Guerlain, Aerin, Rituals, Burberry, Narciso

10:28 - 06:17
luistertijd 10:28 - leestijd 06:17

Het favoriete herfstparfum van het BeautyJournaal testpanel

Hoewel we misschien verlangen naar een mooie en lange Indian Summer, zijn de eerste herfststormen in Nederland inmiddels een feit. Hoogste tijd om de zomerparfums op te bergen en over te stappen naar een fijne herfstgeur. In dit artikel delen de testers van BeautyJournaal hun favorieten met je.

Sabine: Rituals Fleurs de Himalaya

Al snuffelend en shoppend in de Rituals liep ik tegen een geurdisplay aan. Ik werd er direct verliefd op de geur Fleurs de Himalaya. Mysterieus, warm en bloemig met een kruidje als eindnoot.

Ik kocht een klein meeneemflesje, omdat ik mijn vingers niet durfde te branden aan een grote fles. Ik was bang dat de geur binnen een uur zou vervliegen. Maar het tegendeel was waar! De geur blijft eindeloos om me heen hangen en omringt me met een soort van warme deken. Vrouwelijk en licht sensueel.

Daar komt bij… Na een heerlijke zomer, zijn de herfstregens weer daar. Ik heb sterk de behoefte aan kaarsen, warme dekens en gezelligheid. Tegelijkertijd voel ik me na mijn LPG Endermologie traject weer heel vrouwelijk en mooi. De extra kilo’s zijn er af. Vandaar dat ik de combinatie van warm, mysterieus en sensueel juist nu zo omarm.

Shop hier online

 

 

Monique: Guerlain Neroli Outrenoir

Denk aan de frisheid van Neroli in combinatie met Earl Grey thee. Als beide geuren je lief zijn, dan moet je echt achter Neroli Outrenoir aan van Guerlain. Niet alleen de verpakking is waanzinnig mooi met zo’n boudoir verstuiver, de inhoud is zo zalig. Zacht, licht houtachtig, licht zoetig, een Neroli parfum in een geheel andere dimensie. Ook erin verwerkt: eikenmos, vanille, bergamot, muskus ambrette, mirre en benzoine. De geur is subtiel aanwezig, ik vernevel hem het liefst over mijn kleding, dan is het net iets meer aanwezig dan op de huid, maar die subtiliteit houdt wel uren lang.

Heel prettig als je van mooie parfums houdt, maar ze niet te aanwezig wilt laten zijn. Vanwege het houtige aspect is deze geur ook mooi voor mannen, die het meer in de subtiliteit zoeken. Ik vind het een heel sensuele, chique geur, zalig als er een mooie vrijpartij in de lucht hangt;-)

 

Esther: Burberry London Eau de Parfum

Mijn favoriete geur voor de herfst is Burberry London Eau de Parfum. Hij is al sinds 2006 op de markt, maar deze klassieke geur blijf ik heerlijk vinden voor de gure koudere dagen. De basis van deze geur is musk, verder zijn de topnoten roos en kamperfoelie en in het hart jasmijn en pioen. Zeker als de geur wat langer op je huid zit, laat deze een spoor van hout en musk na. Het doet me denken aan de sfeer van Londen, aan thee drinken na een heerlijke dag struinen in de prachtige winkels op Oxford Street. Maar ook aan boswandelingen tussen de prachtige kleuren van de herfst.

Waar ik ook van houd, is de fles die bekleed is met de bekende Burberry Check stof, heerlijk klassiek. De geur is bij de grote parfumerieën bijna niet meer te krijgen, maar online is hij gemakkelijk te bestellen, vaak tegen heel vriendelijke prijzen.

Shop hier online

 

 

Patricia: Narciso Rodriguez Narciso

Ik ben bijna 10 jaar werkzaam geweest in een parfumerie. Je bent dan eigenlijk altijd op de hoogte van de vele geuren die jaarlijks worden uitgebracht. De een meer onderscheidend dan de ander. Maar toen kwam daar Narciso… Ik was gelijk verliefd! Wat ik er zo speciaal aan vind, is dat het parfum zeer lang op mijn huid aanwezig blijft, iets dat niet veel geuren doen bij mij. Af en toe ruik ik zelfs later op de dag nog een vleugje van mijn geur voorbijkomen.

