Zelfbruiner van Nederlandse bodem. Zonder nare luchtjes!

10:29 - 06:17
luistertijd 10:29 - leestijd 06:17

Getest Marc Inbane natural tanning spray, glove en brush

Waarschijnlijk dacht je net als ik dat Marc Inbane een hip Amerikaans merk is. Niets is minder waar! Marc Inbane is een merk van eigen bodem met een bijzondere ontstaansgeschiedenis, nog niet eens zo heel erg lang geleden: in 2012. Na het missen van hun vlucht op Schiphol zaten Ingo, Bart en Nele – wachtend op hun volgende vlucht – de tijd te doden met het observeren van voorbij lopende reizigers.

Zo begon het verhaal van Bart en Nele

Al snel viel hun het verschil in uitstraling en houding tussen de vertrekkende en terugkerende reizigers op. De vertrekkende reizigers waren bleek en terneergeslagen; de terugkerende reizigers zagen er stralend, gebruind en gezond uit. Wat natuurlijk van positieve invloed op hun houding was.

Nog een leuk weetje: INgo, BArt en NEle hebben hun namen door elkaar gehusseld.

Natural tanning spray

Claims:

Natuurlijk en voedend

De natural tanning spray is verrijkt met plantaardige en voedende ingrediënten waaronder Aloë Vera en Ginkgo. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de natural tanning spray je huid niet alleen van een kleurtje voorziet, maar hem ook hydrateert. Veel zelfbruiners hebben nogal een uitdrogend effect op de huid. Dit komt doordat veel zelfbruiners alcohol bevatten om de vloeistof sneller te laten drogen. Ook de Marc Inbane natural tanning spray bevat alcohol (plaats 2 op de INCI-lijst, nog voor het zelfbruinende ingrediënt DHA op plaats 3), maar zoals gezegd wordt dit gecompenseerd door fijne hydraterende ingrediënten.

Shop hier online

 

Gebruik van de natural tanning spray

Je gebruikt de natural tanning spray op een schone huid. Verwijder eerst de dode huidcellen, met een scrubhandschoen of een lichaamsscrub. Let er wel op dat je geen scrub met olie gebruikt, want dit laat een vettig laagje achter op je huid waardoor de natural tanning spray minder goed pakt. Laat dus ook een rijke body lotion of body cream achterwege, wanneer je aan de slag gaat met een zelfbruiner.

Goed schudden voor gebruik en vervolgens op een afstandje van ongeveer 30 cm de spray met snelle en korte bewegingen aanbrengen. Je hoort mensen vaak klagen over een ‘typische zelfbruinergeur’. De natural tanning spray van Marc Inbane heeft een dergelijke geur niet. De fijne nevel doet me eerder aan een luxe haarlak denken, ook qua textuur (… maar dan zonder te plakken, zoals haarlak vaak wel doet).

Laat de spray een minuut of 15 drogen, voordat je je kleding aantrekt. Dit advies van Marc Inbane is ruim genomen, als je het mij vraagt. Binnen een minuut voelt mijn huid alweer opgedroogd aan. En zijdezacht, als na het gebruik van een lichte bodylotion.

Tip: Heb je echt heel veel haast? Je kunt de droogtijd versnellen met behulp van een föhn.

Door de toegevoegde kleurstof van karamel geeft de spray een instant kleurtje aan je huid, zij het heel subtiel. Om de uiteindelijke kleur goed te kunnen beoordelen, heb je wel enkele uren geduld nodig. De DHA werkt namelijk na het aanbrengen nog een uur of vijf door in de huid.

Shop hier online

 

Eventjes afdouchen voor de zekerheid

Het kan gebeuren dat bij de eerste keer sporten of zweten na het gebruik van de natural tanning spray, de kleur een beetje afgeeft. Dit is dan een restantje van het product dat niet volledig door de huid is opgenomen. Om dit te voorkomen, kan je na een uur of vier na het aanbrengen ook uit voorzorg eventjes douchen.

Bekijk ook de volgende tutorial van Marc Inbane, geïnspireerd op de modereclame van omstreeks 1900. In deze tijd werden geen foto’s, maar tekeningen gebruikt om nieuwe kledingstukken en trends onder de aandacht te brengen.

De spuitbus bevat voldoende zelfbruiner om je gezicht en decolleté 60 keer van een zomers kleurtje te voorzien.

Tanning glove

Claims:

Met handen of handschoen?

Speciaal voor de wat lastiger te bereiken plekken – zoals de achterkant van je armen en benen – heeft Marc Inbane een speciale tanning glove ontwikkeld. Deze glove heeft een fijne microvezelstructuur die helpt om de natural tanning spray egaal te verspreiden over je huid, zodat er géén vlekken of strepen ontstaan.

