Filmsterren zetten de trend, al een eeuw lang

01:07 - 00:40
luistertijd 01:07 - leestijd 00:40

Video: 100 jaar lippen stiften

Een tijdje geleden lieten we je op BeautyJournaal een leuk filmpje zien over de nageltrends van de afgelopen 100 jaar. Van de zogenaamde moon manicure in de jaren twintig van de vorige eeuw, tot de french manicure in de jaren zeventig. Grappig om te zien is, hoe de geschiedenis zich in sommige gevallen herhaalt en bepaalde trends decennia later opnieuw een trend worden. Gemist? Klik hier om naar het artikel te gaan.

Filmsterren zetten de trend op lippengebied

Niet alleen nagels, maar ook onze lipmake-up heeft de afgelopen 100 jaar een (r)evolutie doorgemaakt, voornamelijk beïnvloed door de filmindustrie en de liptrends van de sterren van het witte doek. De volle lippen van Marlene Dietrich in Gone with the Wind (1939) de oranje lippen van hoofdrolspeelster Ilsa in de filmklassieker Cassablanca (1942) en niet te vergeten de donkere lippen van de Kardashians (2016).

Make-up artist Kandee Johnson zet de belangrijkste trends in het volgende filmpje voor je op een rij:

Lees ook