Estee Lauder, IDUN Minerals, Lush, ICI Paris, Prep, Zzazen, Alessandro, ProArtist...

12:01 - 07:12
luistertijd 12:01 - leestijd 07:12

BeautyJournaal testpanel favorieten november 2017

Wat zijn de testpanel favorieten van de afgelopen maand? We vroegen het ons testpanel. Je leest het in dit artikel.

Su Chen: Zzazen Lime

Vorig jaar ben ik in aanraking gekomen met Zzazen. Een poedervormig voedingssupplement voor natuurlijke aanmaak van collageen. En sindsdien is het een dagelijkse routine geworden om het bij het ontbijt in te nemen. Mijn huid heeft er baat bij en ik heb meer energie.

Nu heeft Zzazen een nieuwe smaak uitgebracht, Lime. Deze is net wat frisser dan de originele Zzazen. De originele Zzazen had bij de laatste slok soms een bittere nasmaak. Bij de Lime heb ik dat totaal niet. Het drinkt makkelijk weg en smaakt prettig.

Shop online

 

Judith: Lush Lemony Flutter Cuticle Butter

Hoe fijn de herfst ook is, met de frisse ochtenden op de fiets krijgen mijn handen het te voorduren.  Aan die droge nagelriemen en beginnende kloofjes mag je echt wel extra aandacht geven. “Waarom niet met een product dat lekker fris en romig ruikt naar een citroendessert?!” aldus Lush.

 

Lemony Flutter is een romige boter die smelt tot een olie bij smeren.  Pas op dat je niet teveel smeert, je handen en vingertoppen blijven een tijdje vettig. Deze botercrème zit namelijk bomvol oliën. Ingrediënten zijn onder anderen verse biologische citroen, sheaboter, bijenwas, avocado-, lijnzaad-, citroen-, lavendel-, kamille- én Afrikaanse goudsbloemolie.  Door de citrus is de geur heerlijk verfrissend. De botercrème voedt, en werkt door de verschillende oliën kalmerend. Ook ideaal voor kloofjes aan de voeten of droge ellebogen.

Niet alleen mijn maandfavoriet, maar mijn all-time favoriet voor in de wintermaanden.

Shop online

 

Esther: Alessandro Professional Manicurevijl

Mijn favoriet van deze maand is een nagelvijl speciaal voor de zachte nagels. De Alessandro Professional manicurevijl ‘soft nails’. Van nature heb ik niet zulke sterke nagels, zeker als ik geen nagelverharder of gellak gebruik. Het is in mijn werk belangrijk dat mijn nagels kort blijven, dus vijl ik ze regelmatig.

Ik ontdekte deze vijl op een beurs pas geleden en was nieuwsgierig of ik het verschil zou merken met mijn diamantvijl. Ik vind het een prettige vijl, de nagels kun je op een zachte manier vijlen, zonder dat ze gaan ‘rafelen’. Deze gaat dus standaard in mijn tas mee. In dezelfde serie is er ook een vijl speciaal voor broze nagels en eentje om stabiele nagels te verkrijgen.

Shop online

 

Patricia: Konjac Spons

Deze maand ben ik super enthousiast geworden over de Konjac spons! Op BeautyJournaal verscheen er reeds een artikel over de konjac sponsjes en ik moet zeggen dat ik er tot die tijd nog nooit van had gehoord.

Toen ik vorige maand een kerstbestelling bij mijn leverancier (Consulta) deed, ontving ik de sponsjes om mijn klanten kennis mee te laten maken. Natuurlijk was mijn interesse ook gewekt en ging ik er mee aan de slag. Even in het kort: de Konjac spons is afkomstig uit Azië en wordt gemaakt van de wortel van de konnyaku plant. Gelukkig geen dierlijke spons, want daar ben ik zwaar op tegen. De konjac spons is 100% natuurlijk.

De spons ondersteunt je dagelijks reinigingsritueel. Ik gebruik hem samen met mijn reinigingsmousse. Die breng ik als eerste aan en met het natte sponsje maak ik roterende bewegingen over mijn gezicht. Het sponsje werkt op die manier exfoliërend en reinigt dieper dan alleen met een reinigingsproduct. Mijn huid voelt na het afspoelen duidelijk zachter en gladder aan. Ik kan nu al niet meer zonder!

Shop online

 

Mandy: Lush Mint Julips Lipscrub

In de winter heb ik vaak een wat drogere huid en op mijn lippen heb ik af en toe velletjes. Sinds kort gebruik ik de lipscrub van Lush en krijg ik hier hele zachte lippen van. Als ik het potje open, ruik ik al de heerlijke geur van mint en chocolade.

Er zit pepermuntolie in, wat verkoelend en verkwikkend is, suiker, biologische jojoba-olie wat hydraterend is (ja… dat heb ik nodig!), Vanille extract voor de weldadige geur en Afrikaanse goudsbloemolie, wat zuiverend en kalmerend werkt. Daarnaast stimuleert het scrubben de doorbloeding van je lippen waardoor je een veel mooiere teint krijgt.

Je hebt drie verschillende soorten: Bubblegum, Sweet lips en Mint Julips. Wat ik fijn vind, is dat Lush niet op dieren is getest en dat het handgemaakte producten zijn. Het is dus geen probleem als je wat van de scrub in je mond krijgt.

Je hebt maar weinig nodig, dus je kan een tijdje met het potje doen. In verband met de natuurlijke ingrediënten is de scrub een jaar houdbaar. Voor kissable lips!

