Fabienne test vijf verschillende sheet masks!

12:06 - 07:16
luistertijd 12:06 - leestijd 07:16

Maskertest van Starskin, Kocostar, Rodial, Kruidvat en Qiriness

Sheet maskers zijn tegenwoordig erg hip, dus Fabienne heeft er 5 getest! Wat is het beste sheet masker? En doen alle maskers wat ze beloven? Ben jij nog op zoek naar een fijn masker dat je huid klaar maakt voor de kerstavonden? Lees dan snel verder…

Starskin Juice Lab C+ Booster Mask: Power smoothie voor je huid

De koning onder de sheet maskers, Starskin, heeft de Juice Lab Power C+ Booster Masks uitgebracht. Dit zijn drie Vitamine C maskers met elk een eigen werking. Het tarwekiem en selderij masker werkt balancerend en kalmerend en het boerenkool en grapefruit masker werkt verhelderend en geeft de huid weer energie. Ik testte het hydraterende en verfrissende masker met framboos en linzen. Deze zit in een roze verpakking.

In dit artikel lees je welke Vitamine C het beste is voor jouw huid.

Het leuke aan dit sheet masker is dat je zelf het activator serum mag toevoegen bij de sheet. Het pakketje bestaat uit twee delen. Een voedend serum vol met antioxidantrijke bessen, voedzame groene groenten en linzen en aan de linkerkant het katoenen masker met gevriesdroogde Vitamine C kristallen.

Claims:

Waarom zit het serum er niet al bij in?

Vitamine C heeft de eigenschap snel te oxideren en verliest dan snel de effectieve werking als het wordt blootgesteld aan lucht. Hierom zijn er gevriesdroogde Vitamine C kristallen toegevoegd aan het katoenen masker. Zo blijft het de juiste werking en kracht behouden.

SHOP HIER ONLINE

Hoe gebruik je het masker?

De gebruiksaanwijzingen zijn duidelijk. Je haalt de twee zijdes los van elkaar en verwijdert de ‘peel me’ strip op de zijde van het katoenen masker.

Vervolgens knip je de bovenkant van het ‘flesje’ open. Hier zit het serum in. Deze plaats je nu bij het masker. Vervolgens verspreid je het serum goed en haal je het masker eruit. Het masker laat je 15 tot 20 minuten op je gezicht zitten.

SHOP HIER ONLINE

Hoe voelt het aan en wat vond ik ervan?

Het is een verfrissend masker. Het ruikt heerlijk fris en het masker bevat genoeg serum. Het masker zakt wel een beetje af rondom de bovenlip en kin. Ook zat er wat serum in mijn haar, omdat het masker redelijk groot was en ik een klein hoofd heb. Verder was het een heel fijn masker. Het overtollige serum kun je inmasseren in de huid.

De volgende ochtend was mijn huid zeer egaal en gehydrateerd. De verpakking is heel leuk bedacht. Het ‘flesje’ met serum wat je bij het masker kan gooien is al een ervaring op zich. Top masker! Voor 13,25 euro.

SHOP HIER ONLINE

 

Qiriness Wrap D’or: 24 karaat goud?

Het D’OR sheet masker van Qiriness bestaat uit 24 karaat goud, postelein plant, brasenia plant, hyaluronzuur, aminozuren en allantoïne. Het masker is voor alle huidtypes, maar met name voor de rijpere huid die een verminderde uitstraling heeft.

Claims:

Hoe gebruik je dit masker?

Het serum zit al bij het sheet masker dus je kan het masker direct aanbrengen. Wat superfijn is aan dit masker is dat het uit twee delen bestaat. Op deze manier kun je zo goed als alle delen van de huid bedekken en sluit het masker veel beter aan dan wanneer het één geheel is. Het masker laat je 10 tot 20 minuten inwerken.

SHOP HIER ONLINE

 

Hoe voelt het aan en wat vond ik ervan?

Allereerst is het uniek dat het masker goud is en er ook daadwerkelijk 24 karaat goud in zit.

Corine testte al eerder een masker op basis van goed; lees haar review hier.

Omdat het masker uit twee delen bestaat, kun je het beter aanbrengen en sluit het masker beter aan op de huid. Ook komt er hierdoor weinig serum in je haar, wat bij andere sheet maskers vaker gebeurt.

Daarnaast zat er genoeg serum in en bleef het masker goed zitten. De claims zullen wellicht werken bij vaker gebruik. Ik merkte niet direct dat ik een verhelderende uitstraling kreeg. Wel voelde mijn huid gehydrateerd en zacht aan. Voor 7,15 euro per stuk.

SHOP HIER ONLINE

 

Kocostar Slice Mask Sheet: Watermeloen pads?!

Op het Ici Paris XL persevent werden de nieuwe slice sheetmaskers van het Zuid-Koreaanse merk Kocostar gepresenteerd, zoals je gister kon lezen op BeautyJournaal. In totaal zijn er vijf verschillende Slice Sheet maskers gelanceerd. Watermeloen voor hydratatie van de huid, komkommer voor kalmering en het ananasmasker zorgt voor versteviging. Daarnaast zorgt het citroen masker voor een stralende huid en het tomaten masker zorgt voor hydratatie en laat de huid stralen.

Ik testte het watermeloen masker uit.

Claims:

Unieke kleine pads

Het leuke aan deze maskers is dat het kleine pads zijn, waardoor je ze lokaal kan aanbrengen. Zo kan je de neus en kin bijvoorbeeld hydrateren en de wangen en het voorhoofd verstevigen.

