Heerlijke texturen en onweerstaanbare geuren!

08:24 - 05:02
luistertijd 08:24 - leestijd 05:02

Ga voor Glow met Académie Sérum Eclat en Aqua Baume Eclat

Omhul je huid met licht, laat je huid weer stralen en vervaag de tekenen van huidveroudering…

Zomaar een greep uit de vele claims waar cosmeticamerken de consument tegenwoordig mee verleiden. Overigens niet geheel verrassend, wanneer je je bedenkt dat iedere vrouw – ongeacht leeftijd en huidskleur – altijd op zoek is naar een stralende en egale huid. Radiance en glow zijn heuse toverwoorden geworden. De ‘it-woorden’ van dit moment. Veel vrouwen maken zich vandaag de dag dan ook meer zorgen over een doffe en vale huid, dan over het verschijnen en behandelen van lijntjes en rimpels.

Hydrateren, hydrateren, hydrateren…

Een belangrijk – maar nog vaak vergeten of verwaarloosd – element voor een stralende huid is hydratatie. Een goed gehydrateerde huid heeft van nature een gezonde glow. Ook voldoende nachtrust is natuurlijk essentieel. Te weinig slaap, zeker wanneer dit structureel is, vertaalt zich in een grauwe, bleke en soms zelfs groenige huid. Uit onderzoek van het University Hospitals Case Medical Center blijkt dat 39% van de vrouwen met te weinig slaap, wakker worden met bovengenoemde tekenen van slaapgebrek op hun huid.

Een stralende huid is het ultieme bewijs van een gezonde en jeugdige huid

Vergeet rimpels… een doffe en vale huid staat tegenwoordig synoniem voor huidveroudering. Inspelend op deze overtuiging, heeft Académie Scientifique de Beauté twee producten ontwikkeld die in de behoefte van de moderne vrouw kunnen voorzien: het Sérum Eclat en het Aqua Baume Eclat. In dit artikel lees je er alles over.

Sérum Eclat: het anti-vermoeidheidselixer

Het Sérum Eclat bevat sterk geconcentreerd abrikoos extract. Dit extract geeft de huid ‘instant radiance’ en zorgt voor een vlekkeloze teint. De vloeibare, zijdeachtige en hydraterende textuur geeft een gevoel van welbehagen aan de huid en hydrateert de huid tot wel 8 uur lang.

Je gebruikt het serum in de morgen en/of avond op een goed gereinigde huid. Breng het serum met lichte masserende bewegingen aan op gezicht (vermijd de huid rondom de ogen!), hals en decolleté. De lichte, frisse en zijdezachte textuur versmelt meteen met de huid en wordt goed opgenomen.

De oranjeachtige kleur van het Sérum Eclat geeft je huid een mooi glansje. Het serum laat een niet-plakkerig beschermlaagje achter op de huid. Académie noemt dit een ‘comfort film’ en zo voelt het ook daadwerkelijk. Heerlijk! En wat ook heerlijk is, dat is de luxueuze abrikozengeur van het serum.

Werkstoffen in het Sérum Eclat

 Het serum bevat de volgende actieve ingrediënten:

Radiance Revealing Complex: Bestaande uit Larrea divaricata extract, dat glimmen tegengaat, de huidstructuur verfijnt en je huid weer laat stralen. Larrea divaricata extract bevat zogenaamd Nordihydroguaiaretic acid (NDGA), een zuur dat de celdeling stimuleert en bovendien antioxidante eigenschappen heeft.

Abrikozenextract: Abrikozen zijn rijk aan vitaminen A, B en C, en mineralen (onder meer fosfor, ijzer en magnesium) die de huid revitaliseren. Provitamine A en AHA in abrikoos exfoliëren de bovenste huidlagen en ontdoen deze van dode huidcellen die je huid dof maken. De suikers fructose, glucose en polysaccharide hydrateren de huid, geholpen door plantaardige moisturizers.

Hyaluronzuur: Door hun hoge moleculaire gewicht leggen de hyaluronzuur moleculen een onzichtbaar filmpje over je huid dat de watermoleculen uit de atmosfeer ‘vangt’ en vasthoudt in je huid.

Anti-Pollution Complex: Dit complex bestaat uit polysaccharide, een suiker die een non-occlusief (niet insluitend, ademend) beschermlaagje op de huid legt, dat beschermt tegen schadelijke effecten van buitenaf. Dit complex werkt tevens als een primer, waardoor het een uitstekende basis legt voor het aanbrengen van make-up.

Meer info

 

Aqua Baume Eclat: je dagelijkse wake-up call

Ook de Aqua Baume Eclat is rijk aan abrikozen extract wat de huid onmiddellijk een stralende boost geeft. Het product combineert de frisheid van een gel met het comfort van een balsem en helpt – net als het serum – je make-up te fixeren. De volle en romige textuur van Aqua Baume Eclat versmelt met de huid en geeft een heerlijk zachte, fluwelige finish.

Je gebruikt Aqua Baume Eclat na het aanbrengen van het Sérum Eclat en masseert ook dit product met lichte ronddraaiende bewegingen in de huid van je gezicht, hals en decolleté. Dat alleen al is een ware zintuigelijke beleving door de heerlijke abrikozengeur. Da’s pas heerlijk wakker worden voor de badkamerspiegel.

Werkstoffen in Aqua Baume Eclat

Dit product bevat grotendeels dezelfde werkzame stoffen als het serum. Enige verschil: het hyaluronzuur uit het serum is vervangen door minuscule bolletjes (Académie noemt dit de ‘illuminating filling spheres’) die de huidstructuur egaliseren en ervoor zorgen dat het licht op je huid wordt weerkaatst. Voor een mooie stralende glow.

Meer info

 

Onweerstaanbare geur

Los van alle werkzame stoffen en de fijne texturen van Sérum Eclat en Aqua Baume Eclat, hebben de producten zoals gezegd een on-weer-staanbare geur! Als mand vol rijpe abrikozen, of een zoete fruitige abrikozen sorbet. Heerlijk zomers!

Wil jij nog meer glow?

Gebruik na Sérum Eclat en Aqua Baume Eclat dan ook de Crème Teintée Multi-Effets. Deze getinte dagcrème is rijk aan pigmenten, hydrateert je huid en activeert bovendien de collageensynthese voor een steviger huid. Het resultaat is een gezonde vleug kleur, geen cakey foundation effect.

Of geef je huid een extra boost met het frisse abrikozenmasker, dat je huid binnen 10 minuten revitaliseert en van vocht voorziet. Door de slimme mono-verpakking heb je altijd precies genoeg voor één masker. Handig voor mee op reis, om te gebruiken na een lange vlucht of een dag in de zon.

Innovatief en 100% Frans

Al meer dan een eeuw is Académie Scientifique de Beauté actief in de cosmeticabranche. Opgericht in 1890 door Dr. Alexandre Lamotte, houdt dit familiebedrijf vast aan een lange traditie van kwaliteit en hecht het veel waarde aan een 100% Franse productie.

Een paar interessante weetjes over Académie Scientifique de Beauté:

Meer over het verhaal van Académie Scientifique de Beauté lees je hier.

Meer weten over dit schitterende merk?

Vind hier een verkooppunt bij jou in de buurt. Of doe de online huiddiagnose van Académie Scientifique de Beauté om erachter te komen welke producten bij jou passen.

Dit artikel maakt onderdeel uit van het Brands we Love programma van Academie Scientifique op BeautyJournaal en wordt je rechtstreeks aangeboden, zonder tussenkomst van de redactie.

Lees ook