Monique laat zich schandelijk verwennen met MatiSpa

04:33 - 02:44
luistertijd 04:33 - leestijd 02:44

De zomermaanden zijn bij uitstek geschikt om jezelf eens heerlijk te laten verwennen met een lichaamsbehandeling. Een fijne scrub, voedende producten en ontspannen spieren….je voelt je nog lekkerder in je vel! Bekijk hier Monique’s film van de MatiSpa Detox bodytreatment van Matis, die ze onderging bij The BeautySpecialist in Zwanenburg.

Sensorische ervaring op vijf niveau’s

De Detox bodytreatment bestaat uit 5 heerlijke stappen die in een heel sensorische omgeving plaatsvinden om je optimaal te laten ontspannen. Zo wordt er gewerkt met gekleurd licht. Elk van de vier lichaamsbehandelingen kent een eigen kleur. Er is door Matis speciaal op maat gemaakte muziek gearrangeerd.

Geur, kleur en textuur

Er worden heerlijke ontspannen geuren verspreid in de behandelingsruimte. Je kunt in overleg met je behandelaarster kiezen voor olie of balm om je lichaam mee te laten masseren en tot slot is er een heerlijk Matis drankje, op basis van nutriceuticals, met ondermeer hyaluronzuur, om de huid ook van binnenuit te ondersteunen met werkzame stoffen.

Even aan de Detox

Ik krijg de Detox behandeling omdat ik wel behoefte heb aan een afvalstoffen-afvoerende behandeling door alle drukte in mijn leven. Mijn programma duurt 90 minuten (er zijn ook programma’s van 30 of 60 minuten – lekker als lunchtime treat! – , en daarna voel ik me als herboren! Echt, je vergeet gewoon hoe lekker het is om een full body treatment te krijgen! Verwen jezelf, go for it deze zomer.

Stap 1: Milde scrub met MatiSpa Medium Body Scrub

Nadat ik nog even een douche heb genomen en me licht heb afgedroogd, geeft Marcelle mij de Detox Body Scrub. Een heel zachte peeling om dode huidcellen te verwijderen.

Ze maakt royale bewegingen van onder naar boven, om de circulatie aan te zetten en de afvoer van afvalstoffen te stimuleren. Deze peeling sessie duurt ongeveer een half uur en zorgt ervoor dat je je al heerlijk gaat ontspannen. De verfijnde scrub wordt met vochtige doeken afgenomen.

Stap 2: MatiSpa Detox oil

Daarna is het tijd om mijn lichaam voor te bereiden op de massage en daarvoor brengt Marcelle eerst de speciale Detox olie aan op mijn huid.

Elke lichaamsbehandeling kent ook een eigen olie. Deze olie bevat Marula olie dat rijk is aan vitamine C en E en abrikozenpit olie dat de teint van de opperhuid verbetert , dankzij omega 9 vetzuur, en de huid verzacht en voedt. Er is 1 specifiek actief ingrediënt en dat is quercetine, dat een sterk drainerende werking heeft en bijdraagt aan het voorkomen van vetcel verklevingen. 

Stap 3: De Detox massage

Vervolgens is het tijd om de oliën lekker in de huid te masseren zodat alles goed kan worden opgenomen. De massage is gericht op lymfecirculatie om afvalstoffen goed af te voeren, waarna je je lichter en fitter voelt.

Stap 4: MatiSpa Detox Bodywrap

De pakking is een hele romige substantie waarvan een heel dun laagje wordt aangebracht over het hele lichaam. De actieve werkstoffen stoffen gaan het lichaam ontgiften, ze gooien alles eruit. Het mooiste is om dit in een warmte pakking te doen en af te sluiten met folie zodat het goed warm wordt en al het vuil echt uit de huid wordt getrokken.

De pakking voelt heel zacht en comfortabel aan op de huid zonder dat het een vet of plakkerig gevoel achter laat. Je kan het vergelijken met een pakje boter, zo zacht!

Na 20 minuten in de folie te hebben gelegen is het tijd voor de nabehandeling.

Stap 5: de Nabehandeling met de body balm

De body balm is een super zachte balsem waar fijne korreltjes in zitten die openbreken zodra je het product op de huid aanbrengt. Hier zitten 2 oliën in: Marula olie en abrikozenpitolie. Ook dit product voelt weer enorm zacht aan, we hadden het net over een pakje boter maar dit kan je wel vergelijken met 2 pakjes boter!

Marula is een exotische olie die boordevol antioxidanten zit. Ik ben dol op Marula olie.

Thuis kun je deze heerlijke spa-ervaring voortzetten met bad- en bodyproducten. Zeker doen! Meer info vind je op de Nederlandse website van Matis.

Lees ook