Apotheek advies Apotheek&Beauty Douchen en baden Gezicht Lichaam Schone huid Shops we love

Fijne en super effectieve konjac sponsen van Apotheek&Huid

drs. Joost Roth
Geschreven door drs. Joost Roth

Voor een frisse, schone en stralende huid

Fijne en super effectieve konjac sponsen van Apotheek&Huid

Konjac sponsjes met hun natuurlijke reinigingstoffen uit klei en kool zijn al weer een tijdje geliefd onder vrouwen.  De trend is overgewaaid vanuit Azië. Het belooft een frisse, schone en stralende huid. Inmiddels zijn al heel wat vrouwen fan ervan.

100% natuurlijk

De konjac sponsen zijn van 100% natuurlijk materiaal, ze worden gemaakt van de wortel van de Konnyaku plant (Amorphophallus Konjac), een plant die van nature voorkomt in landen als Japan, China, Korea, Taiwan en Indonesië.

De spons wordt, vanwege zijn ultrazachte textuur, in Japan al meer dan honderd jaar als badspons gebruikt voor pasgeboren baby’s. In de loop der jaren zijn daar allerhande schoonheidsbehandelingen bij gekomen.

In dit artikel van beautyjournaliste Emma Wagenaar lees je nog veel meer over deze super effectieve konjac sponsen.

Apotheek&Huid heeft hele fijne konjac sponsen in haar assortiment. We zetten ze in dit artikel voor je op een rij.

Pink Clay

Facial Puff Konjac Sponge Pink Clay is de ideale spons voor mensen met een (extreem) gevoelige huid. Is jouw huid bijvoorbeeld gevoelig voor wisselende temperaturen? De toevoeging van Franse roze klei verbetert de elasticiteit van de huid, zodat zelfs de meest gevoelige huid weer gaat stralen!

Shop online

 

Bamboo Charcoal

Facial Puff Konjac Sponge Bamboo Charcoal is verrijkt met mineraalrijke actieve kool. De spons reinigt de huid diep en verwijdert mee-eters en vuil, terwijl het overtollig talg vermindert. De natuurlijke antioxidanten doden hardnekkige acne-veroorzakende bacteriën en de spons is een effectieve natuurlijke behandeling tegen acne.

Shop online

 

Green Clay

Facial Puff Konjac Sponge Green Clay is perfect voor de t-zone van de gecombineerde tot vettige huid. De spons verkleint de poriën, zorgt voor een gladde teint en herstelt beschadigde huidcellen. Door de toevoeging van Franse klei verwijdert deze spons onzuiverheden en giftige stoffen, om een frisse, gladde teint te onthullen.

Shop online

 

Red Clay

Facial Puff Konjac Sponge Red Clay is perfect voor een natuurlijke verjongingskuur van de huid! Door de toevoeging van Franse rode klei geeft deze spons de huid een zachte peeling en zal zichtbare rimpels tegengaan.

Shop online

 

Bovenstaande facial puffs konjac sponsen zijn ook verkrijgbaar voor het lichaam.

Shop online

 

Hoe gebruik je de sponsen?

  1. Maak de spons nat, zodat hij volledig gehydrateerd is.
  2. Masseer de huid door met de spons kleine cirkelvormige bewegingen te maken. Je kunt hier optioneel een reinigingsmiddel bij gebruiken.
  3. Knijp de spons naderhand voorzichtig uit.
  4. Hang de spons op in een droge en geventileerde ruimte, zodat het goed kan drogen.

Bij dagelijks gebruik gaan de sponsen ongeveer drie maanden mee.

Deze informatie behoort tot het merkdossier van Apotheek&Beauty op BeautyJournaal en wordt je rechtstreeks aangeboden, zonder tussenkomst van de redactie.

Over deze schrijver

drs. Joost Roth

drs. Joost Roth

Joost Roth studeerde farmacie aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2000 is hij werkzaam als openbaar apotheker in het Westland en vanaf 2009 startte hij ook digitaal ondernemerschap met www.apotheekenhuid.nl. Inmiddels behoren daar ook www.apotheekenkind.nl, www.apotheekensport.nl en www.apotheekenman.nl bij.

Reageren

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.