Allemaal te koop bij een bijzondere winkel in Rotterdam

06:44 - 04:02
luistertijd 06:44 - leestijd 04:02

Er zijn recentelijk 5 nieuwe internationale en exclusieve beautymerken naar Nederland gekomen! BeautyJournaal stagiair Dian was aanwezig bij de introductie van deze mooie merken en is enorm enthousiast. De merken zijn tot nu toe alleen te koop bij Retreat in Rotterdam.

Nailberry

Nailberry is eind 2012 opgericht door Sonia Hully in Chelsea, Londen. Sonia heeft een passie voor natuurlijk en schoonheid, met haar respect voor de natuur en dieren heeft ze er voor gezorgd dat haar nagelproducten ook zo natuurlijk mogelijk zijn, zonder schadelijke chemicaliën en niet getest op dieren.

Ademende lak

In 2014 inspireerde dit haar om de eerste van-4-chemicaliën-vrije nagellak te ontwikkelen. De afgelopen 2 jaar heeft Sonia door gewerkt aan deze formule en zo introduceerde ze L’Oxygène, een ademende en van 5-chemicaliën-vrije nagellak. Doordat water en licht door de nagellak heen kan dringen, wordt de natuurlijke fysiologie van je nagels gerespecteerd. De nagellak bevat overigens geen formaldehyde, DBP, tolueen, synthetische kamfer, of fomaldehyde resin. Nailberry is in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar en naast nagellak zitten en ook nog nagel verzorgingsproducten in het assortiment.

Lekkere grote flesjes

Blogger Lubka Henry van Balgarka is erg enthousiast over de cruelty-free nagellak van Nailberry. Door de grote flesjes kan zij hier een lange tijd plezier mee beleven en ook de geur van de nagellak vind zij enorm mee vallen in vergelijking met andere merken. Lubka is fan! Het hele artikel lees je hier op haar blog.

MDMflow

Dit merk is absoluut mijn favoriet van alle nieuwe merken waarmee ik kennis heb gemaakt op het persevenement. Oprichter Florence Adepoju bracht cosmetica merk MDMflow tot leven in haar eigen achtertuin.

Op 18-jarige leeftijd produceerde ze in haar zelf ontwikkelde laboratorium handgemaakte lipsticks. Mede dankzij haar studie Cosmetische Wetenschappen aan de London College of Fashion werd vier jaar later, nu Florence 22 jaar is, MDMflow geïntroduceerd.

Obsessed

Het merk is een opeenstapeling van alle obsessies van Florence; de kleuren zwart en goud, hiphop, beauty, fashion en wetenschap. In het lipstick assortiment vind je vooral felle en opvallende kleuren terug. Naast lipproducten is er ook nog een mascara op de markt gebracht omdat Florence enorm graag haar eigen gemaakte mascara wilt dragen. MDMflow biedt een variatie van liquid lipsticks en gewone lippenstiften. Er is zelfs een lipstick geïnspireerd op de schaamteloze Hollandse lef, de lipstick heet Von Dutch en heeft een Koningsdag-oranje kleur zoals je hierboven op de foto ziet.

Zelfs TeenVogue besteedt een artikel aan dit prachtige merk en zegt dat MDMFlow nog wel eens de game-changer kan zijn op gebied van beauty. Op de site staat een interview met founder Florence Adepoju, je leest het hier.

Rouge Bunny Rouge

Rouge Bunny Rouge is een neo-Victoriaans make-up huis. Het merk legt vooral de nadruk op storytelling, de ‘Enchanted Garden’ staat centraal. Een fantasiewereld van speelse verfijning en duistere motieven waar flora, fauna en wezens  zich bezig houden met vertederende sprookjes. Hoe leuk klinkt dat, ha!

Mooie verpakkingen en speelse namen en hoogwaardige kwaliteit van texturen en pigmenten,  dat is Rouge Bunny Rouge Ik heb een aantal producten getest tijdens het event, de producten zijn gemakkelijk aan te brengen en daarnaast voelen ze ook nog eens comfortabel en licht aan op de huid.

Niet alleen ik ben fan van de Rouge Bunny Rouge producten maar ook beautyvlogger The RAEviewer vind de producten fantastisch. Op haar blog schrijft zij een enorme review over een aantal producten van dit merk. Benieuwd naar haar mening? Je leest het hier.

BDK Parfums

David Benedek studeerde in 2012 aan het Institut Français de la Mode waar hij zich specialiseerde in het universum van de parfumerie en cosmetica. Een jaar lang leerde hij de grondstoffen en olfactieve falmilies in al hun facetten herkennen. Zijn passie groeide met de hulp van het Institut Cinquieme Sens uit tot zijn eigen parfum merk, BDK Parijs.

BDK Parfums kent 2 collecties; de Parijs collectie (deze zie je hierboven) en de Oriëntaalse collectie. De noten in de geuren uit de Parijs collectie zijn fris en luchtig terwijl die van de Oriëntaalse collectie solair, sensueel en houtachtig zijn. De Parijs collectie bevat 2 elegante parfums, ik ben erg te spreken over deze collectie. De geuren zijn niet te sterk of overheersend maar juist heel zacht en fris. De Oriëntaalse collectie bevat 3 Oosterse en Westerse geuren, ik ben zelf niet erg fan van deze lijn. De geuren zijn erg sterk en een parfum ruikt zelfs naar alcohol. Je moet er dus echt van houden, of niet.

Hayari Parfums

Nabil Hayari is de jongste uit een Algerijnse-Franse-Libanese familie. Zijn passie voor couture begint op jonge leeftijd en in 2009 lanceert hij zijn eigen couture label  ‘Hayari Paris’. In het hart van Parijs creëert Nabil unieke jurken en trouwjaponnen en in 2014 opent hij zijn eerste flagship boetiek in Saint Germain des Prés gewijd aan Hayari Paris parfums en modeaccessoires. De verbinding tussen zijn couture en parfums ligt voor de hand, hij vertaald prachtige kledingstukken naar niche parfums.

Het merk kent heel veel verschillende soorten parfums. Het vrouwelijke drieluik bestaande uit 3 elegante parfums voor vrouwen, het mannelijke tweeluik waarbij er 2 parfums voor mannen zijn uitgekozen door vrouwen, het rozen drieluik waarbij de inspiratie voor deze collectie een wandeling door de rozentuin is geweest en tot slot New Oud, die zowel door mannen als door vrouwen gedragen kan worden. Ja, een echte Oud geur….

En wat is de verpakking prachtig! Dit merk is al een beetje bekend in Nederland. Je kan een beperkte selectie van Hayari Parfums namelijk al in ons land kopen. De reviews zijn erg positief, niet alleen over de grote variatie van geuren maar ook zeker over de prachtige flacons.

 

Cosmetica winkel Retreat vind je op de Van Oldenbarneveltstraat 123A in Rotterdam.

 

Lees ook