Agent Provocateur, Etro, Gallivant, Dior, Dsquared2, État Libre d’Orange, Bvlgari, Yves Saint Laurent…

08:31 - 05:06
luistertijd 08:31 - leestijd 05:06

Benieuwd naar welke parfums er nieuw in de winkels in mei liggen? Je leest het in dit artikel.

Agent Provocateur – Pure Aphrodisiaque

Pure Aphrodisiaque heeft zich laten inspireren door de Griekse Godin Aphrodite die staat voor liefde, schoonheid, huwelijk en seksualiteit. Het parfum is een romantische skin scent waarin bloemen, fruit en muskus de toon zetten. Het parfum opent met een blend van sappige mandarijn, Anjou-peer en rum. In het hart vind je orchidee en Arabische jasmijn uit India terug. Tot slot voegen houtsoorten, muskus en ambercrème sensualiteit toe aan dit parfum.

Het design met rondingen is duidelijk geïnspireerd op de typische en übervrouwelijke Agent Provocateur-vrouw. Het metallic frame met de champagne-roze glans maakt de flacon tot een absolute must have. Prachtig is hij zeker! Ook de geur ruikt zoals het merk het beschrijft: erg bloemig en sexy.

 

Etro – ManRose

Etro ManRose is het nieuwste Etro parfum voor mannen waarin de roos centraal. Het parfum vangt een vleugje citrus van bergamot uit Calabrië, versterkt door de prikkelende geur kardemom en szechuanpeper, om vervolgens gezoet te worden door elemi. In het hart bevindt zich de roos omhelst door wierrook en geranium. De basis van het parfum bestaat uit musk, amber en patchouli.

Het flacon is gedecoreerd met het klassieke paisleypatroon van Etro.

 

Gallivant – Urban Fragrances

Gallivant is een nieuw ‘indie’ parfummerk uit Londen. Het merk staat voor vrijheid om rond te zwerven en te reizen, om erop uit te trekken en de mooiste plekken van de wereld te ontdekken. De collectie van 4 geuren is geïnspireerd op de ontspannen vibe van de meest creatieve stedelijke bestemmingen: Brooklyn, Istanbul, Londen en Tel Aviv. Het leuke nieuws is dat er later dit jaar nóg 2 steden volgen: Berlijn en Amsterdam.

Brooklyn

Brooklyn bruist van de energie, zo ook dit parfum. Het is een musk-achtige citrusgeur gevangen in een frisse en kruidige topnoot met accenten van bergamot, geperste citroen en sinaasappelsap, wierook, kardemom en etherische elementen. Een bloemenhart met magnolia en lelie, en een basis van witte houtsoorten, benzoïne, amber en musk.

Istanbul

Het gevoel van een stad uit de oudheid, maar dan met een frisse en moderne twist. Istanbul is een amberachtige, houtachtige, kruidige geur met een frisse, aromatische topnoot met accenten van bergamot, kardemom en rode tijm, Een houtachtig hart met lavendelextract, Egyptische geranium, patchoelihart en zoete mirre. Het parfum bevat basisnoten van sandelhout, vanille, tonkabonen, amber en musk.

London

Londen is verslavend, groot en klein tegelijk en altijd in beweging. Dit parfum is een bloemachtige leergeur met een waterachtige groene topnoot van komkommer en viooltjes. Een bloemig hart met Rode de Mai Absolute, rozenolie en iriswortel. De basisnoten zijn van leer, sandelhout, patchoeli en cederhout.

Tel Aviv

Leven in een bubbel, een relaxt gevoel, maar toch een grote stad met herrie en gekte. Het gevoel van Tel Aviv wordt gevangen in een bloemachtige, fruitige geur met een frisse topnoot en accenten van clementines, bergamot en zwarte bes. Een bloemig hart met Arabische jasmijn, Comoros’ ylang ylang, rozenolie en fresia. En een warme basis van sandelhout, musk, liatrix en benzoïne.

 

Dior – Eau Sauvage Parfum 

Dior vernieuwt de compositie van de parfumvariant van Eau Sauvage en kiest voor verfrissing van de aromatische kracht. Het vernieuwde Eau Sauvage Parfum is nog altijd krachtig en sensueel, maar wordt nu versterkt door frisheid. Eau Sauvage wordt gekenmerkt door een zonnige schoonheid, het parfum past dan ook perfect bij de huid die door de zon verwarmd is. Het parfum zit vol houtachtige en kruidige accenten met extra frisheid en een flinke dosis zonnigheid.

