Ieniemienie tattoos om je manicure compleet te maken

01:47 - 01:04
luistertijd 01:47 - leestijd 01:04

Instagram Trend: nagelriem tattoo. Beauty inspiratie!

Eerder kon je op BeautyJournaal al lezen dat social media, zoals Instagram en Pinterest, een uitstekende graadmeter voor opkomende beauty trends zijn. En vandaag hebben we op de redactie van BeautyJournaal weer een hele leuke trend gespot die onlangs zijn intrede heeft gedaan op Instagram, te weten de nagelriem tattoo. Een kunstvorm die bestaat uit ieniemienie illustraties van inkt vlak onder je nagelriem, zoals lijnen, stippen en ander details die je manicure compleet maken.

We selecteerden een paar mooie Instagram afbeeldingen voor je.

Niet nieuw, maar wel een gigantische comeback

Op zich is de trend van de nagelriem tattoo niet volledig nieuw. Zangeres Rihanna werd in 2013 al gespot met deze trend, na een bezoek aan een inheemse volksstam in Nieuw Zeeland, de Maori. De New Yorkse kunstenaar Bang Bang maakte hier later een verbeterde versie van met henna.

Links op de foto de tattoo die Rihanna tijdens een bezoek aan Nieuw Zeeland liet maken, rechts de artistieke henna tattoo die de Nieuw Yorkse kunstenaar Bang Bang er later overheen maakte.

Toch heeft de nagelriem tattoo eind 2017 een gigantische comeback gemaakt en zien we meer en meer Instagrammers de trend toepassen.

Permanent of niet

Mocht je nu niet toe zijn aan een permanente tattoo op je handen, wees dan gerust. Er zijn inmiddels diverse producten verkrijgbaar, waarmee je een tijdelijke tattoo kunt aanbrengen. Uiteraard met henna, maar ook met de Nail & Cuticle Tattoo Liner van Essence, die je al voor minder dan twee euro bij de drogist koopt. Dus leuk om eens mee te experimenteren.

Lees ook