Wie wordt dit jaar de Hairdresser of the Year?

02:32 - 01:31
luistertijd 02:32 - leestijd 01:31

De genomineerden van de 26ste editie van de Coiffure Award zijn bekend. Afgelopen 24 maart werden de 96 genomineerden van de grootste en meest toonaangevende kappersprijs van Nederland geïnformeerd dat hun inzending is geselecteerd door een gerenommeerde nationale en internationale jury. De nationale jury bestaat uit een persjury (waarin Monique van BeautyJournaal ook zitting heeft) en een vakjury met topkappers en haar-en make-upstylists.

De uitreiking van de prestigieuze Coiffure Award zal dit jaar op 7 mei plaats vinden tijdens een groots gala in Studio 21 te Hilversum. Naast de 12 Coiffure Awards word ook de meest begeerde prijs onder de Nederlandse kappers uitgereikt: de titel Hairdresser of the Year.

Vakkundige jurering door pers en haarspecialisten

De jurering van de inzendingen vond in drie fases plaats. De persjury, bestaande uit 17 redacteuren, journalisten en beauty editors waaronder BeautyJournaal redactrice Monique Lindeboom beoordeelde als eerste de inzendingen. Zij kozen de genomineerden en winnaar voor de Pers Award. Als tweede beoordeelde een 15 koppige Nederlandse vakjury bestaande uit haar- en beautyspecialisten de inzendingen. Voor de Schwarzkopf Hair Color Technician vond een aparte jurering plaats. Tot slot namen 10 Britse topkappers de taak van de laatste jureringsronde op zich.

De genomineerden 

Benieuwd naar alle 96 genomineerden? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet per categorie.

Kies jouw favoriet en win VIP-kaarten

Ook dit jaar kan het publiek weer haar favoriet kiezen. Iedereen is uitgenodigd te stemmen op zijn of haar favoriete kapsel uit 24 geselecteerde inzendingen. De inzending met de meeste stemmen wordt beloond met The Next Hair Icon award. Stemmen kan via www.coiffureaward.nl/stemenwin.

Bij het uitbrengen van jouw stem maak je kans op 2 VIP-kaarten voor het Coiffure Award-gala en een goodiebag vol haarverzorgingsproducten.

Over de Coiffure Award

De Coiffure Award – die in 1992 is opgezet door Schwarzkopf Professional en Coiffure Magazine – streeft ernaar de kappersbranche naar een hoger niveau te brengen en zet zich in voor de promotie van het kappersvak. In het volgende filmpje zie je een compilatie van de uitreiking van vorig jaar.

 

 

Lees ook