Mick's column Ogen Voor hem

Mick’s column: Op zoek naar een sexy bril

Mick Boskamp
Geschreven door Mick Boskamp

Welke bril staat me het beste?

Zelf heeft hij een haat-liefde verhouding met zijn bril, maar als vrouwen een fok dragen, zoals een bril in de volksmond wordt genoemd, smelt onze columnist.

Van de week moest ik met de trein van Dordrecht naar Amsterdam en weer terug. Halverwege de wandeling naar het station kwam ik erachter dat ik mijn bril was vergeten. Teruglopen naar het huis van mijn lief zat er niet meer in, want over vijf minuten ging de intercity naar Lelystad en die moest ik hebben om in Rotterdam te kunnen overstappen op de intercity direct naar Schiphol, om van daaruit de trein naar Nijmegen te nemen en uit te stappen in Amsterdam-Zuid.

Vroeger, zonder 9292OV, deed je maar wat, maar tegenwoordig kun je tijd winnen door minutieus je reis te plannen. Moet je wel een beetje inzicht hebben. Of in mijn geval: zicht in het algemeen.

Haarscherpe reality-check

Anderhalf uur later kwam ik hijgend en met hartkloppingen aan op het station van bestemming. Ik had over foute perrons gerend, was van roltrappen gegleden en had een slechte beurt gemaakt bij de bond tegen vloeken.

En dat alles omdat ik geen informatiebord kon lezen. Op dat moment realiseerde ik me hoezeer ik die bril nodig had. Die reality-check zag ik haarscherp.

Minder aantrekkelijk met bril

Het liefst draag ik ‘m niet. Houd me ten goede: ik vind mijn metalen Ray-Ban met meekleurende glazen bepaald niet verkeerd. Maar gedurende de dag zie ik meer de bril van het toilet dan mijn eigen glazen. Alleen als ik bijvoorbeeld op reis ga en televisie kijk, zet ik ‘m op.

Ik vind mezelf gewoon minder aantrekkelijk met bril. Ik zeg het eerlijk. Vrouwen daarentegen kunnen in mijn ogen niet vaak genoeg eentje opzetten. Er is een foto van Marilyn Monroe met een fantastische jaren 50 bril op, waar ik geen genoeg van kan krijgen. En Jennifer Aniston met glazen is zoveel leuker dan zonder. Dichterbij huis denk ik aan mijn eigen lief, die wat mij betreft haar bril mag ophouden in bed. Een tijdje geleden stuurde ze me op mijn verzoek een selfie, waarop ze haar leesmontuur van een paar euro droeg en ik werd helemaal warm van binnen.

Het moet niet gekker worden

Misschien werd het tijd dat ik op zoek ging naar een bril die me wel sexy stond. Alsof het web 3.0 mijn gedachten kon lezen en wist dat ik aan brillen dacht, zag ik de site van Charlie Temple voorbij komen op Facebook. Kun je nog herinneren dat Japanse restaurants tot het hogere prijssegment behoorden? Dat was voordat het all you can eat concept werd geïntroduceerd.

Opeens kon je sushi, sashimi, tempura plus gyoza eten tot je erbij neer viel en dat alles voor een paar tientjes pp. Charlie Temple is een soort all you can see. Een handgemaakte acetaat bril op sterkte kost 25 euro. En wil je de bril met multifocale glazen, dan ben je 45 euro kwijt. Het moet niet gekker worden!

Lang leve de vooruitgang

Het leuke aan de site is dat ze ook een virtuele paskamer hebben, die het echt goed doet. Aldus heb ik een uurtje brillen gepast. Gewoon vanachter mijn Mac. Lang leve de vooruitgang! Vervolgens heb ik een aantal naast en onder elkaar gezet. En nu is de vraag aan jou: wat vind jij de de lekkerste fok voor op mijn gok?

Je kunt je keuze (noem kleur, vorm of plek op de foto) hieronder als reactie kenbaar maken. Mijn dank is groot.

 

Meer weten over dit onderwerp?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Mick Boskamp

Mick Boskamp

In de 21 jaar dat Mick Boskamp redacteur van Playboy was, ontpopte hij zich als allround reporter en schrijver, maar zijn grote liefde bleef beauty en verzorging.

Van zijn hand verschenen talrijke reviews, besprekingen en overpeinzingen over mannengeuren, mannencosmetica, maar zeker ook over vrouwen, de wezens die in zijn ogen handgemaakt zijn om de schoonheid te verkondigen.

Dat een en ander met ironie, zelfspot en humor gebeurt, vinden we bij BeautyJournaal juist zo fijn.

11 reacties

 • Mick, de hamvraag is natuurlijk… van welke bril wordt jouw lief warm van binnen?!

 • Ik kan het niet beoordelen omdat mijn ogen er maar niet aan willen wennen dat de beeldformat van die site niet klopt: je gezicht wordt te klein afgebeeld ten aanzien van die brillen….hihi…they look giant on you!

 • Ik ben het met Marianne en Juno eens. Deze brillen stralen allemaal man in midlife crisis uit. Verre van aantrekkelijk sexy. Misschien moet je niet voor een rond montuur kiezen, maar iets meer rechthoekig.

 • Contactlenzen misschien?
  De brillen die je uitzocht zijn meer van ‘ik wil jong, hip en erbij blijven’ en daarmee bereik je in vrouwenogen het tegendeel van sexy! Een chique goudgerand brilletje of zo’n mooie randloze titanium light-weight is voor jou beter denk ik.. Succes!

 • Allemaal lelijk en zeker niet sexy. Ga naar Ace & Tate, maar dat zal wel niet de bedoeling zijn.

 • Geen van allen. Met zo’n leuke kop zou ik een ingetogen model nemen met weinig montuur. Ik vind dit meer van die ‘kort en pittig’ (sorry als ik mensen beledig) monturen. Weinig sexy in mijn optiek.

 • Hallo Mick,
  Ik aarzel tussen rechtsboven en rechtsonder! Hoewel het rode montuur ook wel ijzersterk is. Zelf heb ik al jaren een redelijk fors rond zwart montuur, blijf ik en ook vele anderen leuk vinden. Enfin, succes met keuze!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.