De cijfers Zakenpraat

Markt voor halal cosmetica 52 miljard dollar in 2025

redactie, Corine
Geschreven door redactie, Corine

Make-up die aansluit bij je geloofsovertuiging…

Markt voor halal cosmetica 52 miljard dollar in 2025

Het onderzoeksbureau Grand View Research heeft onlangs een rapport gepubliceerd, waarin wordt gesteld dat de markt voor halal cosmetica in het jaar 2025 een geschatte waarde heeft van 52 miljard Amerikaanse Dollar.

Cosmetica die past bij de geloofsovertuiging

De onderzoekers stellen dat deze verwachting is gebaseerd op een toenemend bewustzijn onder de Moslim bevolking op het vlak van ingrediënten in cosmetica en persoonlijke verzorging. Moslim vrouwen zijn meer en meer bereid om te investeren in goede producten, die bovendien aansluiten op hun geloofsovertuiging.

In het volgende fragment van een Canadese nieuwszender wordt uitgelegd wat halal cosmetica is. Het fragment stamt overigens uit 2013; de markt voor halal cosmetica bedroeg toen nog ‘slechts’ een half miljard. Zo snel kan het dus gaan.

Groeiende markt biedt kansen

De groeiende markt biedt uiteraard kansen voor ondernemers. Maar ook voor landen. In het volgende fragment valt te zien hoe Maleisië er hard aan werkt om een wereldwijde spin in het halal cosmetica web te worden.

Bron

Over deze schrijver

redactie, Corine

redactie, Corine

Corine (1981) maakt deel uit van de BeautyJournaal redactie en is daarnaast ook freelance communicatieconsultant en tekstschrijver met een voorliefde voor beauty- en verzorgingsproducten. Ze is erg kritisch als het om verzorgingsproducten gaat, besteedt veel tijd aan 'vergelijkend warenonderzoek' en het uitpluizen van ingrediënten. Want hoe mooi de verpakking van een crème, lotion of lippenstift ook kan zijn... het gaat uiteindelijk om de inhoud.

Reageren