Het is echt de ideale zomer facial!

10:14 - 06:08
luistertijd 10:14 - leestijd 06:08

Een heel krachtige collageenstimulerende behandeling

Als Environ mij uitnodigt voor een gezichtsbehandeling, word ik erg gelukkig. In 2015 heb ik voor het eerst een kuur mogen ervaren met dit prachtige huidverbeteringsmerk uit Zuid-Afrika en sindsdien ben ik grote fan. Ik zag mijn huid zienderogen nog mooier worden. Ik had er geen weet van, wat kon met facials. Ik had al jaren geen kuren meer ondergaan. Zo’n eerste keer heeft dan meteen veel impact, omdat je een prachtig vergelijk hebt tussen niet kuren en wel kuren. Ik heb daarvoor en ook daarna nog lange tijd Environ producten gebruikt thuis.

Half mei werd ik uitgenodigd voor de Environ Intensive, een krachtige collageenstimulerende behandeling, waarbij alles uit de kast wordt gehaald om de zo belangrijke stoffen vitamine A en C (A is ook het speerpunt van Environ in een slim stappensysteem om je huid optimaal te laten wennen en te stimuleren om nog meer vitamine A receptors die op de huidcelwand zitten, aan te maken, dan wel weer wakker te maken).

Bekijk hieronder de video van de complete gezichtsbehandeling:

Het belangrijkste doel van deze behandeling: huidversteviging, een prachtige glow, een gezonde huidbarrière! Vitamine A gaat tot diep in de huidcel (tot aan de dermis) en helpt zo alle huidfuncties optimaal te gaan werken. Bovendien heeft vitamine A uitstekende beschermende eigenschappen. Vitamine C heeft in combinatie met A een versterkende werking. Daarom worden ze ook in bijna alle serums van Environ gebruikt.

 

 

Prachtige facials dankzij een bijzonder apparaat

Natuurlijk werd het beroemde Ionzyme DF apparaat weer gebruikt, met geluidsgolven, laag frequente sonoforese en intermitterende iontoforese, maar niet alleen! Deze keer kwam er ook een heel bijzonder masker bij, waarbij in werkzame stoffen gedrenkt gaas over mijn gezicht werd gelegd en onder ‘galvanische stroom’ werd gezet – met iontoforese (nee, daar voel je niets van), om de actieve stoffen in kleinere deeltjes te splitsen zodat deze dieper in de huid tot in de cellen kunnen zakken (tot aan de dermis). Lees maar, en bekijk het boeiende filmpje!

Altijd: dubbele reiniging

Imke Haantjes

Environ-trainster Imke Haantjes begint met een uitgebreide behandeling van mijn gezicht. Ze reinigt eerst met de Pre Cleansing Oil. Deze maakt alle talg, oliën, resten van  zonnefilters, make-up en ook milieuvervuilende deeltjes los van de huid. Met een gel alleen red je dat niet, zegt ze. Ook thuis moet je dubbel reinigen.

Vooral zonnefilters goed losweken

‘Vooral zonnefilters moeten goed van de huid losgeweekt worden, die hechten zich erg goed, en daarmee wil je niet gaa slapen.’ Ook vertelt ze altijd je decolleté mee te nemen, omdat die het snelst zonschade oploopt. De huid is dun en toont al vroeg tekenen van veroudering. ‘Bij zonschade gaat het niet alleen om rimpelvorming, maar ook verslapping, couperose, pigmentvlekken. Environ staat voor een gezonde huid. We willen dat jouw huid zo gezond en mooi mogelijk ouder wordt.’

Micro-exfoliatie met het kleimasker

Dan komt het Clay Masque waarmee we de huid zacht gaan exfoliëren. Het Environ Clay Masque heeft als hoofdbestanddeel kaoline klei. De meest verfijnde klei die er is qua structuur Het haalt de dode huidcellen van de huid af, als je dit afspoelt ziet je huid er heel mooi en helder uit. En dat klopt ook! Imke vertelt dat je dit masker zelfs over de ogen en lippen mag aanbrengen. Hij is heel zacht voor hele gevoelige huiden.

Voor het insluizen is ontvetten van de huid belangrijk

In het begin ziet het masker er wit uit op je huid. Imke masseert het in totdat het doorzichtig is. Het reinigt ook heel mooi talgophopingen in de poriën. Ze wast mijn huid na met de Environ Cleansing Gel. Deze gel zorgt dat de huid voldoende ontvet is voor de volgende fase: het insluizen van werkzame stoffen. Tot slot neemt ze mijn huid nog af met de Toner, waarin 10% glycolzuur zit. Op mijn gezicht prikt hij niet, maar in mijn hals wel! Volgens Imke reageert alleen die huid die het meest beschadigd is: mijn halshuid dus. Deze is meer verslapt dan mijn gezicht en vertoont ook veel pigmentvlekken. Het is een gevoelige huid.

