Geteste producten Lichaam Lichaam en zon

Getest Marc Inbane natural tanning spray, glove en brush

redactie, Corine
Geschreven door redactie, Corine

Zelfbruiner van Nederlandse bodem. Zonder nare luchtjes!

Getest Marc Inbane natural tanning spray, glove en brush

Waarschijnlijk dacht je net als ik dat Marc Inbane een hip Amerikaans merk is. Niets is minder waar! Marc Inbane is een merk van eigen bodem met een bijzondere ontstaansgeschiedenis, nog niet eens zo heel erg lang geleden. Na het missen van hun vlucht op Schiphol zaten Ingo, Bart en Nele – wachtend op hun volgende vlucht – de tijd te doden met het observeren van voorbij lopende reizigers. Al snel viel hun het verschil in uitstraling en houding tussen de vertrekkende en terugkerende reizigers op. De vertrekkende reizigers waren bleek en terneergeslagen; de terugkerende reizigers zagen er stralend, gebruind en gezond uit. Wat natuurlijk van positieve invloed op hun houding was.

En zo ontstond op Schiphol het idee van een natural tanning spray, die op een makkelijke, gezonde en veilige wijze het hele jaar een vakantiekleur geeft. Nog een leuk weetje: INgo, BArt en NEle hebben hun namen door elkaar gehusseld en zo werd op 21 april 2012 MARC INBANE geboren.

Ik test voor BeautyJournaal de Marc Inbane natural tanning spray in combinatie met de glove en brush. Erg benieuwd of deze producten mij een gezonde bruine kleur geven, als na een vakantie in de zon. Maar dan zonder de schadelijke UV-straling… De timing van deze review is natuurlijk perfect, aangezien we in Nederland de zomervakantie nu wel zo’n beetje achter de rug hebben.


Natural tanning spray

Claims:

 • Gezonde, veilige en natuurlijke tanning spray
 • Eenvoudig zelf aan te brengen
 • Droogt snel en zonder vlekken
 • Tot vijf dagen een egale en pure vakantiekleur, dus géén worteleffect
 • Geschikt voor alle huidtypes en het gehele lichaam
 • Dermatologisch getest en vrij van parabenen

Natuurlijk en voedend

De natural tanning spray is verrijkt met plantaardige en voedende ingrediënten waaronder Aloë Vera en Ginkgo. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de natural tanning spray je huid niet alleen van een kleurtje voorziet, maar hem ook hydrateert. Veel zelfbruiners hebben nogal een uitdrogend effect op de huid. Dit komt doordat veel zelfbruiners alcohol bevatten om de vloeistof sneller te laten drogen. Ook de Marc Inbane natural tanning spray bevat alcohol (plaats 2 op de INCI-lijst, nog voor het zelfbruinende ingrediënt DHA op plaats 3), maar zoals gezegd wordt dit gecompenseerd door fijne hydraterende ingrediënten.

Shop de spray online

 

Gebruik van de natural tanning spray

Je gebruikt de natural tanning spray op een schone huid. Verwijder eerst de dode huidcellen, met een scrubhandschoen of een lichaamsscrub. Let er wel op dat je geen scrub met olie gebruikt, want dit laat een vettig laagje achter op je huid waardoor de natural tanning spray minder goed pakt. Laat dus ook een rijke body lotion of body cream achterwege, wanneer je aan de slag gaat met een zelfbruiner.

Goed schudden voor gebruik en vervolgens op een afstandje van ongeveer 30 cm de spray met snelle en korte bewegingen aanbrengen. Je hoort mensen vaak klagen over een ‘typische zelfbruinergeur’. De natural tanning spray van Marc Inbane heeft een dergelijke geur niet. De fijne nevel doet me eerder aan een luxe haarlak denken, ook qua textuur (… maar dan zonder te plakken, zoals haarlak vaak wel doet).

