Helpt dit de pluis tegen te gaan?

08:34 - 05:08
luistertijd 08:34 - leestijd 05:08

Getest: OGX Brazilian Keratin Smooth 28 daagse haarkuur

Claims:

Ik ben gezegend met een heel volle bos haar. Mijn haar is krullend. Echter niet van die mooie gladde krullen, vooral veel pluis. Tegenwoordig laat ik om de 6 weken een coupe de soleil aanbrengen, waar mijn haren natuurlijk ook niet gezonder van worden. Als klap op de vuurpijl gingen we in maart ook nog een week op vakantie naar de zon, waar we veel in en op het water waren. Gevolg: nog droger en pluiziger haar.

In de koudere periodes van het jaar was ik mijn haar om de één tot twee dagen. In de zomer is dat elke dag of om de dag, daar ik gemakkelijk transpireer op mijn hoofd en mijn hoofdhuid dan gemakkelijker vettig wordt. Ik moet mijn haren altijd föhnen, wil ik niet met een pluizenbol de straat op. Mijn haar heeft dus best wel wat te lijden.

Hieronder zie je mijn haar voor de kuur zonder föhnen:

Het kwam dan ook precies op het juiste moment toen ik voor BeautyJournaal een 28 daagse kuur van OGX tegen droog, dof en pluizig haar mocht testen, de OGX Brazilian Keratin Smooth. Ik ontving de Brazilian Keratin Smooth Shampoo en Conditioner en het Brazilian Keratin Smooth Anti-Breakage Serum.

SHOP OGX hier online

 

OGX: duurzame producten met luxe uitstraling

Het merk OGX biedt haarverzorgingsproducten op natuurlijke en biologische basis met het oog op duurzaamheid, maar dan wel met een luxe uitstraling. De verpakkingen zijn gemaakt van gerecyclede materialen, de teksten worden gedrukt met milieuvriendelijke inkt op composteerbare etiketten. De verpakkingen hebben daarom ook het zogenaamde Earth Friendly Environmental Packaging logo.

De producten die ik getest heb zijn op basis van kokosolie, avocado-olie, cacaoboter en natuurlijke keratine. Eerst wat meer over deze ingrediënten.

SHOP OGX hier online

 

Ingrediënten voor gezond haar

Kokosolie is een triglyceride van laurinezuur. Of simpeler gezegd: het is een drievoudig vet dat grotendeels bestaat uit laurinezuur. Laurinezuur is een vetzuur dat ook van nature voorkomt in onze eigen huidolie (talg). Van talg weten we dat het onze huid vettig houdt en beschermt. Kokosolie is dus een bescherming voor je haar; het zorgt ervoor dat je haar meer vocht vasthoudt, zodat het haar beter gehydrateerd is en het dringt diep door in de haren.

Avocado olie wordt geperst uit de pit van een avocado die ongeveer uit 25% olie bestaat. Avocado bevat veel voedingsstoffen, zoals vitamine A, B, D, E, eiwitten, aminozuren, ijzer, magnesium, koper en foliumzuur. Deze zijn gunstig voor het voeden van het haar en stimuleren de haargroei. Avocado hydrateert en beschermt, versterkt het haar en laat het haar glanzen.

Cacaoboter wordt verkregen uit de gebrande cacaobonen van de vrucht van de cacaoboom. Het bevat net als avocado olie veel voedingsstoffen, aminozuren en waardevolle minerale bestanddelen die bijdragen aan gezond haar. Cacaoboter voedt en beschermt het haar en kan de haargroei stimuleren.

SHOP OGX hier online

 

En dan tot slot het ingrediënt waar de productlijn zijn naam aan ontleent…

Keratine is een lichaamseigen proteïne. Het zit in je haar, huid en nagels en zorgt voor kracht en flexibiliteit. Het kan dus zacht zijn in je haren, maar ook hard, zoals in je nagels. Keratine beschermt en herstelt. Ons natuurlijke haar bestaat voor 95% uit keratine, maar neemt af door invloeden van bijvoorbeeld föhnen, verven en gebruikt van de stijltang. Door keratine in je haarverzorging te gebruiken, ga je de verloren proteïnes weer aanvullen, zodat je haar weer zacht wordt en gaat glanzen.

