Mooie en volle wenkbrauwen zijn voor iedereen weggelegd

08:26 - 05:03
luistertijd 08:26 - leestijd 05:03

How to: perfect brows. Tips van Fabienne!

Volle wenkbrauwen zijn deze eeuw zo’n beetje het schoonheidsideaal geworden. Maar wat als je niet gezegend bent met volle wenkbrauwen of niet houdt van tatoeëren en bijtekenen? Wat zijn de trends op het gebied van wenkbrauwen en welke producten moet je gebruiken om perfect brows te krijgen? In dit artikel vind je alle antwoorden van BeautyJournaal’s stagiair Fabienne, die tevens eigenaresse is van The Browhouse.

Als jij iemand bent met volle wenkbrauwen heb je geluk

Volle wenkbrauwen zijn dé trend van nu. De transformatie door de jaren heen op het gebied van wenkbrauwen is enorm. Tot 10 jaar geleden was de trend het tegenovergestelde. Dunne wenkbrauwen waren ‘in’. In onderstaand filmpje is de transformatie door de jaren heen duidelijk weergegeven en zie je de perfect brows van tijd tot tijd.

Wenkbrauwen weg geëpileerd

Omdat de wenkbrauwtrend tot ongeveer 10 jaar geleden nog een dunne wenkbrauw inhield, hebben veel vrouwen toentertijd veel weg geëpileerd. Bij sommige vrouwen komen de haren nu ook niet meer terug. Maar geen paniek, daar zijn zeker oplossingen voor! Van bijtekenen tot tatoeëren, van waxen en verven tot epileren. Er is geen goed of fout op dit gebied, de persoonlijke voorkeur staat voorop als het om wenkbrauwen gaat.

Voor elke wenkbrauw is een oplossing

Als schoonheidsspecialiste zie ik veel verschillende soorten wenkbrauwen. Dik of dun, lang of kort, warrig of juist heel strak en donker of licht. Voor elke wenkbrauw is een oplossing.

Eind vorig jaar ben ik mijn eigen bedrijf, The Browhouse, begonnen. Dit is een salon in Amsterdam, gespecialiseerd in het stileren van wenkbrauwen. Geweldig werk, vind ik zelf, aangezien je na een aantal behandelingen écht verschil ziet en een wenkbrauw echt kan transformeren.

Een voorbeeld: een klant kwam binnen met zeer dunne, warrige wenkbrauwen omdat zij jaren te veel had weg geëpileerd, maar na 4 behandelingen had zij een veel dikkere, vollere wenkbrauw. Ik creëer graag volle, natuurlijke wenkbrauwen die goed in vorm zijn gebracht. Een aantal voor en na foto’s zijn hieronder te zien.

 

 

Lichte wenkbrauwen

Ook dames met een lichte haarkleur hebben vaak lichte wenkbrauwen. Het kan soms zo zijn dat het gezicht hierdoor een beetje weg valt. Door de wenkbrauwen iets aan te zetten met verf spreekt het gezicht meer. Bij mij in de salon worden de wenkbrauwen dus eerst geverfd en daarna gewaxt. Het verven kan heel natuurlijk, maar kan ook donkerder.

Verven

Heb je erg blond haar en wil je een iets betere uitstraling? Dan is het mooi om het op een natuurlijke manier te verven. Ook mensen met donkere wenkbrauwen kunnen de haartjes verven om de vorm beter naar voren te laten komen. De wenkbrauwverf blijft ongeveer vier weken zichtbaar op de haren.

Waxen en harsen

Het waxen en harsen wordt gedaan omdat je op deze manier alle donsharen rondom de wenkbrauw weg kan halen. Met een pincet bereik je dat resultaat niet. De donsharen rondom de wenkbrauw laten het warrig ogen. Door deze weg te halen creëer je een strakkere wenkbrauw die meer in vorm is. De combinatie van het waxen en het verven geeft het beste en mooiste effect.

Niet dunner, juist voller

De wenkbrauw wordt bij een behandeling van The Browhouse niet dunner gemaakt, tenzij iemand dat expliciet wilt. Meestal oogt de wenkbrauw dus juist voller aan het einde van de behandeling! Waxen betekent dus niet direct dunner maken, eerder in vorm brengen.

