Wat als het resultaat oranjerood is?!

03:27 - 02:04
luistertijd 03:27 - leestijd 02:04

Expertadvies: Zwart haar ontkleuren mislukt? Tips van Wendy

Op de redactie van BeautyJournaal kwam onlangs de volgende binnen:

Ik heb gister producten gekocht bij een kapperszaak om zwart haar te ontkleuren en daarna weer een kleurtje te geven. Ik heb daarmee zelf mijn vriend zijn haar ontkleurd. Zijn haar werd voorin oranje en achterin donkerrood. De medewerkster van de kapperszaak zei dat ik na het ontkleuren een askleur moest gebruiken. Dat heb ik dus gedaan, maar nu is mijn vriend zijn haar rood en oranje. Terwijl hij juist donkergrijs haar wil hebben. Kunnen jullie mij vertellen wat ik moet doen? Mijn vriend durft namelijk niet meer het huis uit…

BeautyJournaal’s expert Wendy Buijnsters, Education Partner bij Wella Professionals, geeft antwoord

Wat vervelend dat je partner het huis niet meer uit durft vanwege zijn haarkleur. Zwart haar grijs maken is op gebied van kleuren ook wel het aller moeilijkste wat er is.

Van zwart naar blond vaak niet in één keer haalbaar

Als eerste moeten alle pigmenten uit het haar verwijderd worden door middel van ontkleuren (blonderen) om het daarna grijs te kunnen maken. Het kleurverschil tussen zwart en blond is zo groot dat het vaak ook niet haalbaar is om dit in één keer ontkleuren te realiseren, ook omdat het ten koste gaat van de haarkwaliteit.

Daarnaast heb je te maken met de onderliggende pigmenten die naar boven komen tijdens het ontkleuren en die vervolgens weer geneutraliseerd moeten worden met een kleur. Dit is de reden dat de medewerkster in de kapperszaak je de tip gaf om een askleur te gebruiken.

Onvoorspelbaar proces

Het lastige is alleen dat je nooit op voorhand kunt weten hoe het proces van zwart haar ontkleuren gaat verlopen en wat uiteindelijk de ondergrond is, wanneer de ontkleuring eruit is gespoeld. Elk haar is anders en heeft een andere behandeling nodig. Je kunt er niet vanuit gaan dat er één standaard verpakking is om een mooie grijze kleur te realiseren.

Kortom, dit zijn intensieve kleurbehandelingen en die moeten uiterst precies uitgevoerd worden om het juiste resultaat te behalen.

Schakel de hulp in van een kapper

Het beste advies wat ik je kan geven om dit op te (laten) lossen is om een professionele kapper er naar te laten kijken. Want het haar zal nogmaals opgelicht moeten worden om op de gewenste grijze kleur uit te komen.

De professionele kapper weet exact wat te doen met de kleur. De kapper zal je een gepast advies geven of het mogelijk is deze kleurverandering in één keer toe te passen, of dat er meerdere stappen nodig zijn. En zo ja, welke stappen er nodig zijn om het juiste resultaat te behalen. Daarvoor zal je partner toch eventjes het huis uit moeten. Succes!

Wella Salonfinder

 

Heb jij ook een lezersvraag?

Als jij, als lezer van BeautyJournaal, vragen hebt over je haarkleur of kleurtechnieken, stel ze meteen. We zorgen altijd dat je via de BeautyJournaal redactie antwoord van ons krijgt! Gebruik hiervoor het contactformulier op de site, onder vermelding van ‘Wendy’

Lees ook