Maakt dit product een einde aan Judith haar acne crisis?

04:14 - 02:32
luistertijd 04:14 - leestijd 02:32

Getest La Roche-Posay Effaclar Duo+ gezichtsverzorging

De precieze oorzaak van acne is tot op de dag van vandaag nog niet bekend. Als huidtherapeute met een acne huid weet ik dat (helaas) maar al te goed. Veel producten heb ik de afgelopen jaren al geprobeerd en tot mijn frustratie gaf het zelden tot nooit verbetering.

Uiteraard heb ik research gedaan naar de verschillende factoren die uitlokkend kunnen zijn voor het ontwikkelen van acne. Ik ben daarna tot de volgende conclusie gekomen: voeding, hormonen, stress, het krabben en pulken aan de huid, of onjuiste huidverzorging. Niet alle factoren hebben evenveel invloed. Het krijgen van acne kan ook een stukje aanleg zijn, maar ik ben er van overtuigd dat de juiste huidverzorging een factor is waarmee je wel degelijk je huid een groot plezier kunt doen.

Leestip: Lees ook dit artikel van expert Francis over de factoren die kunnen bijdragen aan acne.

Mijn acne crisis

Op de foto hiernaast zie je mijn acne crisis. Verstoppingen en rode pukkeltjes verspreidt over met name jukbeenderen en kaaklijn.

Zoektocht naar de juiste huidverzorging

Het zoeken en vinden van de juiste producten bij een acnehuid is lange tijd voor mij een drama geweest. Het kan namelijk gebeuren dat anti-acne producten de acne eerst tijdelijk verergeren. Dit is een teken dat de huid aan het werk wordt gezet en bezig is zich te herstellen. Niet echt bevorderlijk natuurlijk voor het blijven gebruiken van het product in kwestie. Er zit dan niets anders op dan door de zure appel heen bijten en ondanks een verergering van de acne het product te blijven gebruiken.

In deze zoektocht testte ik ook La Roche-Posay Effaclar Duo+

La Roche-Posay belooft dat Effaclar Duo+ een crème is die ernstige onzuiverheden verwijdert, verstopte poriën opent en littekens voorkomt. Deze crème is dag en nacht te gebruiken.

Over de ingrediënten

De crème bevat siliconen en dat maakt dat het product heel prettig smeert. Ook bevat de crème Niacinamide (vitamine B3) dat meerdere functies heeft. Het zorgt dat de huid gehydrateerd blijft, het gaat ontstekingen tegen en voorkomt pigmentvorming als gevolg van een ontsteking. Ook wel post-inflammatoire hyperpigmentatie genoemd. Je voorkomt hiermee dat je na een puistje een lelijk plekje overhoudt.

Tip van Judith: Effaclar Duo+ bevat geen SPF, terwijl een goede zonbeschermer juist wel belangrijk is om te voorkomen dat een acne wondje een blijvend litteken wordt. Breng daarom ook altijd nog een SPF aan, na Effaclar Duo+

Het gebruik

Zoals gezegd, smeert de crème heel prettig. Na een maand gebruik van La Roche-Posay Effaclar merkte ik al dat mijn huid veel rustiger werd. Natuurlijk heb ik af en toe een aantal verstoppingen en hier en daar een pukkeltje, maar de Effaclar lijn en met name de Duo+ crème doet mijn huid goed! Ook een tijdelijke verergering van acne blijft uit.

Een groot bijkomend voordeel is dat deze crème een ultieme make-up basis is. Mijn foundation blijft de hele dag op zijn plek en er zijn zelfs dagen dat ik geen foundation of poeder meer draag!           

Het resultaat

Het resultaat na 4 maanden gebruik van de Effaclar lijn met de Duo+ crème, hier draag ik geen poeder of foundation:

 

Sinds mijn acnehuid onder controle is, wissel ik nog wel eens af met andere producten. Maar op het moment dat ik aanvoel dat er weer een skin crisis onderweg is, dan grijp ik gauw weer mijn Effaclar Duo+ er bij. Dit is voor mij een blijvertje.

Shop bij Apotheek&Huid

La Roche-Posay is tevens bij praktijken voor huidtherapie te koop.

 

Pluspunten Minpunten
  • Doet wat het belooft; mijn acnehuid is aanzienlijk verbeterd
  • Smeert heerlijk uit
  • Uitstekende basis voor make-up
  • Bevat geen SPF. Gebruik daarom ook altijd nog een aparte zonbeschermer.

Lees ook