Lekker zacht

De glove voelt heerlijk zacht aan en is tegelijkertijd super degelijk. Dat Marc Inbane oog heeft voor detail blijkt wel uit de mooie afwerking van de glove, zoals op de volgende foto goed valt te zien.

Deze glove kan wel tegen een stootje en gaat zonder enige twijfel lang mee!

Shop hier online

 

Verspreid de vloeistof goed over de handschoen

Wanneer je de glove gebruikt, dan spray je de natural tanning spray gelijkmatig over de gehele oppervlakte van de glove en wrijf je vervolgens met vloeiende bewegingen de glove over je huid. Zelf vind ik het erg prettig de glove te gebruiken voor mijn hele lijf, dus niet alleen de lastig te bereiken plekjes.

Doordat je de spray op de glove spuit, gaat er minder product verloren, doordat het niet op je lichaam terecht komt maar ergens in de badkamer. Je badkamer blijft op deze manier ook schoner.

In de wasmachine

Tip: Je kunt de tanning glove uitwassen met de hand, of in de wasmachine. Gebruik geen wasverzachter en laat de glove aan de lucht drogen. Stop je glove dus niet in de droogtrommel. Op deze manier heb je het langst plezier van je glove.

Kabuki brush voor de finishing touch

Huh?! Een kabuki brush in een review over zelfbruiners? Ik hoor het je denken… Je kunt een kabuki brush natuurlijk gebruiken voor het aanbrengen van minerale poederfoundation of een mooie bronzer.

Of om je gezicht te highlighten en contouren. Maar wist je dat een kabuki brush ook onwijs goed van pas komt bij het zelfbruinen van je lichaam en gezicht? Het is om die reden dat Marc Inbane een kabuki brush in het assortiment heeft. En wel een hele fijne. Met superzachte haartjes die mooi dicht op elkaar staan.

Shop hier online

 

Antibacterieel

De synthetische borstelhaartjes van de brush hebben een hypoallergene en antibacteriële behandeling ondergaan. Dit maakt de brush geschikt voor ieder huidtype, zelfs voor de (over)gevoelige huid. Het is natuurlijk wel van belang dat je de brush zelf goed reinigt, om te voorkomen dat je brush een kweekvijver van bacteriën worden. Net als de tanning glove.

Zo gebruik je de kabuki brush bij het zelfbruinen:

Plekje gemist?

  1. Spray lichtjes de tanning spray op de haartjes van de brush
  2. Tip de overtollige vloeistof iets af op een tissue
  3. Verplaats de brush in snelle, vloeiende en vegende bewegingen over het plekje dat je hebt gemist, om bij te werken voor een egaal resultaat

Plekje te enthousiast gesprayed?

  1. Laat de tanning spray eerst 10 seconden drogen op de huid
  2. Wrijf met de kwast over het plekje waar je teveel hebt gesprayed en verdeel het product verder over de rest van je gezicht of lichaam

Bekijk ook het volgende filmpje:

Het is juist de grote dichtheid van de borstelhaartjes die ervoor zorgt dat je met deze kabuki brush spraytan foutjes makkelijk herstelt. Althans, wanneer je het tijdig doet. De brush tilt de vloeistof als het ware op van de huid en verspreidt het egaal, zonder de vloeistof al teveel in de borstelhaartjes te absorberen.

Maar om eerlijk te zijn… de tanning glove werkt zo prettig, dat spraytan foutjes me bijna niet overkomen en er weinig te herstellen valt met de kabuki brush.

Shop hier online

 

En dan tot slot de hamvraag… hoe staat het met mijn vakantiekleurtje?

Niet alleen brengt de Marc Inbane natural tanning spray makkelijk en gelijkmatig aan (een handje geholpen door de glove en de brush uiteraard), ook het eindresultaat is mooi egaal. En net zo belangrijk: erg natuurlijk, als na een paar dagen in de zon. Niet worteltjes oranje, maar gewoon een gezond bruin kleurtje, zoals de zon mij dat ook geeft. Op de volgende foto’s heb ik mijn rechter been (bovenste been op de eerste foto) behandeld met Marc Inbane, mijn linker been niet.

Het resultaat houdt een dag of vijf-zes aan, dus perfect voor een lang weekend of midweek in een zomerjurkje of korte broek. Mocht de herfst zich op korte termijn aandienen in Nederland, dan weet ik waar ik mijn zomerse kleurtje kan krijgen. Gewoon in eigen badkamer. Met Marc Inbane.

 

Shop hier online

Lees ook