Van papieren highlighters tot een blauwe glow!

08:56 - 05:21
luistertijd 08:56 - leestijd 05:21

De kans is erg groot dat je het woord ‘glow’ al vaak voorbij hebt horen komen in de beauty wereld. Het accentueren van je jukbeenderen, cupidoboog, ooghoeken of wenkbrauwbot is nog nooit zo populair geweest als vandaag de dag. Ook het merk MUA gaat mee met de highlighting trend en brengt deze zomer een aantal nieuwe producten uit voor het creëren van een zomerse glow.

Leestip! Eerder testte make-up artist en tester Danielle al highlighters voor de perfecte glow. Bekijk haar review hier nogmaals.

 

Ik test vandaag onder andere de MUA Shimmer Sheets; dit zijn highlighters die worden aangebracht via een velletje papier (hierboven links op de foto). Daarnaast test ik ook twee nieuwe kleuren van de Undress Your Skin Shimmer Highlighter voor jullie, wat highlighters in poedervorm zijn. Laten we beginnen met de Shimmer Sheets!

Shimmer Sheets

Claims:

Ken je die papiertjes die gebruikt worden om een glimmend gezicht weer mat te maken? De MUA Shimmer Sheets werken op precies dezelfde manier, alleen is het papiertje nu helemaal bedekt met highlighter. Het product is verkrijgbaar in 2 verschillende kleuren: Rose Gold en White Gold. Een ‘boekje’ bevat 40 blaadjes en kost €3,99, je kan een velletje maar 1 keer gebruiken. Laten we beginnen met White Gold.

Shimmer Sheet in White Gold

De MUA Shimmer Sheet in White Gold is, zoals de naam al zegt, een witgouden highlighter. Deze is vooral geschikt voor mensen met een lichte huid. Perfect voor mij dus! Ik had nog nooit eerder gehoord van highlighters die aangebracht moeten worden via een papiertje en was dan ook erg benieuwd. Het merk zegt dat de Shimmer Sheets erg multifunctioneel zijn, je kunt ze gebruiken als oogschaduw, over de lippen, op de jukbeenderen, boven de bovenlip of in de binnenste ooghoek. Ik ben voor het laatste gegaan en besloot deze kleur in mijn binnenste ooghoek te gebruiken.

Toen ik het boekje opende en er een velletje uitscheurde, merkte ik dat er best veel fall-out van het product was. Mijn handen zaten meteen al helemaal onder de glitter. Het papiertje is eigenlijk ook net wat te groot om het product in je ooghoeken aan te brengen: ik moest hem echt een beetje dubbelvouwen wilde ik er goed bij kunnen komen. Over het pigment ben ik niet echt te spreken bij deze kleur, de glow is namelijk vrij subtiel in plaats van het beloofde intense pigment.

Voor in de ooghoeken – zoals hierboven op de foto – vind ik een subtiele glow wel prima, maar als je dit product echt als highlighter op de jukbeenderen wilt gebruiken, dan ben ik bang dat de glow niet zo opvalt. Houd jij wel van een subtiele glow? Dan is de Shimmer Sheet in White Gold zeker leuk om eens te proberen. De glow blijft namelijk zo’n 8 tot 10 uur zitten, wat enorm fijn is en eigenlijk ook beter dan ik initieel verwachtte. Ik ben benieuwd hoe de kleur Rose Gold mij bevalt.

Shop White Gold hier online

 

Shimmer Sheet in Rose Gold

De MUA Shimmer Sheet in Rose Gold is een bronskleurige highlighter. Ik denk dat deze kleur ideaal is voor mensen met een donkere teint, maar ook ik – met mijn lichte huid – ben erg benieuwd. Het product werkt op precies dezelfde manier als de White Gold kleur.

Dit keer breng ik de Shimmer Sheet aan over mijn lipstick om zo mijn matte lip een glinsterende touch te geven. Het product heeft wederom veel fall-out, maar wow… de pigmentatie van Rose Gold is fantastisch! De kleur is erg mooi warm en past perfect bij de lipstick die ik op de foto draag (Velour Liquid Lipstick in Calabasas van Jeffree Star). Ik vind dit een hele leuke manier van het dragen van highlighter en ben er vrij zeker van dat deze kleur als oogschaduw ook prachtig zal zijn. De glow blijft wederom zo’n 8 tot 10 uur lang zitten, super!

