Hoe ruikt de liefde eigenlijk?

05:45 - 03:27
luistertijd 05:45 - leestijd 03:27

Getest Collistar Benessere dell’Amore body spray cream

Claims:

Het parfum van de liefde… hoe ruikt dat eigenlijk? Volgens Collistar is de liefde ongeduldig (“It can’t wait to blossom”), zorgeloos (“It’s the smile of life”), eeuwig (“It lasts a moment”), gepassioneerd (“It beats so strongly”), oneindig (“It blooms again every day”) en instinctief (“It knows no reason”). Liefde kent 1000 vormen.

Pure poëzie, als je het mij vraagt. En wanneer je daar ook nog eens schitterende beelden en een romantisch muziekje aan toevoegt – zoals Collistar in het volgende filmpje – heeft gedaan, dan begint niet alleen mijn marketing hart, maar ook mijn beauty hart sneller te kloppen.

https://www.youtube.com/watch?v=n4X_POJmxSY

 

Dit maakt nieuwsgierig. Niet alleen met Valentijnsdag voor de deur, maar iedere dag van het jaar. Want liefde is immers niet gebonden aan tijd. Maar hoe ruikt de liefde volgens Collistar? Ik test daarom Benessere dell’Amore body spray en cream.

Benessere

‘Benessere’ is Italiaans voor welzijn, je goed voelen. Het is een term die bij het Italiaanse merk Collistar centraal staat in vooral de body producten. Je huid verzorgen is volgens Collistar meer dan alleen voeden en hydrateren. Het gaat om meer. Om de beleving. Heerlijke geuren en rijke texturen. Dit concept van ‘Benessere’ vind je daarom – of misschien wel: juist – terug in deze lijn van de liefde.

Collistar ProfumoProfumo dell’Amore

Hoewel ‘profumo’ Italiaans is voor parfum, is dit een aromatisch water, een body spray in een mooie grote flacon van 100 ml. Leuk detail… wanneer je de verpakking opent, is deze niet alleen gevuld met de glazen flacon maar ook met rozenblaadjes. Over beleving gesproken!

Het is een heerlijk bloemige geur, met onder meer pioenroos, magnolia en orchidee. In de basis vind je hout en muskus, wat de geur iets knuffeligs en sensueels geeft.

Maar het is meer dan een geur. Het aromatische water bevat ook essentiële oliën, die er om bekend staan je gemoedstoestand te kunnen beïnvloeden. Magnolia en roos bijvoorbeeld hebben een ontspannende werking op je geest. De uitdrukking ‘je rozig voelen’ is er niet voor niets. Heerlijk om the mood te komen voor een gezellig avondje met je geliefde.

En omdat Collistar begrijpt dat het niet handig is om een flacon van 100 ml overal mee naartoe te slepen, is dit aromatisch water ook in een handige roll-on verpakking te verkrijgen.

Collistar Crema CarezzaCrema Carezza dell’ Amore

Ik ben dol op body lotions en body creams. Een bad of douche is voor mij niet compleet, zonder dat ik me daarna heb ingesmeerd met een body product. Het is een momentje van me-time, waarbij het voor mij soms iets meditatiefs heeft om het product goed in te masseren.

Geef mij dan ook maar een voller product, dat er iets langer over doet om in de huid te trekken. Sneller is op dit vlak niet altijd beter.

Een nadeel van rijke body producten is dat ze vaak ook ‘rijk’ ruiken en snel botsen met je parfum. Het stapelen van geuren uit dezelfde lijn is dan een uitkomst. Super fijn dus, dat de Benessere dell’Amore lijn van Collistar ook een geparfumeerde body cream bevat.

Heerlijk voedend en hydraterend

Hoog op de INCI-lijst van deze body cream vind je enkele ingrediënten die erom bekend staan je huid te voeden en te hydrateren: squalaan, glycerine, jojoba en bijenwas. Zijde proteïnen geven de body cream een heerlijk fluweelzachte textuur.

De textuur van de body cream is mooi vol. Dit product verdient het om in een pot te zitten en niet in een knijpfles. De body cream trekt goed in (niet razendsnel, maar wel goed) zonder een vettig laagje achter te laten. En als er al een laagje op je huid achterblijft, dan is dit een omhullend en zacht laagje. Als satijn. Dat past bij de naam van dit product. Nu is mijn Italiaans niet vloeiend – alles behalve dat – maar Crema Carezza betekent zoiets als ‘strelende crème’.

Ook dit product bevat die heerlijke bloemige geur van pioenroos, magnolia en orchidee. Het vult het aromatisch water perfect aan en andersom. Net als in de liefde.

Collistar Crema Carezza Sfeerbeeld

Hoe lang blijf ik verliefd?

Collistar Benessere dell’Amore omhult je inderdaad met een hartverwarmende geur. Zeker tot wel vijf-zes uur lang. En na die vier uur komt de parfum roll-on uitstekend van pas om de geur ‘bij te werken’. En ’s avonds laat kan ik na een lange dag nog steeds de body cream op mijn huid ruiken. Heerlijk!

Het is een geur die heel goed past bij de sfeer van het filmpje hierboven. Samen wakker worden en lekker lang in bed blijven liggen, samen ontbijten, een strandwandeling maken in je favoriete slobbertrui. Of die van hem… Ik merk dan ook dat ik vooral op vrije dagen en in het weekend naar deze geur grijp. Voor een business meeting kies ik liever voor een wat chiquere en zakelijkere variant.

Naast de door mij geteste producten bevat deze hele fijne lijn van Collistar ook nog een deodorant en douche crème. Ik ben bang dat ik daaraan ook geen weerstand kan bieden. Gelukkig is de shop-button dichtbij.

Lees ook