 

Een zweempje citrus is te herkennen in de topnoot, ook Cederappel en frisse San Carlo Bergamot openen deze geur. Daarna volgen de zachte geurnoten van Absolu van Lavendel in combinatie met Wilde Bloemen. Het geheel wordt versterkt door een noot van Hedione. Het houtachtige Vetiver in het hart is subtiel aanwezig, waardoor de kruidige en warme achtergrond beter tot zijn recht komt. Kaneel en Steranijs versmelten samen tot een zachte en opbeurende mix.

 

Dsquared2 – He Wood Cologne

Dsquared2 He Wood Cologne is een evolutie van een mannelijk icoon, een update van de traditionele kenmerken van een Eau de Cologne. He Wood Cologne is een innovatie binnen zijn genre, omdat het door de compositie het krachtige element van hout toevoegt, wat doet denken aan sterke mannelijkheid dankzij zijn eenvoud. De geur wordt versterkt door zilverspar en Mediterrane noten van citroen, mandarijn en gember.

De citroen en mandarijn zorgen voor een gevoel van frisheid. Dit wordt versterkt door de onverwachte gembernoot die zich ontwikkelt door de aanwezigheid van zilverspar, musk en plantaardige amber. In het hart bevinden zich frisse vioolblaadjes, vermengd met een transparant waterachtig akkoord. Dit alles rust op een basis van vetiver gecombineerd met cederhout.

 

État Libre d’Orange – You Or Someone Like You

De naam van dit parfum is afkomstig van het gelijknamige boek van Chandler Burr, een Amerikaanse journalist, auteur en parfumcurator. Het maakt niet uit of je slim of naïef bent, dun of juist met rondingen. Blond, bruin, rood haar hebt of kaal bent. Je hebt een parfum nodig dat voor jou gemaakt is (of voor iemand zoals jij). Dit parfum prikkelt de zintuigen met een frisse bloemige geur, waardoor je spontaan goed in je vel komt te zitten.

Chandler Burr benadrukt nog even dat de ingrediënten van dit parfum irrelevant zijn. ”Het is was het is, als je wilt weten waar het uit bestaat, draag het dan niet. You or Someone Like You is dan niet voor jou.” zegt hij.

Bvlgari – Splendida Collectie

De onovertroffen klassiekers van Bvlgari worden dit jaar opnieuw geïnterpreteerd met de Splendida collectie: een nieuwe naam, een modern en vernieuwd geurconcept in een elegante verpakking. Meesterparfumeur Sophie Labbé heeft deze collectie van drie geuren gecreëerd. Ze liet zich hierbij inspireren door het hart en de ziel van de originele geuren van het merk. De signatuur heeft ze behouden, maar wel extra gemoderniseerd en geperfectioneerd.

Iris d’Or: Deze geur kan het best omschreven worden als een frisse, bloemige geur. Met topnoten als framboos, heliotroop en violetblaadjes. En met basisnoten als sandelhout en vertiver. Deze geur is een echte klassieker.

Rose Rose: Dit is een romantische bloemige geur met topnoten als witte bramen en mandarijn. De basisnoten zijn witte patchoeli en muskus.

Jasmin Noir: Deze geur is bloemig en houtachtig met de topnoot gardenia en basisnoten als patchoeli en tonkabonen absolue.

 

Yves Saint Laurent – Mon Paris EDT

Deze nieuwe Mon Paris Eau de Toilette van Yves Saint Laurent is geïnspireerd op de stad van de liefde, Parijs. De aanzet van het parfum heeft een felle en scherpe glans, is zurig en intrigerend. De toetsen van bergamot, framboos en braambes geven zich volledig bloot. Vervolgens volgt een hart van witte jasmijn en een pioenakkoord geaccentueerd met oranjebloesem. Dit bij elkaar zorgt voor een heerlijk frisse geur. Ook houttoetsen van patchoeli, witte muskus en warme ambrox vind je terug in de geur.

 

De flacon is echt prachtig! De authentieke lavallièrestrik met couturelook is dit keer sensueler gemaakt met gaas, zodat er een intiemere interpretatie van vrouwelijkheid en vrijheid ontstaat. Al met al een heerlijk frisse en romantische geur in een prachtig flacon.

 

Lees ook