Verrassend veel overeenkomsten met wasco

01:07 - 00:40
luistertijd 01:07 - leestijd 00:40

Ingrediënten uitgelegd: wat zit er in mijn lipstick?

Je hebt hem al eerder voorbij zien komen op BeautyJournaal… George Zaidan van National Geographic, onze super nerdy en tegelijkertijd super cuty wetenschapper die in een paar minuten feilloos weet uit te leggen welke ingrediënten er precies in je beauty producten zitten en waarom. En dat allemaal in begrijpelijke taal en daarom zijn we op de redactie van BeautyJournaal zo dol op George.

In ons vorige artikel nam George nagellak onder de loep, ditmaal gaat hij aan de slag met lipstick, dat volgens hem verrassend veel overeenkomst heeft met een wasco-krijtje: “Ze bevatten beide wax en kleurpigmenten. Het grote verschil is dat een wasco-krijtje bedoeld is om te kleuren op een hard oppervlak en lipstick op een zacht oppervlak. Dat maakt lipsticks wat ingewikkelder”

Nadat George de ingrediënten heeft ontrafeld, onderzoekt hij of ook zelfs lipsticks kan maken. Don’t try this at home?! Je ziet het in het volgende filmpje.

Lees ook