EmerginC, Clarins, Rituals, Philosophy, Kruidvat, Garnier, Artemis, Rituals, Jane Iredale…

09:14 - 05:32
luistertijd 09:14 - leestijd 05:32

Januari was een koude en gure maand en dat zie je terug in de testpanel favorieten.

rituals_honey_touch_body_creamEls: Rituals Honey Touch Body Cream

Rituals is op dit moment het snelst groeiende bedrijf in Nederland. Monique schreef er onlangs een leuk artikel over; je leest het hier. Rituals is mijn favoriete winkel voor geurstokjes en body producten. Dus als ik in de stad ben, loop ik altijd even de winkel binnen en ga nooit naar buiten zonder iets mee te nemen.

Een heerlijk product voor deze tijd van het jaar is de Honey Touch Body Cream. Een romig body product dat je huid voedt en een zijdezacht gevoel geeft. Iedere dag smeren zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt door de kou en de verwarming. De combinatie van Himalaya honing en Indiase Roos zorgen voor een voedend product met een ontspannende en ietwat zoete geur. De mooie rode verpakking maakt het ook nog eens een perfect cadeau voor Valentijnsdag.

Beste shopdeal

 

Monique: EmerginC Swift Lift Peptide Firming Serum + 10% korting! MF-EmerginC-Serum

Ik heb bewondering voor het Amerikaanse huidverbeteringsmerk EmerginC. Lang voordat de wereld wakker werd op gebied van krachtige anti oxidanten zoals vitamine C, maar ook peptiden, verwerkte dit merk ze al in haar serums, in hogere doseringen. Peptiden heb je nodig in skincare. De signaalstoffen geven prikkels aan de huid af om de collageenproductie te stimuleren en het huidoppervlak glad te maken.

Het Swift Lift Peptide Firming Serum bevat ondermeer Matrixyl 3000 en Syn-TC peptiden, en Pepha-Tight, waarvan de eerste twee vooral doen wat ik hierboven omschreef en de laatste verrassend verstrakkende eigenschappen heeft. Mooi product om op te nemen in je verzorgingsregime. Bekijk hier mijn video interview met Ian, de oprichter.

Beste shopdeal incl 10% korting met code ‘beautyjournaal’!

 

MF Jane Iredale Lash ConditionerInge: Jane Iredale Lash Conditioner

Al bijna 10 jaar heeft dit product een vaste plek in mijn make-up stash: de Lash Conditioner van Jane Iredale. Je zou het dus eigenlijk geen maandfavoriet kunnen noemen; het is meer dan dat.

Deze mascara bevat algen, panthenol en vitamine B5 waardoor je wimpers gevoed blijven en daardoor niet meer splijten of afbreken. Wanneer je de Lash Conditioner onder je gekleurde mascara aanbrengt, worden je wimpers langer en voller en blijft je mascara beter zitten. Fijne tip: breng de Lash Conditioner aan voor het slapen als een nachtmasker voor je wimpers. Zeker tijdens en na de zomervakantie een aanrader om je wimpers te herstellen van de zon en het zoute en/of chloor water.

Te verkrijgen bij de Jane Iredale verkooppunten. Vind hier een verkooppunt bij jou in de buurt.

 

Su: Annemarie Börlind Oranjebloesem EnergizerMF Annemarie Borlind Oranjebloesem

De temperatuur daalde en het werd echt winterkoud in Nederland de afgelopen maand. Soms met dagen van -6 graden… brrrr. Ook niet echt lekker voor mijn huid. Om de comfort terug te brengen in mijn huid heb ik heel veel baat gehad bij Annemarie Börlind Oranjebloesem Energizer. De Oranjebloesem Energizer heeft een 2-fase systeem waar olie en serum samenkomen. Door de vitamine C olie geeft het product direct een fijn gevoel aan mijn huid.

De Energizer is een vochtbinder en geeft mijn huid extra hydratatie. Voor gebruik even goed schudden, zodat de 2 fasen goed gemengd worden. Eén pompje is voldoende voor mijn hele gezicht en daarna breng ik mijn dagelijkse crème aan. Nog een extra pluspunt. Mijn zintuigen worden ook geprikkeld, want het ruikt heerlijk. Tot slot nog een kleine tip: de Oranjebloesem Energizer kan je mengen met een crème masker. Dan wordt jouw huid nog eens extra geboost.

Beste shopdeal

MF Philosophy CleanserGerti: Philosophy Purity Made Simple Cleanser

Purity Made Simple, one-step facial cleanser van Philosophy, een makkelijke reiniger die gewoon doet wat ‘ie moet doen: je gezicht reinigen. Ik gebruik hem ‘s ochtends onder de douche of ‘s avonds als tweede reiniger na een olie cleanser. Deze reiniger is mild en laat geen droog gevoel achter. Hij schuimt niet, maar laat zich wel goed verdelen. Je hebt maar weinig nodig. Hij is licht geparfumeerd. Ik ruik een lichte zeep geur, maar schrik niet… er zit geen zeep, SLS of SLES in.