Laat de spray een minuut of 15 drogen, voordat je je kleding aantrekt. Dit advies van Marc Inbane is ruim genomen, als je het mij vraagt. Binnen een minuut voelt mijn huid alweer opgedroogd aan. En zijdezacht, als na het gebruik van een lichte bodylotion.

Tip: Heb je echt heel veel haast? Je kunt de droogtijd versnellen met behulp van een föhn.

Door de toegevoegde kleurstof van karamel geeft de spray een instant kleurtje aan je huid, zij het heel subtiel. Om de uiteindelijke kleur goed te kunnen beoordelen, heb je wel enkele uren geduld nodig. De DHA werkt namelijk na het aanbrengen nog een uur of vijf door in de huid.

Shop de spray online

 

Eventjes afdouchen voor de zekerheid

Het kan gebeuren dat bij de eerste keer sporten of zweten na het gebruik van de natural tanning spray, de kleur een beetje afgeeft. Dit is dan een restantje van het product dat niet volledig door de huid is opgenomen. Om dit te voorkomen, kan je na een uur of vier na het aanbrengen ook uit voorzorg eventjes douchen.

Bekijk ook de volgende tutorial van Marc Inbane, geïnspireerd op de modereclame van omstreeks 1900. In deze tijd werden geen foto’s, maar tekeningen gebruikt om nieuwe kledingstukken en trends onder de aandacht te brengen.

De spuitbus bevat voldoende zelfbruiner om je gezicht en decolleté 60 keer van een zomers kleurtje te voorzien.

Tanning glove

Claims:

 • Geschikt voor zowel links- als rechtshandigen
 • Handige ophanglus
 • Wasmachinebestendig tot 30 graden

Speciaal voor de wat lastiger te bereiken plekken – zoals de achterkant van je armen en benen – heeft Marc Inbane een speciale tanning glove ontwikkeld. Deze glove heeft een fijne microvezelstructuur die helpt om de natural tanning spray egaal te verspreiden over je huid, zodat er géén vlekken of strepen ontstaan. De glove voelt heerlijk zacht aan en is tegelijkertijd super degelijk. Dat Marc Inbane oog heeft voor detail blijkt wel uit de mooie afwerking van de glove, zoals op de volgende foto goed valt te zien.

Deze glove kan wel tegen een stootje en gaat zonder enige twijfel lang mee!

Shop de glove online

 

Wanneer je de glove gebruikt, dan spray je de natural tanning spray gelijkmatig over de gehele oppervlakte van de glove en wrijf je vervolgens met vloeiende bewegingen de glove over je huid. Zelf vind ik het erg prettig de glove te gebruiken voor mijn hele lijf, dus niet alleen de lastig te bereiken plekjes. Doordat je de spray op de glove spuit, gaat er minder product verloren, doordat het niet op je lichaam terecht komt maar ergens in de badkamer. Je badkamer blijft op deze manier ook schoner.

Tip: Je kunt de tanning glove uitwassen met de hand, of in de wasmachine. Gebruik geen wasverzachter en laat de glove aan de lucht drogen. Stop je glove dus niet in de droogtrommel. Op deze manier heb je het langst plezier van je glove.

Kabuki brush voor de finishing touch

Huh?! Een kabuki brush in een review over zelfbruiners? Ik hoor het je denken… Je kunt een kabuki brush natuurlijk gebruiken voor het aanbrengen van minerale poederfoundation of een mooie bronzer. Of om je gezicht te highlighten en contouren. Maar wist je dat een kabuki brush ook onwijs goed van pas komt bij het zelfbruinen van je lichaam en gezicht? Het is om die reden dat Marc Inbane een kabuki brush in het assortiment heeft. En wel een hele fijne. Met superzachte haartjes die mooi dicht op elkaar staan.

Shop de brush online

 

De synthetische borstelhaartjes van de brush hebben een hypoallergene en antibacteriële behandeling ondergaan. Dit maakt de brush geschikt voor ieder huidtype, zelfs voor de (over)gevoelige huid. Het is natuurlijk wel van belang dat je de brush zelf goed reinigt, om te voorkomen dat je brush een kweekvijver van bacteriën worden. Net als de tanning glove.