 

 

Een prikkende huid betekent meestal een verzwakte huidbarrière

Imke: ‘Het kan ook een teken zijn dat de natuurlijke beschermlaag van de huid zeer verzwakt is, en dan is behandeling met vitamine A houdende producten nog niet raadzaam. Deze fase van de behandeling is dan ook cruciaal om te kijken hoe een huid ervoor staat. Het is algemeen bekend dat een niet-intacte hoornlaag erg gevoelig reageert op vitamine A. Je krijgt dan het gevoel dat je huid ‘ in de fik vliegt’. Je moet dan echt heel langzaam opbouwen. Onze ultieme test is altijd de Alpha Hydroxy Cream. Jouw huid reageert overigens prima.’

Zo werkt iontoforese, en het helpt werkzame stoffen in te sluizen

Dan start Imke met het Ionzyme DF apparaat, met geluidsgolven en pulserende stroom (lees hier meer over de functies van deze machine. Ze bewerkt elke zone in drie minuten. Zo hebben de huidcellen genoeg tijd om zich te openen om werkzame stoffen op te nemen.  Imke: ‘Iontoforese splitst de moleculen in + en – waardoor ze kleiner worden en makkelijker door de huid kunnen. De geluidsgolven zorgen voor openingen in de hoornlaag en ter hoogte van het celmembraan.’

Maar voordat ze begint brengt ze eerst een serum aan met peptiden, Sono DFP312 (lees er hier meer over). Imke legt uit: ‘Dit product bevat 3 peptiden die de collageen aanmaak op alle niveaus stimuleren en de kwaliteit van het collageennetwerk verbeteren. Daaroverheen werken we met vitamine A en C. Met deze techniek werken we stilstaand, dat wil zeggen, we bewegen de kop niet over de huid voor 10 seconden.’

Peptiden tegen huidverslapping
Waarom zijn peptiden zo belangrijk in het anti-aging protocol? ‘Peptiden zijn eiwitten die de collageenproductie kunnen aanpakken. We krijgen beter collageen, meer collageen en in combinatie met vitamine A krijg je dan het beste effect. Het peptidenserum voor thuisgebruik, Avance DFP312 is fantastisch te gebruiken in combinatie met je vitamine A houdende product van Environ. We brengen daarom eerst een peptidenserum aan, en daarover heen het vitamine A serum.’

Happy couple: peptiden met vitamine A

En wat levert dat in zijn totaliteit op, Imke? ‘Doordat je de huidcellen zo’n boost aan ingrediënten geeft kunnen ze heel intensief werken en daar kunnen ze nog een paar weken mee vooruit. Als je het in kuurverband doet, 1 tot 2x per week, wordt het effect helemaal mooi. Je kunt zelfs tot 24 behandelingen gaan. Voor een onderhoudsbehandeling kom je dan eens in de vier weken. Dit kun je natuurlijk sowieso doen: alleen onderhoud, zonder kuur vooraf, en ondersteunen met producten voor thuis, zodat je toch die perfecte opbouw van vitamine A in de huid krijgt. Maar als je huid echt een boost nodig heeft, begin dan met een kuur. ‘

 

 

2e Fase van de behandeling: hydrateren met iontoforese gaasmasker – spannend!

Dan is het tijd voor het iontoforese gaasmasker, ook nieuw voor mij, en ik vind het wel spannend. Mijn hele gezicht incluis de mond af laten dekken en dan onder een stroompje laten zetten. Als dat maar goed gaat! Imke legt uit dat het gaas als een stroomgeleider dient. ‘Er ontstaat een soort veld waarbinnen we de iontoforese creëren zodat de vitaminen nog beter worden opgenomen. Het is super hydraterend voor de huid.

Je huid onder stroom, hoe ziet het er straks uit?

We doen de Environ Treatment Gel erover heen, voor de geleiding. Het zit boordevol vitamine B5, dat superhydraterend is, en vitamine A, C en E.’ En terwijl ik onder het doek lig, dat overigens superlicht op mijn huid aanvoelt, merk ik dat Imke gaat rollen, nadat ze eerst klemmetjes aan de randen van het gaas heeft geplaatst om de microstroom in werking te zetten.

Rollen, voor extra effect

Het rolletje maakt contact met het stroomveld, en intensifieert de iontoforese. Zo worden de stoffen op de behandelde plekken nog beter opgenomen. Ik hoor het haar zeggen, ik voel de rolletjes, maar ik zie niets. Ik vertrouw erop. Bekijk het filmpje maar;-)

Voila, een blozend koppie, en minder wallen!

En dan gaat het gaas eraf en zie ik mijn blozende koppie. Om de huid te beschermen tegen licht, sluit Imke af met een van de top zonproducten van Environ: RAD spf 15. Volgens Imke heeft een huid met een goede voorraad vitamine A geen hogere factor nodig. Ze belooft me dat ik de komende dagen, nee zelfs weken, nog zal na genieten van mijn huid. And it’s a fact.

Ik blijf verliefd op Environ

Ik ben op slag weer verliefd op Environ. Kon ik het maar elke week laten doen! Nou vooruit, iedere twee weken…hihi.

 

Lees ook