Er zitten ook geen zuren in deze reiniger, waardoor ik hem met mijn  Foreo kan gebruiken. Veel mensen geven de voorkeur aan een reiniger met glycol- of salicylzuur, maar die zuren zijn niet goed voor je Foreo; ze tasten hem aan. Het was toen ik mijn Foreo kocht dan ook even zoeken naar een goede reiniger. Maar deze werkt perfect!

Beste shopdeal

Marjolein: Artemis Med Lip Balm

Mijn favoriete product voor de maand januari is de Artemis Med Lip Balm. In januari werd het echt een stuk kouder in Nederland, mijn lippen vroegen om een beetje extra voeding. En dat doet de Artemis Med Lip Balm. Mijn lippen voelen de hele dag lekker gehydrateerd aan. Ik gebruik hem elke ochtend en avond en hij is nu echt bijna op, ik zal dan ook zeker een nieuwe aanschaffen.

MF Artemis Med Lip Balm

Ik moet en zal deze altijd in huis hebben voortaan. Niet alleen is het een goed verzorgingsproduct voor mijn lippen, het is ook een mooie basis voor een lipstick!

Beste shopdeal

Simone: Anastasia Brow Primer

Wenkbrauwen zijn hot. Stylen van je wenkbrauwen is tegenwoordig niet meer weg te denken. Terecht, want de vorm van je wenkbrauwen kan je gezicht maken of breken. Onlangs ontdekte ik deze Brow Primer van Anastasia. Perfect voor wanneer je niet met super volle wenkbrauwen bent geboren, of wanneer er wat haartjes ontbreken in je wenkbrauw.

MF Anastasia Brow Fix

De Brow Primer is een waxstick die je op je hele wenkbrauw of op de ‘kale’ plekjes aanbrengt. Daaroverheen breng je eenvoudig je wenkbrauwpoeder aan. De wax werkt tevens als een fixatie. Daardoor blijven je wenkbrauwen de hele dag perfect in model.

Beste shopdeal

MF Garnier Micellair WaterDanielle: Garnier Micellair reinigingswater

Je ziet het op dit moment steeds meer voorbij komen… Bijna alle merken hebben het product in hun assortiment. Ook Garnier heeft een micellair reinigingswater. Ik gebruik hem nu een tijdje en het is mijn absolute favoriet. Hij is super makkelijk in gebruik. Daarbij is het een 3-in-1 reiniging en kan je hem gebruiken voor het hele gezicht en de ogen, zelfs waterproof make-up verwijdert hij. Hij werkt kalmerend en verzachtend en dat merkte ik meteen aan mijn huid.

Ik heb niet altijd evenveel zin om veel tijd te besteden aan het verwijderen van mijn make-up, maar vind het wel belangrijk dat het goed verwijderd wordt en mijn huid weer schoon is. Het Micellair Reinigingswater van Garnier werkt dus lekker snel en verwijdert goed, helemaal perfect voor iemand zoals ik. Daarbij is hij makkelijk te verkrijgen – gewoon bij de drogist – en ook nog lekker voordelig. Ik ben fan!

Beste shopdeal

MF Kruidvat Baobab Voedende OlieSabine: Kruidvat Originals Baobab voedende olie

Met al die kou en veel verwarming heeft mijn huid af en toe dat extraatje nodig. En dat extraatje vond ik in januari bij Kruidvat. In de Originals range van het Kruidvat vind je diverse huid oliën. Ik probeerde de Baobab  voedende olie. Een bruin flesje met handige pipet, herbergt een heerlijk (niet te) geurende olie, die binnen een mum van tijd in je huid trekt. Droge schenen, armen en zelfs mijn gezicht zijn er ontzettend bij gebaat. Ik gebruik het drie keer in de week voor het slapen gaan. Mijn huid ziet er ‘s ochtends heerlijk gevoed en zacht uit. Ik ben om en heb een nieuwe favoriet. En dat voor nog geen € 1,99.

Beste shopdeal

Corine: Clarins Hydra-Essentiel Crème en Serum

Net als Els, Su en Marjolein, Sabine en Esther voor mij deze maand ook een favoriet die mij heeft geholpen het hoofd te bieden tegen het koude en gure winterweer van januari. ‘Het hoofd bieden’ in dit geval letterlijk en figuurlijk, want de Hydra-Essentiel lijn van Clarins is heerlijk om een droge winterhuid van intensieve voeding te voorzien. Het maakt een einde aan het trekkerige gevoel, de fale teint en droogtelijntjes die mij vaak ontstaan door wisseling in temperatuur; van de kou buiten naar de verwarming binnen en weer terug.

MF Clarins Hydra Essentiel

Het 2-fasen serum is super licht, bijna waterig en trekt razendsnel in. Het bevat onder meer melkdistelolie dat een flinterdun lipide beschermlaagje aanbrengt op je huid. De crème is daarentegen wat voller en bovendien zijdezacht. Extract van de kalanchoë plant hydrateert de huid; volgens Clarins werkt het extract als een vochtvasthoudend ‘sponsje’. Fabel of feit… de crème doet wel wat het belooft.

Beste shopdeal

 

Lees ook