied dat van nature sneller verrimpelt.

Patricia: “Voor heel veel mensen is een echte filler rondom de ogen een grote stap. Als de claim wordt waargemaakt en Quanis Dermafiller inderdaad een naaldloze variant is, dan zie ik daar zeker de meerwaarde van in.”

De kwetsbare huid rondom de ogen kan soms wat extra’s gebruiken

Kraaienpootjes, droogtelijnen, (te) dunne huid, donkere kringen door vermoeidheid bij een jonge huid en donkere kringen als gevolg van huidverdunning bij een oudere huid. Het zijn cosmetische indicaties waarvoor je Quanis Dermafiller goed kunt inzetten. En ook de nasolabiale plooien (mondhoeken) laten zich goed behandelen met Quanis Dermafiller. Claims hierbij zijn:

Microscopisch kleine naaldjes van hyaluronzuur op een pad van collageen

De professionele behandeling bestaat uit twee na elkaar te gebruiken pads. De eerste pad is opgebouwd uit gekristalliseerd hyaluronzuur in de vorm van microscopisch kleine puntjes. Patricia: “Zie de kristallen maar als microscopisch kleine naaldjes.”

De grootte van de kristallen is 300 micron, waardoor deze kristallen gemakkelijk in de huid kunnen doordringen, om precies te zijn direct onder de opperhuid in het stratum corneum. De drager van het gekristalliseerd hyaluronzuur is collageen, verrijkt met vitamine C, een krachtige antioxidant. Deze werkstoffen geven beiden een extra anti-aging effect op de huid.”

 

Patricia vervolgt: “Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die als eigenschap heeft vocht vast te houden. Naarmate dat we ouder worden neemt hyaluronzuur in de huid af en op die manier dus ook het vochtgehalte in de huid. Gevolg is volumeverlies en droogtelijntjes.

Door hyaluronzuur in de huid aan te brengen, ofwel door injectables, ofwel door de Quanis Dermafiller, trekt de huid op de plaats van de behandeling direct vocht aan, waardoor rimpels en lijntjes verdwijnen en de huid zichtbaar strakker wordt. Tevens bevordert hyaluronzuur de bloedcirculatie en helpt daardoor bij bijvoorbeeld kringen onder de ogen.”

De tweede pad van de professionele behandeling is een hydraterende pad. Door het vocht in deze pad wordt het hyaluronzuur direct geactiveerd en zorgt voor een versnelde opname van het hyaluronzuur in het stratum corneum. Quanis Dermafiller bevat geen kleur- en geurstoffen, conserveringsmiddelen of alcohol en is niet getest op dieren.

Aan de slag met Quanis Dermafiller

De professionele salonbehandeling zit verpakt in een doos met pads voor 8 behandelingen. Patricia: “De verpakking ziet er strak en clean uit. Het doet me meer denken aan een medische behandeling dan aan een cosmetische behandeling. Dat pas ook wel bij de claim.”

Patricia maakt voor deze review gebruik van een model: “Ik heb een klant uit mijn salon gevraagd als model. Ze is 58 jaar oud en heeft daarmee niet meer de strakke oogcontour van jaren geleden. Op de volgende foto zie je ons samen.”

Eerst reinigen en een serum aanbrengen

De te behandelen huid dient goed gereinigd te zijn (met een olievrij product) voordat de eerste pad aangebracht wordt. Patricia: “Voor een nog beter resultaat, gebruik je eerst nog een vochtserum met hyaluronzuur. Het allermooiste resultaat krijg je als je het combineert met een bindweefselmassage, fruitzuurpeeling of microdermabrasie.”

Gebruiksgemak voor de schoonheidsspecialiste

Patricia: “De pads zitten in een doorzichtig plastic houdertje en aan de pads zelf zit een bruine strip, waarmee je de pad goed kunt vastpakken. Je haalt de eerste pad voorzichtig los van de transparante folie en brengt de pad direct aan op de huid zonder deze aan te drukken.”

“Het is belangrijk om de werkzame stoffen niet aan te raken, vandaar de bruine strip. De pads blijven meteen goed op hun plaats.”

“Uit het tweede zakje neem ik de hydraterende pads en plak ze over de eerste heen. Ook dit gaat heel makkelijk. Ze blijven direct goed zitten vanwege het klevende gellaagje.”

De professionele pads dienen 20 tot 25 minuten op de huid te blijven liggen. De thuisvariant van de Quanis Dermafiller laat je vijf uur zijn werk doen, bijvoorbeeld tijdens je slaap.

Huidgevoel voor de klant

Patricia: “Mijn model voelt direct na het aanbrengen van de pads een soort lichte prikjes, wat waarschijnlijk veroorzaakt wordt door de micro-puntjes van hyaluronzuurkristallen. Maar niet vervelend of pijnlijk. Door de lichte prikjes vertelt ze me: ik voel dat het werkt.”

Na de inwerktijd verwijder je de pads. Het kan zijn dat er dan een laagje collageen achterblijft op de huid. Patricia: “Dit verwijder je met wat lauwwarm water op een wattenschijfje.”

Het resultaat van de salonbehandeling

Patricia: “We zien het resultaat! Lijntjes zijn minder diep en de huid oogt voller en voelt soepel aan.”

Vermindering van lijntjes. Op de linkerfoto (voor) loopt de lijn door tot aan de ouderdomsvlek, op de rechterfoto (na) houdt de lijn eerder op. De rode cirkels geven het gebied aan.

Rimpels zijn zachter en minder dominant aanwezig op de rechterfoto (na).

Wat vindt Patricia van Quanis Dermafiller?

Patricia: “Iedere man of vrouw boven de 30 kan volgens mij wel een oneffenheid of verbeterpuntje rondom de ogen opnoemen. Van wallen en kringen, vermoeidheid of droogtelijntjes, tot zelfs rimpels en verslappingen. Dit product is dus voor een hele brede doelgroep in te zetten in de salon.

Ook leent Quanis Dermafiller zich heel goed voor het combineren met een andere behandeling, bijvoorbeeld tijdens een gezichtsmasker, omdat je die 9 van de 10 keer toch niet rondom de ogen mag aanbrengen. Klanten die echt voor huidverbetering gaan, zullen dit zeker een geweldige toevoeging vinden. Mijn klant heeft de behandeling als fijn ervaren en ze gaat de kuur voortzetten met de thuisbehandeling. Ze is dan ook erg nieuwsgierig naar de resultaten op langere termijn.”

En wat zeggen schoonheidsspecialisten Tristany en Laura?

Tristany: ‘We krijgen nu vrouwen in ons instituut die eerder niet kwamen. Quanis behandelingen werken heel aanstekelijk. Het is laagdrempelig, geeft duidelijk effect. Zo mooi om te zien hoe een minimal treatment een optimaal effect kan geven.’ Laura vult aan: ‘Het is zo compact, echt een heerlijke treatment.’  Lees het complete verhaal hier….

Meer informatie

Lees ook: Quanis Dermafiller, de naaldloze quick fix voor ooglijntjes.

Lees ook