Hoe gebruik je dit masker?

Het masker bestaat uit twee sheets met beide 6 pads. De pads kun je gemakkelijk loshalen en aanbrengen op de huid. Het masker laat je 15 tot 20 minuten inwerken.

SHOP HIER ONLINE

 

Hoe voelt het aan en wat vond ik ervan?

Allereerst is het superleuk dat het losse pads zijn waardoor je ze lokaal kan aanbrengen. Wel heb je hierdoor ook direct het probleem dat je niet alle delen van de huid kan meenemen. Omdat het ronde pads zijn blijven er altijd delen niet bedekt. Wel heb je grote en kleine pads en kan je het dus wel een beetje aanpassen op de grootte van het te behandelen deel.

Verder, het masker ruikt heerlijk naar watermeloen en de pads blijven goed zitten op de huid. Je zou twee keer met een verpakking kunnen doen, je hebt namelijk 12 pads in totaal. Maar het is wel lastig om de overgebleven pads terug te doen in de verpakking; dan wordt het een beetje kliederig. Voor 3,77 euro per stuk.

SHOP HIER ONLINE

 

Kruidvat Energizing Tissue Mask

Ingrediënten als avocado-olie en capuacu-boter zorgen er in dit masker voor dat je huid een zijdezacht gevoel krijgt.

Het masker is perfect voor de vermoeide huid die een energieboost nodig heeft.

Claims:

Hoe gebruik je dit masker?

Het enige wat je hoeft te doen, is de sheet uit de verpakking te halen en aan te brengen op een droge, gereinigde huid. Het masker laat je 8 tot 10 minuten inwerken.

Hoe voelt het aan en wat vond ik ervan?

Het masker is gemakkelijk aan te brengen, maar al snel merkte ik dat hij wel groot is en niet helemaal paste op mijn gezicht. Wel was het verfrissend en voelde mijn huid na 10 minuten zacht aan. Ook voelde mijn huid gehydrateerd en fris aan. Als je op zoek bent naar een goed budget masker, dan is dit zeker een aanrader!

Het masker van Kruidvat is hier te koop voor €0,89 per stuk.

 

Rodial Snake Ogygenating & Cleansing Bubble Mask

Dit is een diep reinigend en ontgiftigend masker. Het masker is verrijkt met O2-belletjes. Het verwijdert overtollig talg, vuil en dode huidcellen. Ook belooft het masker rimpeltjes en lijntjes zichtbaar te verminderen.

Claims:

Hoe gebruik je dit masker?

Het masker is direct te gebruiken. Je hoeft alleen maar de beschermfolie te verwijderen. Wel merkte ik dat dit masker makkelijk van mijn vingers afgleed. Dit merkte ik minder bij de andere sheet maskers. Je brengt het masker aan op een droge en gereinigde huid.

Ik was erg benieuwd naar de bubbels. Die komen eigenlijk al direct op! Het masker moet je 10 tot 15 minuten laten zitten.

Hoe voelt het aan en wat vond ik ervan?

Ik merkte direct dat dit masker zeer reinigend werkt. Voor mij was dit masker helaas té reinigend.

Waarschijnlijk komt dit omdat ik een zeer gevoelige huid heb, omdat ik het medicijn roaccutane slik. Na twee minuten moest ik het masker eraf halen omdat ik merkte dat het mijn huid irriteerde.

Dit masker verwijdert dode huidcellen, maar roaccutane doet dat ook op een zeer snelle manier. Ik denk dat het daarom op dit moment niet een masker is voor mijn huid. Als je een gecombineerde tot vette huid hebt, dan is dit masker perfect voor jou. Het reinigt de huid goed! Het kost 8,96 euro per stuk.

Bekijk ook het volgende filmpje:

https://www.instagram.com/p/BZQZ6FilT_m/?taken-by=rodialbeauty

SHOP HIER ONLINE

 

Conclusie

Het masker van Starskin is geweldig! Mijn huid voelde direct na het masker goed aan en de volgende ochtend was het zeer egaal. Ook is het erg leuk dat je zelf het serum kan toevoegen, dat geeft toch een extra ervaring, leuk!

Het masker van Qiriness was voor mij persoonlijk iets minder, maar het is wel erg fijn dat het masker uit twee delen bestaat. Hierdoor sluit het masker veel beter aan op de huid. Het masker van Qiriness past beter bij iemand met een iets rijpere huid.

Het masker van Kocostar is ook een hele ervaring, net als het masker van Starskin. Het is superleuk dat het pads zijn en je ze lokaal kan aanbrengen. Ook doet dit masker wat het belooft.

Het masker van Kruidvat is perfect voor als je een masker zoekt voor een iets lager budget. Het masker doet wat het belooft en voelt fijn aan. Helaas was het masker van Rodial niet voor mijn huid geschikt. Zoals eerder gezegd is het beter geschikt voor mensen met een gecombineerde tot vette huid.

De winnaar van de maskertest

STARSKIN!!!

SHOP HIER ONLINE

De ultieme winnaar van deze maskertest is voor mij het masker van Starskin. Het is al een enorm leuke ervaring om het masker ‘te maken’. Het is erg leuk gedaan, geïnspireerd op de hippe juice bars van nu. Het serum zelf toevoegen is leuk en zorgt er dus voor dat het masker de juiste werking en kracht blijft houden. Een aanrader!

Lees ook