Eerste indruk van de producten

De shampoo en de conditioner zitten in twee dezelfde flacons van 385 ml per stuk. De verpakking is bronskleurig met goud met een handige clickdop. Ook het Anti-Breakage Serum is in dezelfde stijl en bevat 100 ml.

Aan de slag

Ik begin uiteraard met de shampoo. Het advies is deze royaal aan te brengen op nat haar. Dat is even wennen, want ik ben gewend om met een hoeveelheid van slechts een kastanje te wassen. De shampoo is lichtbruin van kleur en vol van structuur; de geur van cacaoboter overheerst en is duidelijk aanwezig. De shampoo laat zich gemakkelijk verdelen en schuimt goed.

SHOP OGX hier online

 

Na het uitspoelen van de shampoo breng ik de conditioner aan. Het advies is vanaf de kruin tot aan de punten aan te brengen, 3-5 minuten laten intrekken en daarna goed uit te spoelen. Ook bij de conditioner is de geur van cacaoboter duidelijk aanwezig. Lekker zomers! Ik wrijf nooit mijn haar droog (om verdere beschadiging te voorkomen), maar wikkel het in een handdoek voor 5 minuten.

 

Extra voeding

Wanneer ik de handdoek verwijder, voelen mijn haren glad aan en ik kan ze goed doorkammen met een grove kam. Als extra voeding breng ik ook meteen het Anti-Breakage Serum aan. Dit mag op zowel pas gewassen haar of op droog haar. Het is een soort olie, dus ik gebruik niet veel van dit product om vettig haar te voorkomen. Ook dit product ruikt weer hetzelfde, naar zomerse kokos.

Mooi glad zonder pluis

De volgende stap in mijn haarritueel is het föhnen. Wat meteen opvalt, is dat de producten het gemakkelijker maken om mijn haar met een borstel en föhn te ‘polijsten’. Mijn haar is mooi glad zonder pluis en het in model brengen gaat na het gebruik van de OGX producten een stuk gemakkelijker.

SHOP OGX hier online

 

Hieronder zie je mijn haar na de kuur geföhnd:

Wat ik na het eerste gebruik ’s avonds wel merk, is dat mijn hoofdhuid al wat vettig aanvoelt. Dit heb ik normaal gesproken pas na 1-2 dagen en nooit dezelfde dag al. Ik pas daarom in de dagen daarna het aanbrengen van zowel de conditioner als het serum aan vanaf halverwege mijn haar tot in de punten; dus ik vermijd mijn hoofdhuid. Dat gaat iets beter, maar mijn hoofdhuid blijft wat vettiger dan normaal.

Als ik overigens mijn haar niet föhn en aan de lucht laat opdrogen, is er qua pluis weinig verschil. Mijn kapster geeft aan dat pluis nou eenmaal hoort bij krullend haar, dus dat dat niet makkelijk te verhelpen is.

Hieronder zie je mijn haar na de kuur zonder föhnen:

Na 28 dagen gebruik van de OGX Brazilian Smooth

Ik ben inmiddels een maand verder en mijn haar ziet er heel gezond uit en voelt zacht aan. Ik ben dus over de voeding en de werking van de producten heel erg tevreden. De claims worden absoluut waargemaakt.

Wel denk ik dat ze net te vol zijn voor mijn hoofdhuid, die zoals gezegd snel transpireert en vettig wordt. Dus heb je last van droog, pluizig en beschadigd haar met daarbij ook een droge hoofdhuid, dan zijn deze producten perfect voor jou.

SHOP OGX hier online

 

Lees ook