Een klassieker opnieuw geformuleerd : prachtig!

05:16 - 03:10
luistertijd 05:16 - leestijd 03:10

The Princess Cream by Académie Scientifique de Beaute

The Princess creamSoms moet je even achter je oren krabben om tot bezinning te komen en laagjes af te pellen om te begrijpen waar het werkelijk over gaat. Ik houd daar wel van : trek me uit mijn comfort zone, verras me. Niets is wat het lijkt, alles is wat het niet lijkt. That’s life.

Apothekers en alchemisten

Het overkwam me toen ik een pakketje binnenkreeg met een sierlijke zware opaline glazen pot, in een majesteuze omdoos. Ik las de naam : Princess Cream en zag de vormgeving. Geschiedenis. Frankrijk. Sterker nog Frankrijk 1890. Toen apothekers nog in de potten roerden, en alchemisten in de nadagen van hun roemruchte bestaan laatste pogingen ondernamen om het eeuwige leven voorgoed te vatten in materie.

Klassieke pot, moderne formulering

Uit die tijd stamt ook het orginele recept van de Princess Cream, ontwikkeld door Academie Scientifique de Beaute. En in 2015 vierde dit instituut, een begrip wereldwijd als kwaliteitsmerk voor schoonheidsspecialisten en huidverbetering, haar 125-jarig bestaan. Wat een goed idee om dan weer eens naar je kernwaarden te kijken – waar begon het allemaal mee ?

Een ware boost

De verpakking brengt je onmiskenbaar terug in de tijd, maar de inhoud verrast. Geen traditionele crème, geen balm uit 1800, maar een prachtige eigentijdse formulering die uitstekend hydrateert en de huid een ware boost geeft. De huid is goed doorvoed maar herwint ook aan dichtheid. Het was een van mijn opmerkelijke bevindingen.princess cream in box

De concentratie werkzame stoffen

Een van meest in het oog springende claims is de communicatie over de concentratie van actieve/werkzame stoffen. Merken doen dit zelden, of melden het alleen van een enkele stof. Er zit 14.05% aan actieve ingrediënten in. Denk niet dat dit een laag getal is, want crèmes bestaan vooral uit vetten en water met een emulsifier en de percentages van actives komen bij elkaar vaak niet hoger uit dan een derde tot de helft van hetgeen je in Princess cream aantreft (met uitzondering van vitamine C en zuren).

Natuurlijk overschrijdt het bedrijf de wetgeving niet. Princess Cream is geen superbom, maar de voedzaamheid is enorm.

Dunne, rimpelige huid

Omdat mijn gezicht doorgaans zeer goed doorvoed is, kan het lastig zijn om deze als playground voor een test te gebruiken. Ik begon met mijn décolleté. Een huidgebied dat er snel verdroogt en rimpelig uit kan zien. Vlekkerig en kwetsbaar, dun.

Van binnenuit opgevuld

Ik begon heel neutraal aan deze test. Nieuwsgierig, maar zonder  hoge verwachtingen. Dat zijn eigenlijk ook de mooiste startmomenten. Ik weet nog dat ik na een week van smeren op een onbewaakt moment naar beneden keek, naar mijn décolleté huid en dat ik er ook wat aan trok, en 0083 000 Pack HRdacht : ‘verdorie….wat ziet die huid er ineens rustig uit, en vol ook. Alsof hij van binnenuit was opgevuld. Mijn karakteristieke décolleté plooien waren nog nauwelijks zichtbaar!  I loved my canvas !

Verbazing

Zo’n moment van inzicht en verbazing, en dan kijk je nog een beter naar het potje…en je realiseert je : als dit mijn décolleté huid zo kan laten opknappen, dan moet ik het ook op mijn gezicht hebben !

Verstevigend gevoel

En na een week ervaar ik nog andere toegevoegde waarden van deze crème. Dat hij ook op mijn strakke gezichtshuid zo mooi uitsmeert, en…zo snel intrekt, en meteen een verstevigend gevoel geeft. Een matsatijnen finish, heerlijk om met je vingers overheen te gaan.

State of the art

Wat een mooie crème is dit. Wat een verrassing. Een authentieke verpakking die historie ademt, en een heel moderne state of the art receptuur bevat.

inci list princess cream

Wat zit erin ?

Totaal 14,05% actieve ingrediënten :

Lees ook hier meer over de crème

Bij deze salon kun je deze mooie crème ondermeer kopen, en ook de behandeling ondergaan.

ACADEMIE_PDC_AFFICHE_HD_VECTOnderga The Princess experience in de salon!

Schoonheidsinstituten bieden nu speciaal in het kader van deze prachtige viering een speciale facial aan: The Princess Experience.

Je huid wordt optimaal gereinigd en ondergaat een speciale verstevigende massage. Er wordt afgesloten met de Princess cream. Als extra kadootje krijg je ook nog een prachtige sjaal!

Vind hier een salon of verkooppunt in jouw buurt.

 

Lees ook