Shop Rose Gold hier online

 

Shimmer Sheets: wat vind ik er van?

Hoewel ik de manier van aanbrengen niet ideaal vind (vooral de fall-out), ben ik wel tevreden met het eindresultaat. Vooral de prijs en kwaliteitverhouding is perfect, je krijgt echt waarvoor je betaalt. Ook zijn deze highlighters heel makkelijk mee te nemen voor een snelle touch up onderweg. Misschien wordt de pigmentatie (van met name White Gold) nog beter als je de highlighter aanbrengt met een kwast, maar dat is in eerste instantie natuurlijk niet de bedoeling van het product. Al met al een origineel product wat leuk is om eens te proberen! Rose Gold is mijn favoriet maar ik houd zeker in de gaten of er nog nieuwe kleuren gaan komen.

Undress Your Skin Shimmer Highlighter

Claims:

Wellicht ben je al bekend met de Undress Your Skin Shimmer highlighters van MUA. Het merk heeft 6 nieuwe kleuren uitgebracht, waardoor er met het totaal aantal van 9 kleuren er voor iedere huidskleur een geschikte highlighter is. Ik test 2 wel hele bijzondere kleuren voor jullie: Ice Sparkle en Rosewood Glimmer. Laten we beginnen!

Ice Sparkle

Ice Sparkle is een blauwe (!!) highlighter in poedervorm. Het patroon van de MUA highlighters zijn echt prachtig en je krijgt ook redelijk veel product voor de prijs van €5,99. Toch ben ik redelijk bang voor deze blauwe kleur. Valt hij echt blauw uit op de huid?

Het antwoord daarop is duidelijk te zien op de volgende foto. Ja, blauw is hij zeker. Al zie je ook wel een beetje een witte gloed over het blauwe heen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de pigmentatie! Die knalt eruit! Terwijl MUA een natuurlijk effect en een lichte dekking belooft. De claims zijn dus beiden direct ontkracht. De highlighter geeft absoluut geen natuurlijk effect, maar ook heeft hij geen lichte dekking. Hij is juist heel gepigmenteerd.

Ik heb de highlighter met een kwast aangebracht en heb 2 keer over het product geveegd, voordat ik hem aanbracht op mijn jukbeenderen. Nu houd ik wel van een aanwezige glow maar dit is wel erg intens! Ik weet niet goed wat ik ervan moet vinden, top pigmentatie… maar de volgende keer pak ik toch mijn oude vertrouwde witte highlighter erbij. De highlighter blijft overigens wel goed en lang zitten, de glow vervaagt niet en blijft de hele dag zo intens.

Shop Ice Sparkle hier online

 

Rosewood Glimmer

Rosewood Glimmer is een rood/brons-kleurige highlighter. Deze kleur wordt met name aangeraden voor de donkere huidskleur, maar ik ben wederom zeer benieuwd hoe dit staat met mijn lichte huid. Ook deze highlighter heeft weer een mooi patroon en bevat evenveel product als Ice Sparkle. Laten we hem testen!

Het is duidelijk dat deze kleur iets minder gepigmenteerd is dan de blauwe highlighter. Hij is nog altijd aanwezig maar toch iets subtieler. Ik vind de kleur heel mooi, hij toont zelfs een beetje roze in plaats van het rood/brons wat ik in eerste instantie had verwacht.

De highlighter blendt heel goed samen met de rest van mijn make-up en is het makkelijkst met een kwast aan te brengen. Ik zie mijzelf dit wel dagelijks naar school of werk dragen, in tegenstelling tot de blauwe highlighter. De glow blijft wederom de hele dag zitten en hoef je gedurende de dag dus niet bij te werken. Love it!

Shop Rosewood Glimmer hier online

 

Dian’s eindoordeel

Over het algemeen ben ik meer fan van de Undress Your Skin Shimmer Highlighters dan van de Shimmer Sheets. De Shimmer Sheets zijn zeker het proberen waard, maar de Shimmer Highlighters zijn net wat makkelijker in gebruik. Qua intensiteit zit je bij beide producten wel goed, het is maar net waar je persoonlijke voorkeur naar uit gaat. Neem zeker eens een kijkje tussen het MUA-assortiment, wat exclusief verkrijgbaar is bij het Kruidvat.

Lees ook