Marjolein verlangt naar een zinderende zomer met een vleugje glamour

05:16 - 03:10
luistertijd 05:16 - leestijd 03:10

Marjolein Swatched: Chanel Cruise Zomer Make-up

De afgelopen weken hadden we in Nederland niks te klagen over het weer. Het was echt zomer! Heerlijk die warmte. Helaas blijft Nederland ook echt Nederland en zaten we de afgelopen dagen weer even in de regen. Maar gelukkig kunnen we met deze mooie lijn van Chanel nog steeds een heerlijke zomerse look creëren, ondanks de regen.

 

Chanel brengt in de Cruise Collection een nieuwe Les Beiges Bronzer uit, genaamd de ‘Les Indispensables de l’Eté’. Of de ‘Healthy Glow Luminous’ in het Engels. Ook worden in deze collectie de nagels en lippen niet vergeten. Rode draad door Chanel Cruise is ‘naturelle make-up met een vleugje glamour,’ aldus Lucia Pica, Global Creative Make-up and Colour Designer bij Chanel.

Ik test vandaag enkele producten van de Chanel Cruise zomer make-up voor je uit.

Chanel Les Beiges Healthy Glow Luminous

De bronzer is echt een lust voor het oog, zoals je kunt zien op de foto. Hij bevat een heel klein beetje shimmer wat erg mooi is op een zomerse dag. Ik draag de kleur medium. Maar de bronzer is ook verkrijgbaar in medium light, medium deep en deep. Dus voor iedereen zit er wel een mooie tint bij. Dat vind ik een pluspunt; veel merken komen immers maar met één kleur bronzer in hun zomercollectie.

De bronzer heb ik aangebracht op mijn voorhoofd, jukbeen en langs mijn kaaklijn. Eigenlijk zoals ik altijd een bronzer aanbreng. Daarna heb ik hem met een blush penseel nog iets aangezet net onder mijn jukbeen. De bronzer is erg fijn van structuur en blendt heel mooi en zacht met mijn huid.

Doordat er subtiel een shimmertje in zit, geeft dit een erg mooie glow op het gezicht, die ik helaas niet goed op de foto krijg vastgelegd. Je ziet hem vooral in de zon; dan weerkaatst hij het licht heel mooi. Dit is een erg fijne bronzer, die zeker niet oranje uitslaat!

Ondanks dat ik echt verliefd ben geworden de afgelopen weken op deze bronzer en hem inmiddels elke dag gebruik, heb ik toch een puntje van kritiek. Na ongeveer 2,5 week dagelijks gebruik begon ik al de pan van het doosje te zien en dat vind ik toch wel erg snel. Na 3 weken gebruiken heb ik – zoals je op de foto kan zien – toch al een grote pan. Dus heel erg zuinig in gebruik is de bronzer niet voor mijn gevoel.

 

Shop Les Beiges hier online

 

Chanel Rouge Coco Golden Sand en Panorama

Ook bevat Chanel Cruise twee verschillende lipsticks; een nude tint en een wat meer peachy oranje tint. Deze nude tint is er eentje van de Chanel Rouge Coco Shine lijn. Dit zijn lipsticks met een semi-transparante kleur en een mooie glans (ondanks dat de stick in de huls heel donkerbruin lijkt…). Ik vind dit altijd zeer draagbare lipsticks voor alledaags. Je lippen zijn dan toch mooi verzorgd met een tintje maar niet gelijk heel opvallend. Doordat ‘ie zo transparant is, vervaagt de kleur wel iets sneller van de lippen.

Golden Sand

Shop Rouge Coco Shine hier online

 

De peachy oranje lipstick draagt de naam Panorama; dit is een Rouge Coco Stylo. Ik ga voor deze kleur in mijn zomerlook. De dekking en de textuur van deze lipsticks zijn echt hemels! De stylos hebben namelijk een erg romige textuur en blijven ook vrij lang zitten. Perfect voor een warme zomerse dag! Klein nadeel van deze lipstick is dat hij niet teruggedraaid kan worden in de huls. Pas hier dus mee op!

Panorama

Persoonlijk vind ik dat de kleur mij niet helemaal flatteert, maar dat kan helaas gebeuren. Wanneer je wat bruiner bent en wat minder blond, zal deze kleur je echt prachtig staan. Zeker de moeite waard om in de winkel te proberen!

Shop Rouge Coco Stylo hier online

 

Le Vernis

De lakjes zijn zoals we gewend zijn van Chanel… ze dekken volledig in 2 laagjes en blijven lang zitten. Ik test de kleur Coralium: een koraalrode lak die erg mooi is voor de zomer, hiernaast op de foto. De donkere kleur Sargasso zou ik persoonlijk bewaren voor de maanden september en oktober.

Shop Le Vernis hier online

 

Eindoordeel

Naturelle make-up met een vleugje glamour… dat is wat Lucia Pica op het oog had met deze zomercollectie en wat mij betreft slaat ze daarmee de spijker op zijn kop. Het is een fijne collectie met hoogwaardige producten. Wellicht niet op-en-top zomers (denk: knalkeuren), maar wel heel erg chique. Wat ik persoonlijk dan wel jammer vind, is dat de look niet wordt afgemaakt met een mooie blush of oogschaduw. Dat zou de Chanel Cruise collectie helemaal compleet maken!

Lees ook