MAC, Dior, Catrice, L'Oreal, Maybelline en Bobbi Brown

07:08 - 04:16
luistertijd 07:08 - leestijd 04:16

Homepage Highlighters Danielle

MUA Danielle test highlighters voor de perfecte glow

De glowy skin is niet meer weg te denken. En niet alleen in de zomer, het is een must have voor het hele jaar door geworden. En zeker met de feestdagen voor de deur is de highlighter een Highlighter Dior Danielleproduct dat niet mag ontbreken in je beauty stash.

Er zijn dan ook zoveel verschillende highlighters en in vele vormen. Poedervorm, sticks en liquids. Ik ga er een paar voor jullie testen.

Om te beginnen: waar breng je de highlighter aan?

Je huid mag tegenwoordig glanzen en goed gezien worden. Een higlighter breng je voornamelijk aan op je jukbeenderen, het puntje van de neus en op de cupido boog van je lippen. Ga je helemaal voor een glowy skin, dan breng je hem aan over het hele gezicht.

L’Oreal True Match Highlight

Highlighter L'Oreal

Deze highlighter van L’Oreal is in vloeibare vorm. In de highlighter zitten hybride pigmenten die zich aanpassen aan elke kleur ondertoon van de huid. Hij is hierdoor geschikt voor elke huidskleur. Het is een vrij grote tube, waardoor je in eerste instantie niet zou zeggen dat het een highlighter is, maar tegelijkertijd kan je met dit product wel meteen een hele poos vooruit. Handig is ook dat je op de verpakking kan terugvinden waar je het product kunt aanbrengen. Voor iemand met wat minder ervaring is dit natuurlijk super handig.

Shop hier online.

Highlighter Verpakking AchterkantDe tube heeft verder een mooie dunne uitgang waardoor je de vloeibare highlighter goed kunt doseren. Veel van het product heb je dan ook niet nodig. Met een klein beetje product glanst het al prachtig.

Tip van MUA Danielle: Bij een vloeibare vorm vind ik het zelf fijn om te werken vanaf mijn handpalm en de highlighter vervolgens aan te brengen met de vingers en zo te verspreiden op de gewenste plekken.

Als deze True Match Highlighter eenmaal op het gezicht zit doet hij prachtig zijn werk, ondanks dat hij in eerste instantie wellicht wat dik oogt.

Shop hier online

Dior Diorblush Light & Contour

Highlighter Dior

Als je het leuk vindt om wat te contouren en highlighten is dit een super leuk product. Met deze stick kan je meteen aan de slag. De stick heeft aan de ene kant een contour stick en aan de andere kant een highlighter. Voor mijn huidskleur gebruik ik de kleur 002 medium.

Shop hier online.

De highlighter is goed gepigmenteerd. Hij is makkelijk aan te brengen en geeft eigenlijk direct een mooie glans. Vervolgens is hij goed uit te blenden met de vingers; dit komt doordat hij wat vetter is. Hij blijft goed op zijn plek zitten en aan het eind van de dag is hij nog steeds mooi aanwezig. Een absolute must have!

Shop hier online

Maybelline Master Strobing Stick Schermafbeelding 2016-12-12 om 12.33.31

Deze highlighter in stickvorm is erg populair; hij werkt lekker snel en makkelijk. Door zijn zijdezachte crème formule heb je zo een glans op de gewenste plekken. Dit keer gebruik ik de kleur 002 medium – nude glow. De kleur is mooi warm. Op de swatch op mijn arm komt hij warmer over, maar zodra ik hem op mijn gezicht aanbreng wordt hij wat koeler. De kleur van de blush die ik hierbij aangebracht heb, zal daar ook wat mee te maken hebben; houd dat dus even in de gaten als je met highlighters aan het werk gaat.

Shop hier online

Zelf heb ik wat onregelmatigheden in mijn huid zitten en door de crème formule gaat het product daar net iets te veel in zitten. Voor een mooie egale huid brengt hij daarentegen makkelijk en erg mooi aan.

Shop hier online

Bobbi Brown Illuminate Retouching Face Pencil

Highlighter Bobbi Brown

Dit is toch een gewoon potlood, zou je denken. Maar niets is minder waar… dit is het geheim van Bobbi Brown voor een natuurlijke geretoucheerde uitstraling. Het zijn klassieke potloden van hout, gevuld met een crèmige textuur. Je gebruikt het als een echt potlood en moet hem dan ook weer slijpen na gebruik.

Shop hier online

Door de vorm van het potlood kan je hem heel precies gebruiken. De crèmige textuur smelt goed op de huid en is vervolgens goed te blenden. Het is een champagnekleurige higlighter en deze is goed te gebruiken voor elke huidtype. Er zit een hele fijne glitter in. Je kan hiermee heel mooi plaatselijk oplichten. Perfect voor een frisse open look ‘on the go’. Love it!

Shop hier online

Catrice Deluxe Glow Highighter

Highlighter Catrice

Een klassieke compacte highlighter. Het is een paletje met drie verschillende highlights bij elkaar, genaamd The Glorieus Three. Je hebt dus meteen keuze uit drie soorten, wat natuurlijk wel erg leuk is voor de afwisseling. Je kunt kiezen voor rosé, champagne of brons. Voor mij is de eerste kleur van de drie mijn favoriet . De highlighter is heel natuurlijk.

Voor een klein beetje glans moet je wel redelijk wat aanbrengen. Hij is hierdoor wel heel geschikt voor iemand die houdt van hele natuurlijke highlighter, doordat hij zo subtiel kleurt. Hij is hierdoor niet echt te vergelijken met de andere highlighters die ik heb getest. Heb je een wat kleiner budget, dan is dit natuurlijk wel een absolute aanrader.

Verkrijgbaar bij Kruidvat winkels, niet online.

MAC Pro Sculpting Cream

Highlighter MAC

Weer een mooi twee-in-een product, ditmaal uit de uit de Tryphaena and Cleopatra collectie van MAC. Je kunt hiermee contouren en highlighten door middel van natuurlijke licht- en schaduweffecten. Je zou het productook als oogschaduw kunnen gebruiken, dus eigenlijk is het een drie-in-een.
Het product heeft een zachte, crèmige textuur. Hij plakt hierdoor niet en is makkelijk te blenden met je vingers. Ook deze highlighter is heel natuurlijk en geeft een lichte, matige dekking. De kleur van de highlighter is vrij koel, erg mooi voor een lichte huid.

Verkrijgbaar bij de MAC beauty counter in de Bijenkorf.

Mijn highlight topper

Op de volgende foto zie je de highlighters in deze review in volgorde van links naar rechts:

Highlighter Swatches

De absolute winnaar voor mij is de stick van Dior. De combinatie van contouren en highlighten vind ik enorm leuk om toe te passen op zo’n natuurlijk mogelijk manier en het eindresultaat is ook eigenlijk niet weg te denken uit elke make-up look. Deze twee-in-een combinatie is daarom ook een absolute must have. Shop deze Dior stick hier online.

Tot slot nog twee mooie highlight looks met enkele producten uit deze review:

Dior Dior Diorblush Light & Contour (mijn favoriet)

Highlighter Dior Danielle

L’Oreal True Match Highlight (een waardige opvolger)

Highlighter L'Oreal Danielle 1

Lees ook