Op zoek naar het perfecte roze voor dit voorjaar

06:32 - 03:55
luistertijd 06:32 - leestijd 03:55

Roze lipstick. In dit artikel heeft BeautyJournaal stagiaire Dian roze lipproducten getest op zoek naar de perfecte roze kleur. Maar wat versta je onder roze? Roze is een kleurnaam die gebruikt word voor verschillende tinten, van lichtrood tot verzadigd magenta en plum tinten.

Ik test vandaag verschillende merken om zo te bepalen welk product meest favoriet is. Wie weet zit er ook voor jou de perfecte lipstick of lipgloss tussen!

Dior Addict Laquer Stick – 550 Tease

De verpakking ziet er al goed uit, ik ben benieuwd naar de kleur!

Ik had in eerste instantie verwacht dat hij iets donkerder zou zijn maar het is een mooie zacht roze kleur. De lipstick geeft geen volledige dekking dus je moet wel een aantal laagjes aanbrengen voordat hij je lippen volledig bedekt. Hij voelt lekker soepel aan op mijn lippen en plakt niet ondanks de glanzende finish.

Dior Care & Dare Lipstick – 478 Soft Pink

Oeh, ik vind de initialen van Christian Dior zo heel leuk verwerkt in de lipstick. Ik heb zo’n voorgevoel dat dit product niet veel pigment achter laat, gezien de naam ‘care’, wat duidt op vooral veel verzorging. We zullen zien!

Oeps, ik had het mis. Hij geeft nog best wel een aardig zacht roze kleur! De lipstick voelt inderdaad erg verzorgend aan, het is meer een lippenbalsem dan echt een lipstick. Door de glanzende finish bewegen mijn lippen ook heel soepel over elkaar en voelt het enorm glad. Verzorgend en mooi in een!

Dior Addict Laquer Stick – 877 Turn Me Dior

Nog een Dior Laquer Stick! Over de eerste was ik niet enorm enthousiast dus ik ben benieuwd of deze het kan overtreffen.

Wow, dit is echt een knal roze kleur. Ik krijg hier spontaan een zomer gevoel van! Gelukkig is de dekking van deze lipstick al veel beter dan van de Lacquers. Ook dit product heeft weer een glanzende finish en voelt heel zacht aan op de lippen. I like it.

Guerlain La Petite Robe Noire – 073 Orchid Beanie

Guerlain is echt mijn favoriete merk als het gaat om verpakkingen. Wederom prachtig! Ik ben benieuwd naar de kleur.

Als ik aan roze denk dan denk ik precies aan deze kleur, heel mooi! De lipstick heeft een erg romige textuur en voelt heel verzorgend aan op mijn lippen, haast als een lippenbalsem. Hij heeft een glanzende finish en ruikt daarnaast ook nog eens lekker.

Chanel Rouge Coco Gloss – 728 Rose Pulpe

Ik zie al heel veel glittertjes in de gloss zitten, wat mij betreft een goed teken! Ik ben benieuwd.

De gloss geeft niet echt veel pigment af maar toch laat hij een zacht roze gloed achter op de lippend. Ik ben normaal niet zo’n fan van lipgloss omdat het al snel een plakkerig gevoel achter laat wanneer je je lippen tegen elkaar wrijft, maar dat is bij deze lipgloss gelukkig niet het geval. Het borsteltje is inderdaad erg zacht en brengt precies aan. De gloss zelf is enorm shiny!

Collistar Plumping Gloss

De verpakking is in ieder geval heel speels door de draai die er is gemaakt in het flesje. Daarnaast is deze lipgloss niet zo groot en dus handig om overal mee naar toe te nemen.

Enorm veel glinster maar weinig kleur. Hij laat een minimaal zacht roze kleurtje achter maar veel is er niet te zien. Ik heb al wel redelijk dikke lippen dus of het plumping effect echt werkt dat vraag ik me af. De applicator vind ik niet fijn, het is namelijk een flexibel borsteltje en hij buigt echt alle kanten op bij het aanbrengen. Dit kan er voor zorgen dat je soms uitschiet.

Clarins Joli Rouge Brillant – 33 Soft Plum

Mooi, die gouden verpakking! De lipstick ziet er in eerste oogopslag goed uit. Vooral de curve in de stick lijkt mij heel fijn bij het aanbrengen.

Het is een aanwezig roze kleur met een glanzende finish. De dekking was jammer genoeg niet zo goed, tenminste na 3 lagen kreeg ik pas full coverage. Maar ik had wel gelijk over de uitholling in de top van de lipstick, want daardoor brengt de lipstick heel fijn en makkelijk aan!

Artdeco Mat Lip Powder – 35 Hibiscus Bloom

Wat grappig zo’n lip poeder! Ik heb zoiets nog nooit gebruikt dus ik ben heel benieuwd wat voor een resultaat dit sponsje geeft.

Hmm.. het aanbrengen vind ik totaal niet fijn. De spons applicator is veel te groot om netjes je lippen mee in te kunnen invullen. De matte finish vind ik wel mooi en je voelt het product ook totaal niet op je lippen zitten. Een nadeel is wel dat wanneer je je lippen over elkaar wilt wrijven dit best stroef gaat en een droog gevoel geeft. Het is een rustige kleur, niet te opvallend en dus prima voor dagelijks gebruik.

Chanel Rouge Coco Gloss – 766 Caractere

 

Nog een Chanel gloss! Ik ben benieuwd hoe deze kleur gaat uitpakken aangezien hij best rood lijkt.

Op mijn lippen komt de kleur gelukkig roziger over. De gloss glijd over je lippen heen, hij is lekker zacht. Wat ik wel een minpuntje vind is dat je de gloss wel echt voelt zitten op de lippen, daar hou ik nooit zo van. De lipgloss plakt gelukkig niet en is mooi glanzend. De pigmentatie vond ik in het begin wat minder aangezien je nog wat stukjes van mijn eigen lippen door de gloss heen kon zien, als je deze lipgloss opbouwt dan word dit steeds minder.

WELKE IS FAVORIET BIJ DIAN?

Mijn voorkeur gaat uit naar La Petite Robe Noire van Guerlain in de kleur 073 Orchid Beanie. Geweldige verpakking en een prachtige roze kleur!

 

Lees ook