Shop online

 

Karmelita: IDUN Minerals Mascara

Mijn maandfavoriet komt dit keer in twee-en. De ene keer heb ik behoefte aan volume en de andere keer aan subtiel, het is maar net wat ik ga doen en wat ik wil. Het gaat om mascara, en wel om de Magna voor volume en de Silfr voor separatie en verlenging van IDUN Minerals. Het Zweedse merk IDUN Minerale gebruikt alleen extreem gezuiverde mineralen en wat ik geweldig vind, is dat de mascara’s voor de gevoeligste ogen geschikt zijn. Hoe fijn is dat. Cruelty free en voor elk wereldwijd verkocht product wordt er een fruitboom geplant in Afrika.

Waarom ze mijn favoriet zijn? Omdat ze zo ontzettend makkelijk te verwijderen zijn, geen gedoe met watjes en oogreinigers waar je dan weer pijn in je ogen van krijgt of zo’n waas die je vervolgens heel lang blijft zien. Nee. IDUN Minerale mascara verwijder je heel gemakkelijk door je vingers nat te maken met warm (39C) water, je wimpers te pakken, door je vingers te laten glijden, vingers afspoelen en klaar.

Eigenlijk is de mascara automatisch waterproof, omdat hij pas smelt bij 39C, dus zelfs na een avond stappen zit de mascara er nog net zo op als direct na aanbrengen. Ook perfect voor de feestdagen.

Shop online

 

Dian: ProArtist Freedom Brow Pomade

Afgelopen maand heb ik enorm vaak gegrepen naar mijn Brow Pomade van ProArtist Freedom. Zo vaak zelfs dat hij al bijna op is, terwijl ik hem pas een klein maandje heb, oops. De ProArtist Freedom Brow Pomade is een potje met daarin een gel achtige formule. Ik omlijn er eerst altijd mijn wenkbrauwen mee, dit doe ik met een dun schuin afgesneden kwastje. Vervolgens vul ik ze volledig in. Ik gebruik daarbij redelijk veel product, ik kijk er dan ook niet raar van op dat hij al bijna op is.

Wat ik zo fijn vind aan dit product is de zachte crème achtige textuur. Je kan hem dus heel geleidelijk aanbrengen totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt. De formule zorgt er daarnaast ook voor dat je wenkbrauwen de hele dag op hun plek blijven zitten, ondanks de zachte creamy textuur. De Brow Pomade is ook nog eens verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, voor iedereen zit er dus wel een perfecte match bij!

Shop online

 

Mick: Prep Derma Protective Cream

Toen ik me nat begon te scheren, en dat was al vroeg in mijn leven, gaf een drogist in Zandvoort me de tip om als een soort pre-shave eerst een dun laagje menthol-rijke crème van het merk Prep aan te brengen op mijn huid. En dat scheerde als een tierelier. Jaren daarna kon ik de deze crème uit 1936 (!) nergens meer vinden en vergat ik gaandeweg het fijne scheerritueel.

Tot mijn grote vreugde kwam ik er afgelopen maand achter dat Prep weer verkrijgbaar was. Eigenlijk is het een soort multi-middel. Het verkoelt en verzacht o.a. de gevoelige huid, verfrist vermoeide voeten en kan gebruikt worden als massagecrème. Ik gebruik het dus voor het scheren. En dat gaat daardoor als vanouds!

Shop online

 

Corine: Estee Lauder Pure Color Envy Lash Multi Effects

Waarschijnlijk is iedere vrouw haar hele leven op zoek naar de per-fec-te mascara. Ik ontdekte in november eentje die aardig dicht in de buurt van perfectie komt… de Pure Color Envy Lash Multi Effects van Estee Lauder. De mascara heeft een slim tweezijdig borsteltje, voor volumineuze en lange wimpers. Nylon vezelhaartjes liften de wimpers, terwijl de siliconenhaartjes de wimpers mooi separeren. Ik breng dan ook eerst een laagje aan met de nylonhaartjes en daarna nog een laagje met de siliconenhaartjes.

En ook fijn… de mascara bevat een mix van argan-, kokos- en jojoba-olie, dat de wimpers voedt en verzorgt. Zijdepoeder zorgt er voor dat je wimpers niet extreem hard worden door de mascara. Pure Color Envy Lash Multi Effects blijft de hele dag onberispelijk zitten en laat zich in de avond heel makkelijk verwijderen met een oogmake-up remover.

Oja, als je toch een kijkje neemt bij Estee Lauder… de Pure Color Envy lippenstiften zijn ook een aanrader. Ik ben fan van de zachte kleur Raw Sugar.

Shop online

 

Monique: ICI Paris Magic Make-up Remover Cloth

Ik ken deze doekjes al vele jaren om je make-up te verwijderen. Ze zijn gemaakt van een slim synthetisch vezel dat ‘vuil’ super gemakkelijk opneemt. Het werkt als een tierelier. Je hebt er geen reiniger bij nodig. Ook dit doekje is heel zacht in gebruik. Je zwaar gemake-upte gezicht is in een handomdraai schoon. Ideaal als je op reis bent en niet teveel wil meenemen.

Een nadeel: de vezels reinigen zo grond dat ook je natuurlijke vetstoffen van de huid gepoetst worden. Je huid zal erna dus ook echt droog aanvoelen. Als je dat niet erg vindt, is dat prima. Gewoon goed terug vetten en hydrateren. Is je huid erg gevoelig dan raad ik dit niet aan. Maar anders: toppertje.

Shop online

Lees ook