Gendergelijkheid op de werkvloer

01:54 - 01:08
luistertijd 01:54 - leestijd 01:08

L’Oréal heeft de Equileap-prijs voor gendergelijkheid ontvangen voor haar nummer 1 positie in de Equileap-ranglijst van gendergelijkheid 2017. Equileap is een organisatie die als doel heeft om het proces van vooruitgang ten opzichte van gendergelijkheid te versnellen. Onder 3.000 bedrijven, in 23 verschillende landen en op basis van 19 criteria (waaronder salaris, leiderschapsmogelijkheden en betaald ouderschapsverlof) is L’Oréal de grote winnaar geworden.

Jean-Claude Le Grand, Chief Diversity Officer bij L’Oréal nam de prijs in ontvangst. Hij heeft er het volgende over te zeggen: ”Deze erkenning maakt ons erg trots. We zijn ervan overtuigd dat gendergelijkheid een strategisch handvat is voor prestatie en groei. We hebben de absolute overtuiging dat diverse teams succesvoller zijn: ze zijn gemotiveerder, creatiever en effectiever. Dat we erkenning krijgen als nummer één in gendergelijkheid onder 3000 bedrijven wereldwijd is een grote eer en een extra motivatie om op deze weg verder te gaan.”

Diana van Maasdijk, medeoprichter en CEO van Equileap voegde nog wat aan het verhaal toe: “Genderdiversiteit is niet alleen de juiste keuze, het is ook een slimme keuze, aangezien een groot aantal wetenschappelijke artikelen aantoont dat dit kan leiden tot hogere opbrengsten en lagere risico’s. Ik hoop dat deze erkenning L’Oréal en andere bedrijven stimuleert om door te gaan en dat er wereldwijd sneller successen worden geboekt op het gebied van gendergelijkheid.”

In de L’Oréal Group vertegenwoordigen vrouwen 62% van leidinggevenden, 58% van de L’Oréal-merken valt onder het management van vrouwen en daarnaast heeft L’Oréal meerdere erkenningen gehad op het gebied van gendergelijkheid op de werkplek. Zo heeft de marktleider in beauty in 23 landen de GEEIS (Gender Equality European and International Standard)-certificering verkregen en zijn 7 landen gecertificeerd met EDGE (de bedrijfsstandaard voor gendergelijkheid wereldwijd).

 

Lees ook