Om te skydiven! En je krijgt: snel droog, glans, minder stylingproduct, design....

05:28 - 03:17
luistertijd 05:28 - leestijd 03:17

Dyson Supersonic, de Formule I onder de haardrogers

Ik ben verslaafd aan mijn Dyson stofzuiger, dus toen het merk bekend maakte ook het pad van de beautytools te zijn gaan bewandelen en de eerste föhn wereldkundig maakte, was ik er al de kippen bij.

Zoals je van dit merk kunt verwachten, krijg je een spraakmakend design en een overeenkomstig prijskaartje (399,-). Maar dan heb je ook wel wat: een Dyson!

Shop hier online

 

Een föhn met een gat, maar waarvoor? It’s design, baby….

Die föhn dus! Het oogt als een haardroger maar eigenlijk ook weer niet, er zit een merkwaardig gat in dat, met een beetje fantasie, zou kunnen werken als een metafysisch zwart gat. Daar verdwijnt alles in, maar, gelukkig, uit dit gat komt wat: die opening blaast lucht, veel lucht! Althans…nee, niet helemaal. De lucht wordt onderaan de steel naar binnen gezogen, en 3x zo hard via de ronde cirkelblower rond het ‘ gat’ naar buiten geblazen. En dat is hard, je kunt er bijna op skydiven. Dus….waarom die blower nou een gat heeft, is mij een raadsel. Want de lucht komt niet uit dat gat!

https://www.instagram.com/p/BLN6aeWAZUL/

 

Supersonisch snel droog, let op kwetsbaar fijn haar

Het is het even oppassen met je fijne, typisch Hollandse haar. Want je haar is niet binnen vijf minuten droog zoals met een gewone blower, maar in twee minuten! En zet hem dan ook wel op de koelste stand, anders krijg je echt een overdosis aan hairdry-beleving die uitermate geschikt is voor de meer dan 30 soorten stevig zwart haar die we op onze planeet hebben, maar voor die Hollandse pluus een versnellinkje teveel kan zijn.

Hiermee wil ik absoluut niet zeggen dat hij niet geschikt is voor mijn soort haar, want zelfs als ik geen stylingproduct gebruik, is mijn haar toch volumineuzer en heeft het glans. Je moet alleen de standen goed doseren, omdat dit de Formule I onder de föhns is.

Motor in de steel en niet in de kop

De föhn ligt verrassend licht in de hand en heeft een lekker lang handvat. Fijn is ook dat er niet zo’n idioot grote kop aan zit. Het zeer krachtige motortje zit ook niet in die body, maar in de steel en is superklein. Technologie, dames! Dit is ook erg prettig voor professionals die veel föhnen en voor vrouwen die überhaupt lang moeten blazen voordat ze droog haar hebben.

Shop hier online

 

Minder stylingproduct nodig

Het is opvallend dat je ook minder stylingproduct nodig hebt. Zoals je weet worden vrijwel alle stylingproducten pas actief onder invloed van warmte. Omdat het droogmaak proces zo snel gaat, heb je dus minder nodig.

Schermafbeelding 2016-12-04 om 11.56.26

Gerichte luchtverdeling – skydiven!

Er wordt geclaimd dat de luchtverdeling op de je haar gerichter is, waardoor het minder pluizig wordt. Daar ben ik het niet zo mee eens. Voor mijn fijne haar is het nog altijd een kracht windhoos, maar wellicht klopt het wel, want mijn skydive associatie moet zeker met gerichte lucht te maken hebben;-). En, het  moet gezegd: mijn haar is minder pluizig na een Dyson sessie, zonder gebruik van borstels, dan na een gewone haarfohnsessie. Dit zal deels ook te maken hebben met de betere opname en werking van de stylingproducten?

Speciale warmtesensoren

De föhn bevat speciale warmtesensoren om overhitting van je haar te voorkomen en om glans te bewerkstelligen.  Voor mij werkt deze bijzondere föhn het beste op de laagste blaasstand en in de laagste verhittingsstand, en soms gebruik ik de koelingstand er nog bij voor de haarpunten.

Shop hier online

 

Opzetstukken met magneet

Er worden diverse opzetstukken bijgeleverd, die je niet, zoals gewoonlijk erop moet schroeven, maar met een magneet ertegen aan geklikt worden. En dat blijft goed zitten.

Is she worth it?

Is it worth the money? Yes! If you have it! En als je een design geek bent, een Dyson-fan of een mrs Ongeduld….want snel is ze. Zeker als je black hair hebt, lijkt het me ideaal.

Ik kijk nu reikhalzend uit naar de andere beautytools die Dyson voornemens is op de markt te gaan brengen.

Shop hier online

 

Lees ook