En wij laten zien hoe ze worden gemaakt

04:34 - 02:44
luistertijd 04:34 - leestijd 02:44

Guerlain Météorites vieren dit jaar hun 30ste verjaardag

Ik neem je vandaag mee op reis. Nee, niet een reis naar verre oorden… een reis door de tijd. We gaan terug naar het jaar 1987. Ik was toen zes jaar oud en begreep waarschijnlijk nog niets van skin care en make-up (anders dan de lippenstift in mijn moeders handtas, die ik altijd probeerde te bemachtigen en wat mij nooit lukte…). Het was tevens het jaar waarin Guerlain een opmerkelijke lancering deed. Het merk was er namelijk in geslaagd om losse gezichtspoeders in een parelvorm te persen. Elke parel met een andere, bonbon- of snoepjesachtige kleur. The magie van de inmiddels wereldbefaamde Guerlain Météorites was een feit.

De nieuwe uitvinding van Guerlain deed de cosmeticawereld schudden op zijn grondvesten. Want niet alleen waren de gekleurde parels een lust voor het oog en een must-have voor iedere make-up liefhebber, iedere kleur had ook een specifieke functie. Roze voor een gezonde glow, groen om roodheden in het gezicht te camoufleren, wit om te verhelderen en goud voor een iridiscerend effect. Deze alchemie van kleuren creëert al vanaf het allereerste begin een stralende teint. En nu – dertig jaar later – biedt Guerlain op de 30ste verjaardag van de Météorites een uniek kijkje in de keuken van het productieproces.

The Making of Magic

De makers van de Guerlain Météorites deden dertig jaar geleden hun inspiratie op in de farmaceutische industrie, waar men een jarenlange ervaring had in het machinaal omzetten van poeders naar pillen en tabletten. Ze pasten de machine iets aan, zodat deze geen pilvormige maar juist parelvormige bolletjes kon produceren.

 

Handwerk, met oog voor detail

Wanneer de Météorites uit de machine komen, worden ze gewogen, gemeten en met de hand afgewerkt. Iedere onregelmatigheid wordt verwijderd, parel voor parel, alvorens de Meteorites in hun iconische doosje gaan. Ook al zo’n parel om te zien.

Wanneer je je poederkwast over de parels beweegt, dan meng je als het ware de kleuren. De verschillende complementaire kleuren houden elkaar hierbij in evenwicht. Met als resultaat een mooie neutraal poeder, met een multifunctioneel effect.

Mijn Guerlain Météorites favorieten

Jaren na de ‘ontdekking’ van de Météorites – laten we zeggen twee decennia later – deed ik mijn eerste Meteorites aankoop en ik was meteen verkocht. Er volgde al snel meerdere herhalingsaankopen, mede door de slimme marketing van Guerlain, die de Météorites steeds in een nieuw jasje stak of een variant op het origineel lanceerde. Helemaal verliefd ben ik nog steeds op de Happy Rosy Glow collectie. Hierbij mijn favoriete Météorites:

Météorites Happy Glow Pearls

Deze variant op de Météorites geeft een mooi soft focus effect aan je look en fixeert bovendien je make-up. De parels ruiken heerlijk naar viooltjes, wat dragen een extra genot maakt.

Je brengt de Happy Glow Pearls aan met de speciale Météorites kwast van Guerlain, of de meegeleverde poeder puff (ook al zo’n lust voor het oog). Voor een extra glow, highlight je de jukbeenderen, door hier extra poeder aan te brengen.

Météorites Happy Glow Voyage

Voor wie erg zuinig is op haar Happy Glow Pearls en het prachtdoosje onderweg niet wil beschadigen, heeft Guerlain een speciale reisvariant bedacht. Météorites Happy Glow Voyage geeft exact hetzelfde effect als de losse parels, maar dan met een pressed powder in een kleiner doosje.

Météorites Happy Glow Base

In principe heb je aan de poeders genoeg om je teint te verfraaien. Maar mocht je nu behoefte hebben aan een goede primer die ook nog eens je teint opfrist (Guerlain noemt het ‘anti-dullness’), dan is de Happy Glow Base een aanrader. De frisse geltextuur zorgt dat je make-up beter hecht en de lichtreflecterende deeltjes uit de parels geven je teint net wat meer glow.

Je maakt je look natuurlijk of met een van de heerlijk romige lipsticks uit de Guerlain KissKiss collectie. Voor lippen om te zoenen.

Shop Météorites Online

 

Lees ook