Ook de vorm is van belang

Aangezien er veel verschillende soorten wenkbrauwen zijn, dik en dun, lang en kort en licht en donker, heeft iedereen een andere vorm. Bij de een loopt de wenkbrauw rechter, de ander heeft meer een boogvorm. Er wordt bij het waxen en verven dus goed gekeken naar wat bij jou staat. Bij de een staan iets strakkere wenkbrauwen mooier, omdat er veel haren bij de aanzet van de wenkbrauw beschikbaar zijn om die te verven. Bij anderen is het mooier om het natuurlijker te verven omdat er minder haren bij de aanzet zitten.

Het verschilt dus echt per wenkbrauw en per gezichtsvorm. Dit is daarnaast allemaal persoonlijke voorkeur. Als je het natuurlijk wilt of juist erg aangezet, alles kan met verf. Persoonlijk vind ik natuurlijke wenkbrauwen altijd het mooiste!

Prijskaartje

De prijs voor waxen en verven is bij The Browhouse in Amsterdam €24,50. Er wordt geadviseerd om iedere vier weken terug te komen. Als je je wenkbrauwen waxt en verft, hoef je thuis eigenlijk alleen nog maar een wenkbrauwgel te gebruiken en hoef je niet meer bij te tekenen.

Waarom zou je waxen en verven? 

Tatoeëren

Heb je weinig haren en wil je een dikkere wenkbrauw? Dan is tatoeëren wellicht een goed idee voor jou. Tegenwoordig kan deze techniek ook heel natuurlijk worden uitgevoerd. De techniek die hiervoor nodig is heet: microblading. Door middel van een klein mesje wordt er als het ware inkt gebruikt om haartjes mee te tekenen. Let wel op, dit is een vorm van tatoeëren, het is dus permanent. Natuurlijk is deze behandeling duurder en moet het ook bijgehouden worden. De prijzen liggen rond de 300 euro per behandeling.

Wenkbrauwproducten

Veel vrouwen vinden het lastig om het juiste product te kiezen om hun wenkbrauwen mee in vorm te brengen of bij te tekenen. Als je de wenkbrauwen al gewaxt en geverfd hebt, is het enige wat je nog nodig hebt een wenkbrauwgel. Een wenkbrauwgel zorgt ervoor dat de haren op de juiste plek blijven zitten. Omdat de wenkbrauwen al de juiste kleur en vorm hebben hoef je ze niet extra bij te tekenen.

Als je toch graag wilt bijtekenen, kun je kiezen voor een wenkbrauwpotlood of een wenkbrauwpoeder. Met een potlood kun je meer haartjes bij tekenen, wat een iets sterker effect geeft dan een poeder. Met een poeder creëer je namelijk een iets zachter, lichter effect. De keuze verschilt ook per wenkbrauw. Iemand met erg blonde haren zal sneller voor een wenkbrauwpoeder kiezen en iemand met bruine of zwarte wenkbrauwharen zal sneller voor een potlood kiezen.

Daarnaast zijn er nog alternatieve opties

Het potlood en poeder zijn de vertrouwde methodes. Anastasia Beverly Hills heeft bijvoorbeeld de Dipbrow Pomade ontwikkeld, wat een soort crème-achtige formule is, waarmee je met gebruik van een penseel, haartjes bijtekent. Dit is mijn favoriete wenkbrauwproduct. Je kan het zo natuurlijk mogelijk maken, maar ook gemakkelijk meer aanbrengen als dat nodig is.

SHOP HIER ONLINE

Tot slot kun je een wenkbrauw lifter en highlighter aanbrengen om de wenkbrauw nog strakker te laten lijken, bijvoorbeeld die van Catrice. Een wenkbrauwgel kun je gebruiken om de wenkbrauwharen in positie te brengen en te houden. Als je je wenkbrauwen hebt laten waxen en verven of laten tatoeëren is het alleen nodig om een wenkbrauwgel aan te brengen en eventueel een lifter. Bijtekenen is dan niet meer nodig.

SHOP HIER ONLINE

Meer weten?

Mocht je meer voor en na foto’s willen zien van het waxen en verven, kijk dan op de Instagram pagina van The Browhouse. Kom gerust langs voor een behandeling. Zie daarvoor de website: www.thebrowhouse.nl

Lees ook