Alpha-H Brands we love Glycolzuur In de spa Lekker smeren Lichaam Werkstof dossiers

Getest! Alpha-H Liquid Gold Luxe Resurfacing Body Cloths

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Peelen en hydrateren on the go! Ideaal op reis…

Je hebt vochtige doekjes om je billen schoon te maken, je oksels van deodorant te voorzien, je gezicht te wassen, je huid van selftan te voorzien, en nu zijn er ook vochtige doekjes om je huid te exfoliëren en te hydrateren. Van Alpha-H, in de Liquid Gold serie, en dat betekent per definitie Glycolzuur! Yeah….we love that ‘ zuurtje’. Omdat het dode huidcellen verwijdert, porien schoonmaakt en de huid meteen hydrateert. Je huid wordt superzacht en glad van glycolzuur 5% (pH waarde 4.5). Er zijn al heel wat BeautyJournaal lezeressen fan van de Liquid Gold lijn.

SHOP de Alpha H Resurfacing Body Cloths hier online!

 

Wat een geluk dat ik de Alpha-H Liquid Gold Luxe Resurfacing Body Cloths mocht uitproberen. Eigenlijk ben ik niet zo van de doekjes, ze liggen vaak niet lekker in mijn hand en ik heb het idee dat er meer in de doekjes aanwezig blijft dan op mijn huid komt. Maar the proof is in the eating of the pudding. Want van deze doekjes moet je instant bewijs krijgen:

  • het scrubt, peelt en hydrateert ineen, dankzij twee slim uitgevoerde zijden van het doekje, waarbij de ene zijde is geimpregneerd met gycolzuur en een bobbelige structuur voor extra scrub, en de andere zijde is geimpregneerd met aloe vera, kamille en algextract, de gladde zijde.
  • huidverzorging in een handomdraai zonder dat er water, douche of bad aan te pas komt. On the go, dus!
  • alles-in-een-verzorging, en dat scheelt zeker tijdens een vakantie weer drie extra producten in je koffer.
  • grote doekjes (24×18.5 cm) waarmee je het lichaam makkelijk kan behandelen
  • voldoende geimpregneerd met vloeistof om alle lichaamsdelen te kunnen behandelen

Zo, nu heb ik eigenlijk meteen vertelt wat ik ervan vind, en hoe ik deze doekjes dus ervaar. Top!

Je gebruikt ze op een droge huid. De ‘ zure’ zijde maakt je huid echt erg glad, de moisturzing zijde maakt je huid absoluut gehydrateerd en dat houdt gewoon lekker de hele dag aan. Zonder vettigheid, wat wel zo prettig is in warmere streken.

De ruwere structuur zou inderdaad een extra scrubbend effect kunnen geven, als je wat harder poetst, maar of dat zo is kan ik niet echt bewijzen, daarvoor vind ik het toch net iets te zacht, maar grip geeft het zeker op de huid en dat is handig als je wilt peelen.

Net zoals het handig is dat de hydraterende zijde superglad is, dat glijdt heerlijk snel over je huid.

Ze geuren zacht naar een zweem van kamille. Na een maand in het pakje zijn ze nog altijd moist, en dat vind ik erg prettig. Want hoe vaak drogen natte doekjes niet uit?

SHOP de Alpha H Resurfacing Body Cloths hier online!

 

Links op de foto de peelende zijde, rechts op de foto de hydraterende gladde zijde

Vanwege de formulering zijn de doekjes ook in te zetten bij ruwe huiddelen als gevolg van keratosis pilaris, bij acne op rug en schouders en natuurlijk om je teint van een zelfbruinend product mooi te kunnen houden.

Met 25 doeken voor 32,95 euro is het niet heel goedkoop, maar als ze meeneemt op vakantie en weet dat je zo meerdere producten qua gewicht en ruimte en kosten uitspaart, is dit absoluut een aanrader. I sincerely love them. Ze werken gewoon. Tip: neem ook je voeten mee, echt zalig.

SHOP de Alpha H Resurfacing Body Cloths hier online!

 

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

2 reacties

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.