Op zoek naar dé perfecte foundation…

05:24 - 03:14
luistertijd 05:24 - leestijd 03:14

Judith test Giorgio Armani Face Fabric foundation

De zoektocht naar de perfecte jeans vind ik persoonlijk net zo lastig als het vinden van de perfecte foundation. Voor zowel een jeans als foundation geldt dat het meteen comfortabel moet zitten en dat je je geen zorgen hoeft te maken of je jeans of foundation aan het eind van de dag nog net zo goed zit. Plus… van beiden is het de bedoeling dat je na aanschaf er een langere tijd plezier van hebt.

Giorgio Armani belooft dat de Face Fabric samensmelt met je huid en net zo prettig draagt als je favoriete jeans. Ik ben benieuwd! Bekijk ook het volgende filmpje…

https://youtu.be/iUtCTW_5a_0

Mijn eerste indruk van Face Fabric

De foundation zit in een handige knijptube en ziet er strak maar ook casual uit door het jeansprintje op de tube. Een mooie knipoog naar de naam van het product.

Luchtig en fluweelachtig

De structuur doet me direct denken aan chocolademousse. Enorm luchtig, fluweelachtig en bij het uitsmeren smelt het op de huid. Het gevoel bij smeren is lastig te omschrijven, maar het is zó luchtig dat het lijkt alsof de foundation over mijn huid zweeft. Een uniek gevoel wat ik nog niet eerder heb ervaren bij een huidverzorgings- of make-up product!

Van boven naar beneden steeds beter uitgesmeerd. De foundation versmelt met mijn huid.

Ik kan geen ingrediëntenlijst vinden op de verpakking of online, wat ik wel opmerkelijk vind. Ik ben namelijk erg benieuwd naar het ingrediënt wat dit smeergevoel zo prettig maakt. Ik vermoed dat het komt doordat de foundation siliconen bevat, maar dit heb ik niet kunnen achterhalen. Buiten dat, ben ik aangenaam verrast.

Zou dit liefde op het eerste gezicht zijn?

Eerst maar afwachten of hij de hele dag op zijn plek blijft. De finish is mat, zelfs poederig en het valt me direct op dat het mooi in de poriën blendt. Echter vind ik de dekking vrij sheer en had ik gehoopt op iets meer dekking. Dit is overigens mijn persoonlijke mening want tot nu toe doet Face Fabric absoluut wat het belooft. De foundation geeft je een tweede huid, als een sluier die imperfecties vervaagt.

Twee vliegen in één klap

De matte finish geeft de indruk dat ik heb af-gepoederd maar daar is geen sprake van. Há, twee vliegen in één klap. Ik ben diep onder de indruk als ik meerdere keren per dag in de spiegel de foundation check. Hij blijft netjes op zijn plek, ik ga niet glimmen en mijn huid blijft gehydrateerd.

Geen foundation.

Face Fabric aangebracht.

Face Fabric op oneffenheden aangebracht voor extra dekking.

Hulp bij het vinden van de juiste kleur

Deze foundation is maar liefst verkrijgbaar in 12 kleuren. Maar hoe weet je nou welke kleur het beste matcht? Ik deed de “Foundation Finder” test op de website van Giorgio Armani en vond zo de kleur die het beste bij mijn skin tone past. Kies voor dit product bij de test voor de optie coverage light, finish matte en dan de skin tone die het best bij je past.

Uit de test kwam dat kleur 2 en kleur 3.5 het beste bij me passen op basis van mijn skin tone. Ik heb voor nummer 2 gekozen omdat deze een neutrale ondertoon heeft. Nummer 3.5 heeft een warme ondertoon en ik was bang dat deze te geel zou uitvallen op mijn huid.

Face Fabric heb ik alleen op mijn gezicht aangebracht tot aan de kaaklijn. Zoals je ziet blendt deze mooi met de huidskleur van mijn hals.

Ik denk dat we voor elkaar gemaakt zijn…

De Face Fabric zweeft als fluweel over mijn huid bij het aanbrengen. De foundation geeft een natuurlijke finish, niet te glimmend, niet te mat en blijft de gehele dag als een huis op mijn huid zitten. De dekking is sheer, maar prima op te bouwen en het geeft een hele natuurlijke uitstraling. Houdt er wel rekening mee dat het product niet zuinig in gebruik is, wanneer je gaat voor een volledige dekking. Maar voor het overige, kan ik geen enkel minpunt vinden en is Face Fabrik een absolute aanrader!

Face Fabric van Giorgio Armani is vanaf januari 2018 beschikbaar bij beauty counter van Giorgio Armani in De Bijenkorf in Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

Pluspunten Minpunten
  • Luchtige en fluweelzachte structuur die op de huid smelt
  • Blendt perfect met de huid, voor een natuurlijk ‘second skin’ effect
  • Foundation Finder op de website van Armani is een handig hulpmiddel bij het vinden van de juiste kleur en nog betrouwbaar ook
  • Dekking is goed op te bouwen in laagjes.
  • Niet zuinig in gebruik als je een dekkend eindresultaat wilt
  • INCI lijst ontbreekt

Klik hier voor nog veel meer foundation inspiratie op BeautyJournaal.

Lees ook