De topblogger- en vlogger brengt een nieuw boek uit om je werk-leven te stroomlijnen

04:38 - 02:46
luistertijd 04:38 - leestijd 02:46

Interview Cynthia Schultz: Maak je werk leuker en laat regels los

Cynthia Schultz is een Nederlandse blogger en YouTuber. Met 250.000 unieke bezoekers op haar website en 65.000 abonnees op YouTube is zij een van de grotere bloggers van Nederland. Op zestienjarige leeftijd is zij in 2006 begonnen met haar blog Misslipgloss. In 2017 is zij geswitcht naar Cynthia.nl en deze maand heeft zij haar werkboek ‘Structuurjunkie in spé’ uitgebracht. BeautyJournaals stagiaire Fabienne kreeg de kans om Cynthia Schultz te interviewen.

Waarom ben je begonnen met bloggen en YouTube?

‘Ik hield onwijs van make-up, huidverzorging en alles wat daarmee te maken heeft. Ook hield ik enorm van schrijven. Een paar maanden later startte ik mijn eigen YouTube kanaal. Bij een aantal onderwerpen kun je dingen beter overbrengen via een filmpje.’

Wanneer ben je echt gaan groeien?

‘Tegenwoordig heb je statistiekenprogramma’s die je precies vertellen hoeveel bezoekers je blog heeft. Dat was er toen nog niet, maar ik denk dat ik tussen 2008 en 2010 erg ben gegroeid. Ik schreef elke dag artikelen op mijn blog en mensen bleven terugkomen omdat ik één van de eerste was met een beautyblog.’

Waarom maakte je de switch van Misslipgloss naar Cynthia.nl?

‘Ik heb Misslipgloss 10 jaar lang gedaan. Het voelde na die tijd een beetje meisjesachtig en ik voelde mij niet meer thuis bij het imago. Ik kreeg meer interesses naast beauty en als ik op Misslipgloss schreef over reizen of eten voelde dat toch als valsspelen. Ik wilde iets breder gaan en iets wat meer paste bij mijn levensfase. Daarom heb ik in 2017 de switch gemaakt naar Cynthia.nl en dat is een hele goede stap geweest!’

Welke inzichten heb je gekregen na al die jaren bloggen?

‘Doe wat je zelf wilt! Ik heb zolang gedacht wat iedereen van mijn artikelen vindt, maar ik ben erachter gekomen dat je echt moet doen wat je leuk vindt. Ik heb de regels losgelaten en daardoor is mijn werk leuker en ben ik zelf gelukkiger!’

Wat was vroeger je lievelingsproduct en wat is het nu?

‘Vroeger, toen ik begon met bloggen, waren maskers mijn helemaal mijn ding. Als ik bijvoorbeeld op zaterdagavond uit ging deed ik een Dr. Van der Hoog masker op voor het feestje. Nu kan ik niet zonder zonbescherming! Het is het belangrijkste product voor iedereen. In de winter gebruik ik wel een lagere SPF in mijn dagcrème dan in de zomer. Dan smeer ik vaak extra SPF op.’

Hoe testte je vroeger de producten met jouw gevoelige huid?

‘Toen ik net begon met bloggen wilde ik alles proberen, maar eigenlijk moet je huidverzorging minimaal 4 weken gebruiken om te kijken of het werkt. Uiteindelijk, als ik iets wilde testen, moest het allereerst bij mijn huid passen en ging ik het een maand lang testen. Nu heb ik vaste huidverzorging en doe ik er minder mee dan vroeger.’

In korte tijd zijn er ineens enorm veel YouTubers, wat vind jij daarvan?

‘Aan de ene kant heel fijn, bedrijven zijn meer gewend met dit soort media te werken. Het wordt steeds normaler. Vijf jaar geleden snapte niemand wat een blog was en hoe je daar geld mee verdiende. Aan de andere kant zie ik ook hoe hard bepaalde vloggers ineens groeien en als ik dan naar de content kijk vind ik dat het wat kwalitatiever mag. Anders neemt het imago van vloggers en bloggers af en dat zou echt zonde zijn.’

Werkboek voor structuurjunkie in spé

‘In mijn werkboek leer je plannen en leer je meer structuur te krijgen in je leven en in je werk. Ik ben daar goed in en ik wilde hier graag iets mee doen. In het werkboek vind je tips en opdrachten over hoe je meer structuur in je leven kan brengen, doelen kan stellen en dingen doen die je echt leuk vindt.’

Waarom een werkboek?

‘Je moet ermee aan de slag, je moet het gaan toepassen. In een werkboek kan je direct aan de slag en zo leer je er meer van.’

Meer informatie

Wil jij ook leren plannen? Wil je meer structuur in je leven? Bestel dan het boek via Bol.com.

Wil je meer weten over Cynthia Schultz? Neem een kijkje op haar blog!

Lees ook