Het grote verdoezelen van imperfecties is voorbij!

02:02 - 01:13
luistertijd 02:02 - leestijd 01:13

Freckling is the next big thing: getatoeëerde sproetjes

Je zou soms denken dat het in de geschiedenis van de beauty wereld altijd heeft gedraaid om het woord flawless. Een egale huid en teint, een onberispelijk canvas. Al decennialang zijn vrouwen wereldwijd bezig om imperfecties en oneffenheden te verdoezelen. De meest recente beauty trend maakt hier een einde aan en draait juist om het aanbrengen van imperfecties. Jawel, je leest het goed… getatoeëerde sproetjes zijn momenteel the next big thing.

Cosmetische tatoeages

Het fenomeen cosmetische tatoeage is natuurlijk niet nieuw. Het opvullen van je wenkbrauwen of het plaatsen van een permanente eyeliner middels tatoeage technieken wordt al jarenlang toegepast. Met steeds mooiere resultaten en verfijndere technieken tot gevolg, denk maar aan microblading en hair stroke.

De meest recente trend op het gebied van cosmetische tatoeage heet ‘freckling’ en bestaat uit het aanbrengen van sproetjes op je neus en wangen met een semipermanente inkt. Cosmetisch tattoo artist Gabrielle Rainbow bedacht deze techniek, toen ze zag dat haar beste vriendin haar zomersproeten constant benadrukte met een oogpotloodje.

Als een prik van een bij

Gabrielle: “Meteen na het aanbrengen van de getatoeëerde sproetjes zijn ze wat rood en gezwollen, al de prik van een bij. Deze zwelling verdwijnt binnen een paar uur en wat er dan overblijft, zijn schattige sproetjes. Na een of twee maanden vervaagt de kleur van de inkt iets en zien de sproetjes er natuurlijker uit. Na verloop van tijd vervagen ze helemaal. Natuurlijk kan je ze tussentijds altijd even bij laten werken.”

Bekijk ook het volgende filmpje van online platform BuzzFeed Australia:

Benadruk je natuurlijke schoonheid

Het leuke van freckling is dat je hiermee eigenlijk je natuurlijke schoonheid benadrukt in plaats van foutjes te verdoezelen. Want wie zegt dat sproetjes foutjes zijn van Moeder Natuur?

Bron

Lees ook