Zo gebruik je de kabuki brush bij het zelfbruinen:

Plekje gemist?

 1. Spray lichtjes de tanning spray op de haartjes van de brush
 2. Tip de overtollige vloeistof iets af op een tissue
 3. Verplaats de brush in snelle, vloeiende en vegende bewegingen over het plekje dat je hebt gemist, om bij te werken voor een egaal resultaat

Plekje te enthousiast gesprayed?

 1. Laat de tanning spray eerst 10 seconden drogen op de huid
 2. Wrijf met de kwast over het plekje waar je teveel hebt gesprayed en verdeel het product verder over de rest van je gezicht of lichaam

Bekijk ook het volgende filmpje:

Het is juist de grote dichtheid van de borstelhaartjes die ervoor zorgt dat je met deze kabuki brush spraytan foutjes makkelijk herstelt. Althans, wanneer je het tijdig doet. De brush tilt de vloeistof als het ware op van de huid en verspreidt het egaal, zonder de vloeistof al teveel in de borstelhaartjes te absorberen.

Maar om eerlijk te zijn… de tanning glove werkt zo prettig, dat spraytan foutjes me bijna niet overkomen en er weinig te herstellen valt met de kabuki brush.

Shop de brush online

 

En dan tot slot de hamvraag… hoe staat het met mijn vakantiekleurtje?

Niet alleen brengt de Marc Inbane natural tanning spray makkelijk en gelijkmatig aan (een handje geholpen door de glove en de brush uiteraard), ook het eindresultaat is mooi egaal. En net zo belangrijk: erg natuurlijk, als na een paar dagen in de zon. Niet worteltjes oranje, maar gewoon een gezond bruin kleurtje, zoals de zon mij dat ook geeft. Op de volgende foto’s heb ik mijn rechter been (bovenste been op de eerste foto) behandeld met Marc Inbane, mijn linker been niet.

Het resultaat houdt een dag of vijf-zes aan, dus perfect voor een lang weekend of midweek in een zomerjurkje of korte broek. Mocht de herfst zich op korte termijn aandienen in Nederland, dan weet ik waar ik mijn zomerse kleurtje kan krijgen. Gewoon in eigen badkamer. Met Marc Inbane.

*** Nieuwsgierig geworden? Shop nu Marc Inbane en krijg een beach bag cadeau ***

Marc Inbane heeft een hele leuke set met daarin de natural tanning spray en de glove. Wanneer je deze shopt bij Apotheek&Huid, dan krijg je een schitterende beach bag cadeau.

Shop de set bij Apotheek&Huid

Bekijk hier meer reviews van producten die verkochten worden bij Apotheek & Huid.

Over deze schrijver

redactie, Corine

redactie, Corine

Corine (1981) maakt deel uit van de BeautyJournaal redactie en is daarnaast ook freelance communicatieconsultant en tekstschrijver met een voorliefde voor beauty- en verzorgingsproducten. Ze is erg kritisch als het om verzorgingsproducten gaat, besteedt veel tijd aan 'vergelijkend warenonderzoek' en het uitpluizen van ingrediënten. Want hoe mooi de verpakking van een crème, lotion of lippenstift ook kan zijn... het gaat uiteindelijk om de inhoud.

1 reactie

 • Dag,
  Sinds een jaar ben ik een tevreden gebruiker van de Marc Inbane spray.
  In veel reviews lees ik dat je er wel 5/6 dagen mee verder kunt.
  Mijn ervaring is 3/4 dagen mede omdat het sterk afhankelijk is van je douche- gebruik en gewoontes. En tijdens vakantiedagen….. het zwemmen.
  Ook je gezichtsreiniger speelt een grote rol.
  Maar desondanks blijf ik enthousiast. Dan maar vaker bijwerken.

  groet
  Elise van Loon

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.