Gerti droomt ineens over twee mannen....

04:03 - 02:25
luistertijd 04:03 - leestijd 02:25

Gerti test Acqua di Parma Colonia Pura Eau de Cologne

Dit is mijn eerste parfumreview voor BeautyJournaal. Best spannend. Als ik een parfum voor mezelf uitzoek, dan gaat het me puur om de geur en niet zo zeer om de beeldtaal, maar in dit geval kan ik er niet om heen;-)

De uniseks test…

Deze  onlangs gelanceerde Acqua di Parma Colonia Pura is volgens diverse parfumwebsites, waaronder fragrantica.com, een unisex geur.

Voordat je verder leest, bedenk zelf eerst even wat de bovenstaande sfeerfoto, die hoort bij de geur, bij je oproept. Neem even de tijd om weg te dromen.

Ik zie een familieman die zijn gezin koestert, maar die zich ook bewust is van zijn omgeving. Een lichte flirt met de kijker. Een geslaagde man, die zich geen zorgen hoeft te maken. Een man die met zijn zoon een vlieger oplaat op het strand en die ook in een sportwagen toert. Een man die gezien wil worden. Hij voelt zich comfortabel met zichzelf, heeft een natuurlijke nonchalance, flair. Jasje over de schouder, schoenen uit, met blote voeten door de branding.

Het is een duidelijk ‘mannelijke’ beeldtaal, die ik nog niet zo goed kan plaatsen bij een unisex geur.

De geur: het begin is lekker fris en wordt langzaam warmer

Acqua di Parma Colonia Pura begint lekker fris met citrus. Naast bergamot en sinaasappel, ruik ik ook iets kruidigs: koriander. Ook dit zijn vrij mannelijke geurnoten die je regelmatig in bijvoorbeeld aftershave aantreft. Dat mannelijke overheerst overigens niet, de sinaasappel blijft steeds duidelijk aanwezig. De geur wordt na verloop van tijd warmer en wat ronder, jasmijn komt naar boven. De combinatie van bergamot, sinaasappel en jasmijn geeft de geur een sensuele frisheid.

SHOP HIER ONLINE

Later komt ook cederhout en patchoeli naar boven. Dit versterkt voor mij het mannelijke karakter. Maar dat is persoonlijk uiteraard. Ik kan me ook goed voorstellen dat anderen de samenstelling van de geur als wat meer unisex beleven.

De verbeelding: ik droom over twee mannen…

Als ik de geur goed tot me door laat dringen, dan waan ik mezelf op een warme zomeravond. Een verkoelende douche met een aantrekkelijke man. Ik voel de aantrekkingskracht, een zinderende spanning en tegelijkertijd het koele water op mijn huid.

Diezelfde dag, terwijl de geur nog aanwezig is, droom ik zelfs over twee mannen. Met beiden is er spanning, verleiding, aantrekkingskracht. De spanning voor de eerste zoen, de intensiteit voor de eerste aanraking.

SHOP HIER ONLINE

Sensuele frisheid: straight from the shower

Een cologne is per definitie fris, niet zwaar. Toch ervaar ik Acqua di Parma Colonia Pura ook als sensueel en spannend. Het is geen complexe geur met veel gelaagdheden. Dat hoeft ook niet . Dit is je man die net uit de douche komt en waarvan je denkt “wat ruik je lekker”. De combinatie van fris, schoon met sensueel, komt mooi samen in Colonia Pura.

Unisex of mannelijk?

Op basis van bovenstaande twijfel ik over het unisex karakter, dat veel parfumsites de geur toekennen. Je kunt als vrouw deze geur zeker dragen, dat zeker. Maar ik vermoed dat veel vrouwen deze geur toch als te mannelijk zullen ervaren.

Acqua di Parma zelf presenteert de geur overigens als puur mannelijk: “Colonia Pura straalt door zijn sensuele mannelijkheid, vermengd met frisse energie en een moderne lichtheid.” En: “Als echtgenoot, vader en avonturier is hij klaar om nieuwe horizonten te verkennen, op zoek naar plekken waar plezier wordt gecultiveerd.”

Ik krijg vast nog meer mooie dromen….

Bij mij roept Acqua di Parma Colonia Pura een echt mannelijke associatie op. Toch houd ik hem zelf en bewaar ik hem op mijn nachtkastje voor nog meer mooie dromen.

SHOP HIER ONLINE

Lees ook