De geur is bloemig, houtachtig met als hartnoot musk. Het is niet dat ik speciaal op muskgeuren val, maar bij deze geur is de compositie (Topnoten: gardenia en witte roos. Hartnoot: muskus. Basisnoten: vetiver, witte ceder extract en ceder) heel mooi. Als ik de geur ruik, ervaar ik een zachte poederachtige geur, waar wel echt een krachtige vrouwelijke aardse noot in zit. Dat aardse aspect wordt vooral gevormd door de basisnoten. Door het aardse en het poederachtige denk ik aan de herfst. Een ruige boswandeling in de herfst en daarna met een gloeiend gezicht bij de haard met een glas rode wijn, waar dan weer het zachte warme poederachtige aspect naar voren komt. Lekker rozig en voldaan.

 

 

Karmelita: Coco Mademoiselle Chanel

Ik gebruik altijd dezelfde parfums, al jaren. Zomer of winter, daar trek ik mij qua geur eigenlijk niets van aan. Bovendien: als ik al van parfum verander – zo eens in de tig jaar – dan is het altijd nog met dezelfde geurnoot: vanille.

Ik doe dus eigenlijk niet aan geuren die mij aan een seizoen doen denken (overigens… ook niet aan seizoensgerechten in de keuken), ik gebruik wat het best bij mij past en waar ik mijzelf qua geur het best bij voel. Voor nu is dat Chanel Coco Mademoiselle.

Shop hier online alles van Coco Mademoiselle

 

Dian: Mon Guerlain

Net als Karmelita doe ik eigenlijk niet aan seizoensgeuren. Welk seizoen het ook is, Mon Guerlain is the one and only voor mij. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik maar twee echt goede parfums heb. Beide zijn ze redelijk fris en zomers, een herfstparfum heb ik dus niet. Mon Guerlain van Guerlain is mijn go-to parfum. Het is een redelijk lichte en poederachtige geur, maar ondanks dat blijft hij wel lang hangen. Vanille is de hoofdnoot in Mon Guerlain, maar ook lavendel, sandelhout en jasmijn zijn terug te vinden in de ingrediëntenlijst. De geur start erg fris en wordt vervolgens steeds zachter en romiger. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, dit parfum blijft favoriet!

Beste shopdeal

 

 

Gerti: Nicolaï Ambre Cashmere Intense

Als ik aan de herfst denk, denk ik aan Ambre Cashmere Intense van Nicolaï. Dit parfum is als een warme deken die je omhult als de dagen kouder worden. De geur van je pyjama, je lievelingsvest.

Ambre Cashmere is een toegankelijke amber geur. Hij opent met zachte citrusgeuren met daarnaast licht pittig zwarte peper. In de basis zit onder meer vanille, amber, musk en patchoeli. De vanille is voor mij het verbindende. Ik hou niet per se van vanille, zeker niet de kunstmatige variant, dat doet me teveel aan pudding denken. Het vanille in Ambre Cashmere Intense overheerst niet en houdt wel de geur zacht en rond.  Patchoeli en musk kunnen veel harder aanwezig zijn.

Omdat het zo’n warme geur is – iets pittig maar zonder scherpe randjes – vind ik hem perfect voor de herfst. Thuiskomen in een warm huis, nadat je door een stevige herfststorm gefietst hebt.

Beste shopdeal

 

 

Corine: Aerin Linen Rose Eau de Cologne

Als ik mij ieder jaar ergens tegen verzet, dan is het wel tegen het begin van de herfst. Dagen die weer korter worden, temperaturen die naar beneden gaan. Het is de opmaat naar de winter, een seizoen dat al helemaal niet aan mij is besteed. Vandaar dat ik zo lang mogelijk probeer vast te houden aan de zomer, ook in mijn geurkeuze. Maar er komt natuurlijk altijd een moment dat een op-en-top zomerse geur misplaatst begint te worden. Aerin Linen Rose Eau de cologne, een geur die ik recent ontdekte, is dan een mooie tussenvariant.

Linen Rose is een combinatie van amber en roos die je doet denken aan een strandwandeling op een mooie nazomer- of herfstdag. Het zonnetje op je huid, een warm vest om je schouders. De topnoten van oranjebloesem en citroenblad creëren een uitbarsting van frisse energie – als de koele en zilte zeebries van het najaar – terwijl het hart van exotisch ylangylang, absolu van Bulgaarse roos, olie van Bulgaarse roos en rozenbottel de ergste kou uit je lijf houden en je geest verwarmen. Uitwaaien op een van de Waddeneilanden, zolang het nog kan. Voordat de winter echt losbarst.

Lees ook