Jean Paul Gaultier, AERIN, Molton Brown, Lancôme, Diesel, Acqua di Parma

07:16 - 04:21
luistertijd 07:16 - leestijd 04:21

Deze maand (en begin september) liggen er weer een aantal nieuwe parfums in de winkel. Zin om nieuwe geuren te ontdekken? Dan is dit artikel wat jou voor!

Jean Paul Gaultier – Scandal

Jean Paul Gaultier liet mannen rokken dragen, gaf Madonna supersonische borsten en wees als eerste de grenzen tussen de sexe af, destijds allemaal schandalen. Hij vond ‘’politieke correctheid’’ altijd al saai en wist als eerste hoe hij moest zorgen voor een schandaal. En zo is Scandal ontstaan, de geur voor de vrije en sterke vrouw.

De eerdere flacons van Gaultier waren bustes, maar dit keer zijn het benen die ons moeten doen denken aan de vrolijkheid die we kennen van Parijs in de nacht. Het hart van deze geur gaat over het leven. Overdag is het een frisse honing met de geur van gardenia en bloedsinaasappel terwijl het ’s nachts een sensuele honing is door de combinatie met patchoeli. Het is een parfum die de volledige vrouwelijkheid belichaamt!

SHOP HIER ONLINE

 

AERIN – Tuberose collectie

De AERIN Tuberose collectie telt twee nieuwe producten: Tuberose Le Jour en Tuberose Le Soir, volgens het merk hét geheim voor stralende dagen en elegante avonden. Tuberoos is al eeuwenlang het symbool van liefde en vriendschap, de typische geur van deze bloem bij het aanbreken van de dag maakt plaats voor een nieuw parfum zodra de avond valt.

Tuberose Le Jour is geïnspireerd op de magische tuberoosvelden in India, waar de bloemknoppen bij het ochtendgloren worden geplukt om hun frisheid te bewaren. Die frisse geur vorm het hart van dit parfum, zonnige en koele noten creëren daarbij een opvallend contrast. Tuberose Le Jour opent met een frisheid van oranjebloesemolie en Orange Flower Absolute, ook een vleugje jasmijn, cashmeran en cederhout vind je terug in de geur.

Tuberose Le Soir is geïnspireerd op de elegante kracht van de geur van de blaadjes van open tuberoosbloemen die pas geplukt worden wanneer de zon ondergaat. Het parfum combineert de zachtheid van sandelhout en vanille met de sensualiteit van bloeiende tuberoosbloemen. De natuurlijke geur van tuberoos wordt opnieuw tot leven gebracht en gecombineerd met een kruidig frisse toets. Amber, sandelhout, vanille en een vleugje kokosnoot is te ruiken in deze geur.

Molton Brown – Russian Leather

De Londonse geurexperts van Molton Brown hebben een nieuwe en intense geur ontstoken. De Russian Leather collectie is donker, krachtig en mysterieus. Deze creatie voor zowel dames als heren grijpt terug op de traditionele Russische leerlooierijen. Molton Brown liet zich meeslepen door het meesterschap van de ambachtslieden en bracht een intrigerende mix van lederakkoorden, fris Siberische naaldhout en een touch van jeneverbes tot leven.

Uiteraard bevat de collectie een Eau de Toilette met een geheimzinnige en intrigerende geur. Benieuwd maar toch niet zo’n fan van het parfum? Deze exact zelfde geur is ook verkrijgbaar in een bath & shower gel of in een geurkaars.

Lancôme – La vie est belle l’Éclat

In 2012 ontstond de populaire geur ‘La vie est belle’ van Lancôme. Het was tijd om het idee van geluk wat overgaat van mens tot mens opnieuw te vertalen en zo ontstond het nieuwe parfum La vie est belle l’Éclat. Een geur met een knapperige aanzet en een romige basis, badend in de frisheid van oranjebloesem.

De Eau de Parfum verrast met zijn frisse, bloemachtige en hesperidentoetsen. De warme samenstelling versterkt de verschillende facetten van de oranjebloesem en samen met de essence van rozen en jasmijn wordt er een bloemenboeket gevormd dat in de aanzet verhelderd wordt door bergamot en zurige mandarijn.

Om het idee van het steeds groeiende geluk gestalte te geven werd de originele welvingen van de flacon een overvloed aan facetten. Elk van de 221 facetten van de flacon bestaat uit 5 zijden waarvan de hoeken bij het maken van de mallen met de hand bijgewerkt werden zodat elk facet licht en leven krijgt. De glimlach van kristal wordt op die manier een stralende caleidoscoop die elke lichtstraal versterkt en eindeloos verspreidt.

SHOP HIER ONLINE

 

Diesel – Bad Intense

Het verhaal achter het nieuwste parfum ‘Bad Intense’ van Diesel is de bad guy. Hij doet wat hij wilt, wanneer hij het wilt en weet onderweg nog een paar harten te veroveren. Liefde moet vlammen. Het Bad Intense logo is in koper in het leder afgedrukt. Geïnspireerd op het iconische bad boy lederen jack, heeft het geribbelde glas dezelfde glanzende finish. En ook de geur is behoorlijk ‘pittig’.

Diesel Bad Intense is een bruisende variant van het origineel. De nieuwe geur heeft wederom een combinatie van akkoorden van tabak en kaviaar maar ‘het vuur’ start toch echt met een zweem van kardemom en bergamot. Vervolgens wordt er een zoetere touch aan het parfum gegeven door een cocktail van saffraan, nootmuskaat en kaneel. Om tot slot de intensiteit van de tabak te versterken is de vanilleboon, benzoïne en labdanum toegevoegd. Dit alles samen zorgt voor een heerlijke mannengeur!

Acqua di Parma – Colonia Pura

Nog een nieuwe mannengeur is Colonia Pura van Acqua di Parma. Het parfum straalt door zijn sensuele mannelijkheid, vermengd met frisse energie en moderne lichtheid. Levendige bergamot wordt vermengd met sappige sinasnoten en de tere accenten van petitgrain brengen licht en nieuw leven in de klassieke citrusstructuur van Colonia. Het hart opent met bloemennoten van absolu van narcis en jasmijn, die zich vervolgens vermengen met de kruidige akkoorden van koriander. In de basis vind je warme accenten van patchoeli en cederhout en noten van witte muskus.

De iconische flacon van Acqua di Parma in de charmante art-decostijl kreeg een nieuwe, lichtere uitvoering. De klassieke vorm blijft ongewijzigd maar zilvergrijze matte elementen benadrukken nu die zuivere, heldere aanpak van het verfijnd genoegen. Daarnaast is de glazen flacon geheel recyclebaar, weliswaar zonder de verstuiver, op lokale en internationale schaal.

Lees ook